Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021

Της κακομοίρας στη Βουλή για τα Rafale από κυβερνητικό βουλευτή και διακοπή της συνεδρίασης! (video)

Επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής εξοπλιστικών στην αίθουσα «Καποδίστριας» του ΥΠΕΘΑ για να διασφαλιστεί το απόρρητο της διαδικασίας!

Ο βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Δαβάκης έβγαλε εκτός εαυτού τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής Κώστα Γκιουλέκα (επίσης της ΝΔ) στη συζήτηση για τα Rafale και τον ανάγκασε να διακόψει τη συνεδρίαση!

Η κριτική για την κύρωση της σύμβασης της αγοράς των μαχητικών Rafale ήταν σφοδρή. Όχι όμως τόσο από την αντιπολίτευση, όπως θα περίμενε κανείς, αλλά από βουλευτή της κυβέρνησης!

Ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ και πρόεδρος της επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων, Θανάσης Δαβάκης, με αφορμή το ότι δεν θα συνεδριάσει ξανά για τα Rafale η επιτροπή εξοπλιστικών προγραμμάτων, έκανε λόγο για απαράδεκτη κατάσταση και πρωτοφανείς διαδικασίες που δεν έχουν καλύψει τα τεχνικά ζητήματα του όπλου (διαψεύδοντας τον ΥΕΘΑ!) συμπεριλαμβανομένων «κρίσιμων παραμέτρων», όπως είπε.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής Κώστας Γκιουλέκας αντέδρασε έντονα, κλείνοντας τα μικρόφωνα (!!), ενώ τα πνεύματα ηρέμησαν μόνο μετά από παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα γίνει την Τετάρτη η επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής εξοπλιστικών, όχι όμως στη Βουλή, αλλά στην αίθουσα «Καποδίστριας» του ΥΠΕΘΑ για να διασφαλιστεί το απόρρητο της διαδικασίας!

«Συζητείται ένα κρίσιμο οπλικό σύστημα το οποίο ως πρόεδρος της επιτροπής λέω ότι δεν αναλύθηκε όπως έπρεπε στην επιτροπή. Πρέπει να συγκληθεί αύριο η επιτροπή Εξοπλιστικών να συζητηθούν τα απόρρητα και να προχωρήσουμε. Δεν μπορεί να υπάρχει αυτή η διαδικασία να μπαίνει η μια επιτροπή στα χωράφια της άλλης. Δεν καλύφθηκαν τα τεχνικά ζητήματα του όπλου και πρέπει να συζητηθούν. Δεν είναι δυνατόν να ρωτάει ο κάθε συνάδελφος τον άλλο τι θα ειπωθεί. Τι είναι αυτά τα πράγματα;», είπε μεταξύ άλλων ο κ.Δαβάκης.

Πως φτάσαμε στο χαμό

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος επέμεινε να οριστεί μία από τις επόμενες συνεδριάσεις της επιτροπής, τμήμα της τουλάχιστον, κεκλεισμένων των θυρών, ώστε να αναλυθούν στους βουλευτές και στα κόμματα απόρρητα θέματα επί των συμβάσεων.

Ο πρόεδρος της επιτροπής, Κώστας Γκιουλέκας, πρότεινε αυτή η συνεδρίαση να γίνει κατά την έναρξη της τρίτης συνεδρίασης, αύριο το απόγευμα, αλλά εξήγησε ότι σε αυτό το τμήμα της κλειστής συνεδρίασης δεν θα μπορεί να συμμετέχουν βουλευτές με τηλεδιάσκεψη, καθώς αυτό θα έθετε σε κίνδυνο το απόρρητο της συνεδρίασης.

Στον αποκλεισμό αυτό αντέδρασε έντονα ο βουλευτής της ΝΔ και πρόεδρος της επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής, Αθανάσιος Δαβάκης, λέγοντας ότι δεν μπορεί να λέμε ότι οι βουλευτές θα ενημερωθούν από συναδέλφους τους για όσα θα ειπωθούν σε αυτή την κλειστή συνεδρίαση.

Οι τόνοι της αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο προέδρων ανέβηκαν και ο Κώστας Γκιουλέκας διέκοψε για 10 λεπτά την συνεδρίαση, ώστε να βρεθεί μία κοινά αποδεκτή πρόταση από την πλειοψηφία της επιτροπής.

Τελικά, αυτό που αποφασίστηκε, ήταν αύριο το πρωί, η δεύτερη συνεδρίαση να πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπου όσοι βουλευτές θέλουν θα μπορούν να μετάσχουν για να ενημερωθούν και να τους αναλυθούν όλα τα τεχνικά και απόρρητα θέματα των συμβάσεων και στις 16:00 να πραγματοποιηθεί στην Βουλή, η τρίτη και τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ