Μετωπική σύγκρουση στη Βουλή για την Παιδεία

Η αντιπολίτευση αντιδρά λυσσαλέα για την πανεπιστημιακή αστυνομία, χωρίς όμως να καταθέτει σοβαρή αντιπρόταση

Must Read

Μαίνεται η σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση για το νομοσχέδιο για την Παιδεία, καθώς τα κόμματα αντιδρούν λυσσαλέα, σηκώνοντας αντιπολιτευτική παντιέρα για την ίδρυση σώματος ασφαλείας στα πανεπιστήμια, χωρίς, ωστόσο, να καταθέτουν σοβαρή αντιπρόταση, που θα γιατρέψει τις συστημικές εστίες παραβατικότητας στα ΑΕΙ της χώρας.

Η κυβέρνηση εισπράττει τα πυρά του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝ.ΑΛ., του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25Ελληνική Λύση διάκειται θετικά-, με τον Αλέξη Τσίπρα, μάλιστα, να παρεμβαίνει στη μαραθώνια συζήτηση στην Ολομέλεια, ζητώντας από την κυβέρνηση να αναστείλει την ψήφιση του νομοσχεδίου, ώστε να αποφευχθούν οι διαδηλώσεις, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι θέλει να περάσει «στα μουλωχτά» το νομοσχέδιο, που, όπως είπε, εγείρει αντιδράσεις σε όλη την εκπαιδευτική και ακαδημαϊκή κοινότητα.

Η Νίκη Κεραμέως αρνήθηκε να «παγώσει» τη συζήτηση, επιμένοντας στις «γαλάζιες» επικρίσεις περί «πρωτοφανούς» δήλωσης του Αλέξη Τσίπρα στον Alpha και επισημαίνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ «το πρωί διαδηλώνει και το μεσημέρι καταγγέλλει την αύξηση κρουσμάτων».

Ο δε Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σημείωσε πως «σήμερα μόνο η Aστυνομία μπορεί. Εδώ που φτάσαμε, η φύλαξη των ιδρυμάτων είναι δουλειά της Αστυνομίας», μιλώντας για «καθεστώς φόβου» στα ιδρύματα και επιτιθέμενος εκ νέου στους πρυτάνεις ότι ανέχονται και συνυπάρχουν με βίαιες μειοψηφίες. Μάλιστα, επέμεινε πως η παρουσία της Αστυνομίας στα πανεπιστήμια «δεν παραβιάζει κάποιο δικαίωμα, καθώς ήδη παραβιάζεται η ελευθερία της έκφρασης», μιλώντας για «Γκεστάπο στις σχολές» και για «ανελευθερία των τραμπούκων, που άλλοι ανέχονται, άλλοι θωπεύουν κι άλλοι φοβούνται».

Ο δε Άγγελος Συρίγος περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί, μιλώντας για περιφερειακές ομάδες, που κάνουν την επαναστατική γυμναστική τους στα ΑΕΙ και απειλούν, τρομοκρατούν και τραμπουκίζουν.

Αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του Γιάνη Βαρουφάκη, που ζήτησε την κατάργηση της ΔΑΠ, την οποία αποκάλεσε ραχοκοκαλιά του πανεπιστημιακού παρακράτους. Εξαπέλυσε, μάλιστα, προσωπικά πυρά στην Νίκη Κεραμέως, κατηγορώντας την ότι «ψεύδεται», ότι «δεν αξίζει να είναι υπουργός Παιδείας» και πως «δεν έχει περάσει ούτε απέξω από την Οξφόρδη».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This