Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021

Υπογραφές από Τζιτζικώστα για αναβάθμιση του «Παπαγεωργίου»

Σύγχρονος τεχνολογικός εξοπλισμός μηχανημάτων και καινοτόμα ψηφιακά εργαλεία

Αναβαθμίζεται το Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης με σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό 122 μηχανημάτων και καινοτόμα ψηφιακά εργαλεία, τα οποία θα βελτιώσουν σημαντικά τις παρεχόμενες ιατρικές υπηρεσίες και το επίπεδο εξυπηρέτησης ασθενών και επισκεπτών.

Την αναβάθμιση εξασφαλίζει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, έπειτα από την υπογραφή των σχετικών αποφάσεων από τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα. Προβλέπεται η προμήθεια και εγκατάσταση 37 ειδών ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού (122 μηχανήματα) για τις κλινικές νοσηλείας περιστατικών Covid-19, τμήματα και λοιπές κλινικές του νοσοκομείου, η προμήθεια 14 ειδών (70 μηχανήματα), εκ των οποίων τα 11 προορίζονται για τις κλινικές νοσηλείας ασθενών με κορονοϊό, και εξοπλισμός για την υποστήριξη νέων διαγνωστικών και θεραπευτικών μεθόδων, οι οποίες έχουν προκύψει από τη δυναμική εξέλιξη της ιατρικής επιστήμης και της νοσηλευτικής πρακτικής σε ένα τριτοβάθμιο και εκπαιδευτικό νοσοκομείο, αλλά και για την καρδιολογική κλινική.

Στο δεύτερο έργο ο εξοπλισμός που παρέχει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αποτελείται από 23 είδη και συνολικά 52 τεμάχια, που θα εγκατασταθούν σε διάφορες κλινικές και τμήματα του νοσοκομείου, όπου τα μηχανήματα έχουν ξεπεραστεί τεχνολογικά.

Στο έργο της ψηφιακής αναβάθμισης του νοσοκομείου περιλαμβάνεται η προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος υποστήριξης κλινικών αποφάσεων (Clinical Decision Support) για όλο το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και η διασύνδεση του συστήματος με τον φάκελο ασθενούς, όπως και η λειτουργική αναβάθμιση, με την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ