Αφού τα «πρόχειρα υπαίθρια γεύματα με χρήση μάσκας» είναι ασφαλή, γιατί δεν ανοίγει η εστίαση με τους ίδιους όρους;

Εύλογη η απορία...

Must Read

Η προσπάθεια του κυβερνητικού εκπροσώπου να δικαιολογήσει τα όσα έγιναν στην Ικαρία, μάλλον δεν ήταν και πολύ πετυχημένη. Το αντίθετο μάλιστα, προκαλώντας, εκτός των άλλων και απορίες.

Καταρχήν και μόνο το ότι προσπάθησε να δικαιολογήσει τα όσα είδαν όλοι, ήταν αστείο. Κατά δεύτερον, αφού όπως είπε το… γεύμα «έγινε σε υπαίθριο χώρο με χρήση μάσκας, την οποία και έβγαλαν μόνο κατά τη διάρκεια του γεύματος», άρα το θεωρεί εντός ορίων ασφαλείας, γιατί η Κυβέρνηση δεν ανοίγει την πολύπαθη εστίαση ακριβώς με τους ίδιους όρους;

Με τραπέζια μόνο στους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων δηλαδή και χρήση μάσκας που θα βγαίνει μόνο κατά τη διάρκεια του φαγητού. Συν το ότι θα μπορούν να υπάρχουν και αποστάσεις ανάμεσα στο κόσμο στα τραπέζια, αλλά και περιορισμένος αριθμός ατόμων ανά τραπέζι, κάτι που στο μπαλκόνι της Ικαρίας δεν είδαμε…

Διαβάστε ακόμα: Τον Στεφανάδη φωτογραφίζουν από το Μέγαρο Μαξίμου

Η αφορμή για την… επέμβαση του Χρήστου Ταραντίλη ήταν μια ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα στο Instagram, όπου έγραψε: «Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Προφανώς δεν πρόκειται πια για επαναλαμβανόμενη ανεμελιά, αλλά για βαθιά υπεροψία και αλαζονεία. Είμαι εξουσία και κάνω ό,τι θέλω. Γιατί; Μα γιατί μπορώ, βρε αδελφέ.. Άντε, εις υγείαν των κορόιδων!»

Διαβάστε ακόμα: Νέο προκλητικό βίντεο από τα «κατορθώματα» του πρωθυπουργού στην Ικαρία

Η απάντηση λοιπόν του κυβερνητικού εκπροσώπου στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν η εξής:

«Ήταν μια πρόσκληση του βουλευτού, την οποία δέχτηκε ο πρωθυπουργός, πραγματοποιώντας το γεύμα σε υπαίθριο χώρο με χρήση μάσκας, την οποία και έβγαλαν μόνο κατά τη διάρκεια του γεύματος. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μη συμβάλλοντας εποικοδομητικά στον αγώνα της χώρας να καταπολεμήσει τις συνέπειες της πανδημίας, απευθύνει ανακριβείς χαρακτηρισμούς, ενώ την ίδια στιγμή προσκαλεί σε πορείες και συγκεντρώσεις υπονομεύοντας την αποτελεσματικότητα των υγειονομικών μέτρων. Το ίδιο δε έπραξε και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Ικαρία.

Τη στιγμή που ξεδιπλώνεται το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού θέτοντας τις βάσεις για την υπέρβαση της υγειονομικής κρίσης μέσα στους επόμενους μήνες, το οποίο απαιτεί τη στήριξη και την επίδειξη ενότητας και ομοψυχίας από όλους τους πολιτικούς χώρους, ο κ. Τσίπρας επιλέγει την τακτική του διχασμού και του αποπροσανατολισμού. Σε κάθε περίπτωση στις μελλοντικές περιοδείες του πρωθυπουργού θα καταβληθεί κάθε δυνατή φροντίδα έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί καμία εσφαλμένη εικόνα».

Διαβάστε ακόμα: Πανελλήνια οργή για τα πρόστιμα ακόμα και σε ιερείς, την ώρα της ασυδοσίας στην Ικαρία!

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ: «Ο πρωθυπουργός και οι φίλοι του είναι υπεράνω των μέτρων και των περιορισμών»

Λίγο αργότερα, ωστόσο, ήρθε… απάντηση στην απάντηση, με το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ να σχολιάζει:

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέδωσε μία ακατανόητη έκθεση ιδεών για το γλέντι του κ. Μητσοτάκη στην Ικαρία αντί να παραδεχτεί το εξής απλό: Ο πρωθυπουργός και οι φίλοι του είναι υπεράνω των μέτρων και των περιορισμών που ισχύουν για τους υπόλοιπους πολίτες».

Και προσθέτει: «Αλήθεια, αν στη θέση του κ. Μητσοτάκη βρισκόταν οποιοσδήποτε άλλος, ο κ. Ταραντίλης δεν θα έκανε λόγο για ανευθυνότητα, κίνδυνο διασποράς του ιού και πρόστιμα;».

Διαβάστε ακόμα: Χρ. Στεφανάδης για το πάρτι με τον Πρωθυπουργό στην Ικαρία: «Τηρήθηκαν όλα τα μέτρα»

ΜέΡΑ25: «Σε οποιαδήποτε άλλη σοβαρή χώρα μετά από κάτι τέτοιο ο πρωθυπουργός θα είχε ήδη παραιτηθεί»

Επικρίσεις κατά του κυβερνητικού εκπροσώπου, αλλά και του Πρωθυπουργού για τη στάση τους στο θέμα που ανέκυψε με το γεύμα του κ. Μητσοτάκη στην Ικαρία, διατυπώνει ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης. Ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 υποστηρίζει ότι «σε οποιαδήποτε άλλη σοβαρή χώρα μετά από κάτι τέτοιο ο πρωθυπουργός θα είχε ήδη παραιτηθεί».

Για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο τονίζει ότι «προσπάθησε για άλλη μια φορά να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα όσον αφορά το κορώνο-γλέντι αυτή τη φορά του πρωθυπουργού στην Ικαρία, με τον γνωστό τους προσφιλή τρόπο, πετώντας δηλαδή την μπάλα στην εξέδρα και τις “αγαπημένες” τους πορείες».

Προσθέτει ότι «μια συγγνώμη δεν βρήκε να πει ο κ. Ταραντίλης ή και ο ίδιος ο λαλίστατος κατά τα αλλά στα κοινωνικά δίκτυα κ.Μητσοτάκης γι’ αυτές τις εικόνες, τη στιγμή που διαρκώς κουνούν το δάχτυλο στους πολίτες. Σε οποιαδήποτε άλλη σοβαρή χώρα, μετά από κάτι τέτοιο ο πρωθυπουργός θα είχε ήδη παραιτηθεί, δεν θα προσπαθούσε να βγει κι από πάνω».

Για το γεύμα και τις δηλώσεις του κ. Ταραντίλη, ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 αναφέρει ότι «αν είναι όντως ασφαλή τα “πρόχειρα υπαίθρια γεύματα με χρήση μάσκας”, όπως δήλωσε ο κ. Ταραντίλης, γιατί η Κυβέρνηση δεν ανοίγει την εστίαση για τους εξωτερικούς μόνο χώρους με χρήση μάσκας και αντ’ αυτού κυνηγάει τα “πηγαδάκια” έξω από τα take away, όπως μαθαίνουμε από τα ΜΜΕ, τα οποία φυσικά δεν είδαν τα πρωθυπουργικά καμώματα στην Ικαρία;».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This