Ανακοινώσεις στις 12:00 για τον ανασχηματισμό: Μια κίνηση αρκεί για να «σκάσει» η «βόμβα» δυσφορίας στη ΝΔ

Κι άλλοι πρώην του ΠΑΣΟΚ στο νέο κυβερνητικό σχήμα;

Must Read

Στις 12:00 θα γίνουν οι ανακοινώσεις για τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης. Η Κυριακή της αγωνίας ήταν, ωστόσο, αυτή που πέρασε για τους κυβερνητικούς, καθώς από το μεσημέρι και μετά που φούντωσαν οι φήμες για τον ανασχηματισμό, πήραν φωτιά τα τηλέφωνα… Σε μείζον θέμα εξελίσσεται και το ποιος θα ανακοινώσει τον ανασχηματισμό!

Μάλιστα νωρίς τα σχετικά… κουτσομπολιά ανέφεραν ότι στο νέο σχήμα αναμένεται να μπουν κι άλλοι… «παλιοπασόκοι»!

Φυσικά αν γίνει κάτι τέτοιο, τότε αναμένεται κατακραυγή πολλών… ντεσιμπέλ, ενώ και η εσωκομματική «βόμβα» δυσφορίας που οριακά παραμένει αφοπλισμένη στη ΝΔ, δεν αποκλείεται να «σκάσει» (καθώς τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί εντός των «γαλάζιων» τειχών είναι πάρα πολλά).

Τα «εμπόδια» και το βέτο

Κάποιες πληροφορίες κάνουν λόγο για «εμπόδια» σε δύο Υπουργεία, με τους νυν Υπουργούς να μην φαίνονται διατεθειμένοι να αφήσουν τα πόστα τους (ειδικά ο ένας εξ αυτών) και να έχουν και ισχυρή στήριξη μάλιστα από διάφορους «παράγοντες».

Κατά τα άλλα, ο Αντώνης Σαμαράς φέρεται ότι έχει θέσει «βέτο» υπέρ της παραμονής στο υπουργικό συμβούλιο τόσο του Υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση όσο και του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, ενώ θέλει να μπουν στην κυβέρνηση και άλλα προσκείμενα σε αυτόν στελέχη, όπως ο βουλευτής Αχαΐας Ανδρέας Κατσανιώτης.

Πάντως, με βάση τα πάμπολλα σενάρια που κυκλοφορούν, η… μπίλια φαίνεται ότι θα προσπεράσει τους Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Χρήστο Σταϊκούρα, Κυριάκο Πιερρακάκη, Νίκος Δένδια, Νίκο Παναγιωτόπουλο, Γιάννη Πλακιωτάκη και λογικά τον Βασίλη Κικιλια, οι οποίοι -εκτός απροόπτου- θα συνεχίσουν το έργο τους.

Όσο για την ονοματολογία των νέων εισόδων; Εκεί έχουμε ποικιλία: Από τον Θοδωρή Ρουσόπουλο και τους Κώστα Κατσαφάδο (ως αντικαταστάτης του ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδη Στεφανή; ), Σπήλιο Λιβανό, Χρήστο Κέλλα, Γιώργο Στύλιο, Γιάννη Μπούγα, Κώστα Γκιουλέκα, Βασίλη Οικονόμου, Φίλιππο Φορτώμα και Χρήστο Ταραντίλη, μέχρι τους διεθνολόγους, Άγγελο Συρίγο, Δημήτρη Καιρίδη και Τάσο Χατζηβασιλείου.

Ποιος θα ανακοινώσει τον ανασχηματισμό;

Αν το ποια πρόσωπα θα βρεθούν σε ποιες θέσεις είναι το ένα ζητούμενο, το άλλο φαίνεται ότι είναι το ποιος θα κάνει τη σχετική ανακοίνωση των αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα!

Θα την κάνει η αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αναστασία Πελώνη; Θα την κάνει ο Στέλιος Πέτσας; Θα βγει γραπτή ανακοίνωση; Ακόμα και το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού δεν ήταν ξεκάθαρο: «Στις 12:00, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, θα πραγματοποιηθούν ανακοινώσεις για τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης», ανέφερε λακωνικά.

Αν ισχύσει η πρώτη περίπτωση, προφανώς θα σημαίνει ότι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είτε αλλάζει πόστο, είτε αποχωρεί, σενάριο όχι τόσο πιθανό με τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Στην περίπτωση της γραπτής ανακοίνωσης, πιθανόν θα ακολουθήσει και διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Για να εξηγήσει ο ίδιος τη χρησιμότητα των κινήσεων και το κυβερνητικό πλάνο από δω και πέρα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This