Προκαλεί το τουρκικό ΥΠΕΞ για τη μειονότητα στη Θράκη: «Η Ελλάδα καταπιέζει και αγνοεί»

Λένε ότι «η Ελλάδα αγνοεί τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων»!

Must Read

Θέμα «τουρκικής» μειονότητας στη Δυτική Θράκη θέτει για μια ακόμη φορά η Τουρκία, η οποία μέσω του ΥΠΕΞ της κάνει λόγο για καταπίεση από την Ελλάδα, η οποία «δεν εφαρμόζει» τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ.

Στο μήνυμα που αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό του τουρκικού ΥΠΕΞ στο Τwitter, αναφέρεται:

«Οι Τούρκοι τη Δυτικής Θράκης αγωνίζονται εδώ και πάνω από 30 χρόνια για την αναγνώριση της ‘Τουρκικής’ τους ταυτότητας. Οι αποφάσεις που έλαβε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υπέρ της μειονότητας, εδώ και χρόνια δεν εφαρμόζονται. Θα βρισκόμαστε πάντα δίπλα στους ομογενείς μας στον δίκαιο αγώνα τους».

 Η αφορμή

Αφορμή για την ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκικό ΥΠΕΞ, είναι σύμφωνα με το TRT:

«Η Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης στις 29 Ιανουαρίου 1988 είχε κάνει μαζική πορεία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης να κλείσουν οι σύλλογοι που φέρουν την ονομασία ΄Τουρκικός’ με την αιτιολογία ότι ‘δεν υπάρχουν Τούρκοι στην Ελλάδα’. Την δεύτερη επέτειο αυτών των αντιδράσεων, δηλαδή στις 29 Ιανουαρίου 1990, ορισμένοι φανατικοί εθνικιστές Έλληνες, πραγματοποίησαν μαζικές επιθέσεις εναντίον Τούρκων στην Κομοτηνή και την Ξάνθη. Η Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης, κάθε χρόνο στις 29 Ιανουαρίου πραγματοποιεί εκδηλώσεις μνήμης στο πλαίσιο της Ημέρας Εθνικής Αντίστασης και Αλληλεγγύης».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This