Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021

Αντιπολίτευση κατά Μητσοτάκη: «Σε άλλη χώρα… Κατάφερε να διαψεύσει την ίδια την πραγματικότητα»

Πως εκτίμησαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού

Για «προσπάθεια ταπείνωσης της κοινής λογικής» έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ αντιδρώντας στη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΑΝΤ1, λέγοντας ότι ο Πρωθυπουργός μάλλον κυβερνά άλλη χώρα, ενώ σχολιάζει ότι «η ανέμελη στιγμή του στην Πάρνηθα έχει μακρά διάρκεια». Λιτή και εύστοχη η Ελληνική Λύση: «Κατάφερε μέσα σε μία συνέντευξη, να διαψεύσει τους πάντες».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Ο κ. Μητσοτάκης σήμερα ήταν μια βαθιά απογοήτευση για όσους ήλπιζαν ότι θα δώσει κάποιες πειστικές απαντήσεις για τα εγκληματικά λάθη και τις παραλείψεις της κυβέρνησής του που έχουν οδηγήσει σε δραματικό απολογισμό σε απώλειες συνανθρώπων μας.

Εμφανίστηκε σαν να κυβερνά μια άλλη χώρα, που το σύστημα υγείας της δεν έχει καταρρεύσει, που η οικονομία της δεν βρίσκεται στη χειρότερη ύφεση μεταπολεμικά, που οι επιχειρηματίες δεν βρίσκονται σε απόγνωση και οι εργαζόμενοι στην απόλυτη ανασφάλεια.

Δεν βρήκε επίσης μια κουβέντα να πει για τους υγειονομικούς που δέχονται καθημερινά επιθέσεις από τους υπουργούς του.

Δεν είπε τίποτα στους γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους σε σχολικές αίθουσες ασφυκτικά γεμάτες και με ανοιχτά παράθυρα μέσα στο κρύο.

Απέφυγε για άλλη μια φορά να δεσμευτεί να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά της Επιτροπής λοιμωξιολόγων, ώστε να μάθουμε τι πραγματικά οδήγησε στην τραγωδία της Θεσσαλονίκης.

Αντίθετα, τα βρήκε όλα τέλεια με τα εμβόλια που, μετά τις υποσχέσεις για 2 εκατομμύρια τον πρώτο μήνα, τώρα πανηγυρίζουν για 8 χιλιάδες εμβόλια την ημέρα. Όλα τέλεια με εμβολιαστικά κέντρα που στέλνουν κόσμο στην άλλη άκρη της κάθε περιοχής απ’ όπου διαμένουν για εμβόλιο. Όλα τέλεια και με την ιχνηλάτηση, που απλά δεν υπάρχει γιατί δεν γίνονται μαζικά τεστ ούτε και συνταγογραφούνται για να είναι προσβάσιμα στον πληθυσμό.

Η συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη σήμερα ήταν προσπάθεια ταπείνωσης της κοινής λογικής. Φαίνεται ότι η ανέμελη στιγμή του στην Πάρνηθα έχει μακρά διάρκεια.

Ελληνική Λύση: «Διέψευσε και τις τελευταίες ελπίδες όσων τον ψήφισαν»

Με μια λιτή ανακοίνωση η Ελληνική Λύση σχολιάζει τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης:

«Ο πρωθυπουργός κατάφερε μέσα σε μία συνέντευξη, να διαψεύσει τους πάντες. Τους λοιμωξιολόγους, τους υγειονομικούς λειτουργούς, τους υπουργούς του, τις πρόωρες εκλογές, την ίδια την πραγματικότητα. Κυρίως όμως διέψευσε και τις τελευταίες ελπίδες όσων τον ψήφισαν».

ΚΚΕ: «Πυξίδα της κυβέρνησης Μητσοτάκη οι ανάγκες μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και διεθνών ιμπεριαλιστικών οργανισμών»

«Σε ένα πράγμα μόνο θα συμφωνήσουμε με τον κ. Μητσοτάκη: Ότι όντως, εν μέσω της πανδημίας, ‘στρώνει το έδαφος για την επόμενη μέρα’, μόνο που αυτή η επόμενη μέρα, έχει στόχο να φορτώσει στο λαό ακόμη μεγαλύτερα βάρη», αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιο του για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ:

Η προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να εκφράσει ‘αισιοδοξία’ και ‘μετριοπάθεια’, δεν μπορεί να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες του, αλλά κυρίως το ότι η πυξίδα της κυβέρνησής του -από την πανδημία και την κρίση, μέχρι τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας- δεν κινείται με βάση τις ανάγκες της λαϊκής πλειοψηφίας, αλλά με βάση τις ανάγκες των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και το εχθρικό για τους λαούς πλαίσιο που καθορίζουν οι διεθνείς ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί.

Αυτός είναι ο λόγος που το δημόσιο σύστημα υγείας παραμένει αθωράκιστο, ενόψει μάλιστα ενός τρίτου κύματος της πανδημίας.

Αυτός είναι ο λόγος που το πρόγραμμα εμβολιασμού προχωρά με αργούς ρυθμούς, με ανεπαρκή εμβολιαστικά κέντρα και περιορισμένο αριθμό εμβολίων, γιατί αυτό επιβάλλουν οι συμβάσεις της ΕΕ με τις φαρμακευτικές εταιρείες.

Αυτός είναι ο λόγος που ο κ. Μητσοτάκης δεν είπε κουβέντα για τα αναγκαία μέτρα προστασίας που δεν έχουν ληφθεί σε κρίσιμους χώρους, όπως είναι τα σχολεία και οι χώροι δουλειάς.

Όπως, επίσης, αυτός είναι και ο λόγος που καλλιέργησε ψεύτικες προσδοκίες για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων, όταν είναι γνωστά τα σχέδια ΕΕ, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, για συνεκμετάλλευση και επικίνδυνες διευθετήσεις στην περιοχή, υπέρ των διαφόρων ενεργειακών κολοσσών.

Σε ένα πράγμα μόνο θα συμφωνήσουμε με τον κ. Μητσοτάκη: Ότι όντως, εν μέσω της πανδημίας, ‘στρώνει το έδαφος για την επόμενη μέρα’, μόνο που αυτή η επόμενη μέρα έχει στόχο να φορτώσει στο λαό ακόμη μεγαλύτερα βάρη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ