Δριμεία επίθεση Τσίπρα: «Τα νέα μέτρα οδηγούν σε παρατεταμένο εγκλεισμό χωρίς προοπτική εξόδου»

«Ο Κ. Μητσοτάκης δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα και τα βάσανα των πολιτών»

Must Read

Ως «επισφράγιση της κυβερνητικής αποτυχίας στη διαχείριση της πανδημίας» χαρακτήρισε χθες ο Αλέξης Τσίπρας τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός και τα οποία συνιστούν στην πράξη ένα νέο lockdown μέσα σε έναν παρατεταμένο εγκλεισμό, χωρίς προοπτική εξόδου.

Λίγη ώρα πριν από το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό, στον οποίο καταλόγισε έλλειψη ενδιαφέροντος για τα προβλήματα των πολιτών, ενώ υποστήριξε ότι έχει ήδη αρχίσει η αμετάκλητη φθορά της κυβέρνησης.

Στο πλαίσιο αυτό, προειδοποίησε το Μαξίμου ότι, σε περίπτωση πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, προκειμένου να αποφύγει τα προβλήματα, «θα υποστεί τεράστιο εκλογικό σοκ» και «δεινή πολιτική ήττα». Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν ζητεί εκλογές, «γιατί δεν βιάζεται. Δεν είναι η ώρα, θα ‘ρθει αυτή η ώρα» είπε, αναφέροντας ότι θα το πράξει «όταν βγούμε από την κρίση και έρθει η ώρα να μιλήσουμε για σχέδιο».

Επιμένοντας να συντηρεί στον αφρό της επικαιρότητας το «άγος της Ικαρίας», ο Αλ. Τσίπρας επισήμανε: «Εάν ένας πρωθυπουργός δεν μπορεί να τηρήσει τα μέτρα που ο ίδιος εξαγγέλλει, δεν μπορεί να έχει καμία εμπιστοσύνη στον ελληνικό λαό». Παράλληλα, πρόσθεσε ότι μεγαλύτερο σκάνδαλο ήταν η επικοινωνιακή διαχείριση «αυτής της αποκρουστικής εικόνας».

Σε αυστηρό τόνο σημείωσε αμέσως μετά ότι ο Κ. Μητσοτάκης δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα και τα βάσανα των πολιτών. Όπως είπε, «πιστεύω ότι έχει μολυνθεί από μια πολιτικά θανατηφόρα ασθένεια: την ασθένεια της αλαζονείας της εξουσίας. Και αυτό που με ενόχλησε περισσότερο στις εικόνες αυτές στην Ικαρία δεν ήταν το γεγονός αυτό καθεαυτό, ότι την ώρα που εξαγγέλλεις μέτρα σκληρά, που απαγορεύεις στους πολίτες να κυκλοφορούν και να περπατούν μετά τις 6 το απόγευμα το Σάββατο και την Κυριακή, την ημέρα εκείνη εσύ αποφασίζεις, με 30 νοματαίους, να κάτσεις να φας, ενώ τα εστιατόρια είναι κλειστά. Είναι συνολικά μια εικόνα την οποία εκπέμπει ο πρωθυπουργός, που δίνει την αίσθηση σε όλους μας ότι δεν συναισθάνεται τι βιώνει σήμερα ο μέσος πολίτης. Αυτές οι μουσικές, οι τσαμπούνες με τα παραδοσιακά τραγούδια, το γλέντι αυτό… Τι ακριβώς γιορτάζανε; Τους 6.000 νεκρούς γιορτάζανε; Τους χιλιάδες ανθρώπους μας που θρηνούν; Τους εκατοντάδες που έχουμε σήμερα στην Εντατική; Ή την αγωνία του μέσου πολίτη μη νοσήσει; Τι κάνει ακριβώς ο πρωθυπουργός αυτή την ώρα; Κάνει μια περιοδεία προεκλογικού χαρακτήρα και καλεί ή αφήνει τους συνεργάτες του να τον υποδέχονται με τσαμπούνες και βιολιά;»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, ότι προσεχώς θα παρουσιάσει πρόταση για τη ρύθμιση του χρέους των επιχειρήσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία τους, η οποία θα περιλαμβάνει 120 δόσεις και διαγραφή μέρους του ονομαστικού χρέους της τάξης του 40% με 60%.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This