Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2023

Απειλές, βρισιές και μηχανορραφίες… Χάος στον ΣΥΡΙΖΑ για την κυριαρχία

Έχουν γίνει μαλλιά κουβάρια στις τοπικές οργανώσεις... Πώς προσπαθούν να εξοντώσουν παλιούς βουλευτές και άλλους ανεπιθύμητους

Συντάκτης: Newsroom

Η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, με την οικονομία και την κοινωνία λίγο πριν από την καταστροφή από την αδυναμία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την πανδημία και στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν κλείσει τις πόρτες για να μην ακούγονται οι φωνές από τον «σκοτωμό» για το ποιος θα επικρατήσει στους ορόφους της Κουμουνδούρου.

Τίποτα δεν έχει αλλάξει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την ημέρα που έχασε τις εκλογές, εκτός ίσως από τις προσπάθειες που κάνουν ορισμένοι, να μη γίνονται βούκινο καθημερινά από τις μάχες για την κυριαρχία. Μάχες οι οποίες διεξάγονται σε όλες τις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, εν όψει και των νομαρχιακών εκλογών.

Το «Game of Τhrones» των τάσεων, των παρεών, των παλιών των νέων, του 3%, του 32%, των συνιστωσών, των «53», των προεδρικών και όλων των υπολοίπων καλά κρατεί και δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα την τηλεοπτική σειρά: Συντροφικά μαχαιρώματα, απειλές, βρισιές, συμπεριφορές που φτάνουν να χαρακτηριστούν «μέθοδοι νταβατζήδων» συνθέτουν το σκηνικό που επικρατεί στον δρόμο προς τις νομαρχιακές εκλογές.

Δεν είναι υπερβολικοί αυτοί οι χαρακτηρισμοί. Υπάρχουν καταγγελίες και καταγεγραμμένες συνομιλίες μελών του ΣΥΡΙΖΑ που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η «δημοκρατία» και δείχνουν το μέγεθος της κρίσης και το νοσηρό περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι καταγγελίες γίνονται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο σε μια νομαρχιακή. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε την Αττική, τη Θεσσαλονίκη, τον Εύοσμο, τη Φθιώτιδα. Μερικές μόνο από τις περιοχές όπου χρησιμοποιούνται όλα τα μέσα, θεμιτά κι αθέμιτα, για την επικράτηση στις εσωκομματικές εκλογές, αλλά με απώτερο σκοπό τις θέσεις στην επόμενη Βουλή και την επιρροή στο κόμμα την επόμενη ημέρα.

Να εξηγήσουμε γιατί και πώς γίνονται οι μάχες για τις νομαρχιακές. Υπάρχει μια απόφαση που λέει ότι, αν μία οργάνωση έχει πάνω από 150 μέλη, πρέπει να σπάσει στα δύο. Εγγράφουν λοιπόν μαζικά μέλη, τα οποία, σύμφωνα με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να είναι και «περαστικοί» από το πεζοδρόμιο, ώστε να ξεπεραστεί ο αριθμός 150.

Δημιουργούνται δύο οργανώσεις, με τη δεύτερη οργάνωση να μην είναι όπως οι παλιές κλασικές οργανώσεις του κόμματος, πριν από την εκλογική έκρηξη από το 3% στο 32%, αλλά ελεγχόμενος μηχανισμός του κάθε τοπικού πολιτευτή.

Αυτή είναι και η ουσία της ιστορίας: Ποιοι θα είναι αυτοί οι πολιτευτές που θα ισχυροποιηθούν, ελέγχοντας τις νομαρχιακές οργανώσεις, οι οποίες θα κάνουν τις προτάσεις και για τους υποψήφιους βουλευτές στις επόμενες εκλογές.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε μέλος νομαρχιακής από την Αττική, ο αριθμός των μελών που εμπλουτίζουν τις οργανώσεις δεν είναι πραγματικός: «Ο αριθμός αυτός όμως είναι πλασματικός. Στη δική μας οργάνωση, που φαίνεται να έχει 374 μέλη, τα ενεργά είναι 20-25, στις συνελεύσεις μετέχουν 40-50, το Σ.Κ. ψήφισαν 171 και εξέλεξαν 84 για τη νομαρχιακή συνέλευση. Όπως καταλαβαίνεις, τους 30 απ’ αυτούς τους μαζέψαμε από τον δρόμο και ούτε που ξέρουμε ποιοι είναι».

Σε άλλη νομαρχιακή, στη Φθιώτιδα αυτή τη φορά, η αντιπαράθεση έχει ξεπεράσει ακόμη και τα όρια της νομιμότητας. Σε μηνύματα που ανταλλάσσουν μεταξύ τους, σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», στελέχη οργανώσεων και περιφερειακός σύμβουλος μηχανορραφούν για τις εκλογές.

Στα μηνύματά τους στοχοποιούν κάποιους από τους πρώην βουλευτές του νομού, τους Καραναστάση, Βέττα και Μιχελή, με σκοπό να τους «πετάξουν έξω από τα όργανα».

Θαυμάστε ορισμένα από αυτά που γράφουν: «Αν θέλουν οι υπόλοιποι, ας συστρατευθούν μαζί μας! Αν όχι και πάνε απέναντι, ξέρουν τι τους περιμένει». Σε άλλο μήνυμα: «Όποιος πάει απέναντι στην κοινωνία τον τρώει ο όχθος». Έχει και συνέχεια: «Πρέπει να γίνουμε μπετόν τώρα, κανένας σταυρός χαμένος. Ούτε χάρες σε κανέναν βουλευτή».

«Κλειδώστε πόρτες και αυτιά, μας φοβούνται», εδώ μιλάνε για τους πρώην βουλευτές Φθιώτιδας και τους κατονομάζουν με τα παρατσούκλια που τους έχουν βγάλει «και οι δύο από τους τρεις δεν πολυνοιάζονται για διεύρυνση, ο ένας είναι ο Καναλάκιας και ο άλλος ο Κομμένος». «Δεν είναι άμοιρος διαπλοκής. Και μάλιστα διαπλοκής με δεξιά μεγαλοστελέχη. Απλά επιμένει να φέρει μερικούς δικούς του, μπας και γίνει έτοιμος ο Σύριζα ΠΣ να ξανακυβερνήσει».

Στα χαρακώματα οι τάσεις

Και οι μάχες δεν τελειώνουν εδώ, γιατί το παιχνίδι για την επικράτηση είναι σε πλήρη εξέλιξη, με τις τάσεις να βρίσκονται στα… χαρακώματα. Οι αντίπαλοι γνωστοί. Η «ομπρέλα», που δεν προχωράει, διότι οι μεν 53 έχουν ιδεολογικό πρόσημο, συγκεκριμένα στελέχη και οργάνωση, οι δε «Παπαδημουλικοί» έχουν πλήθος «παραγόντων», ο καθένας των οποίων έχει προσωπικές φιλοδοξίες και στρατηγική.

Αυτή η καρκινοβατούσα συμμαχία συγκροτήθηκε για να αντιμετωπίσουν την επίθεση προς τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ από κάποιους πασοκογενείς και προεδρικούς, μεταξύ των οποίων οι Σπίρτζης και Παππάς. Η τακτική είναι να γράφουν μαζικά μέλη σε κοινό mail (10, 20 ή και 30 ονόματα) στο παρά πέντε πριν από τις εκλογές, παραβιάζοντας και το καταστατικό, ενώ τα μαζικά εγγεγραμμένα μέλη δεν πληρώνουν ούτε 5 ευρώ, κάτι που κάνει να αγανακτούν τα παλιά, τα οποία επωμίζονται όλα τα έξοδα, από συντήρηση γραφείων έως τα στιλό και τους φακέλους των εκλογών.

Ο τρόπος δράσης έχει απογοητεύσει τα παλιά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία είτε εγκαταλείπουν είτε πεισμώνουν και επιτίθενται αγρίως. Και μέσα σε αυτή την ωραία ατμόσφαιρα, συνεχίζονται οι εσωκομματικές διαδικασίες στον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και αγνοείται η… αντιπολίτευση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επτακομματική Βουλή βγάζει η πρώτη δημοσκόπηση μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου

Αυξάνει το ποσοστό της η Νέα Δημοκρατία, νέα μείωση για τον ΣΥΡΙΖΑ - Μπαίνουν στο Κοινοβούλιο «Πλεύση Ελευθερίας» και «Νίκη», παραμένει εκτός το ΜέΡΑ25

«Ποτέ ξανά η τέχνη μας στα σκουπίδια!» – Καλλιτέχνες διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση των...

«Ποτέ ξανά η τέχνη μας στα σκουπίδια!» βροντοφωνάζουν ο Γιώργος Καραμίχος, ο Γιάννης Τσορτέκης,...

Παυλόπουλος: «Η Επιμηθεϊκή πολιτική της ΕΕ και στο ζήτημα της Κλιματικής Αλλαγής υπονομεύει τον...

Μιλώντας στο Συνέδριο, που οργανώθηκε στο «Ίδρυμα Ευγενίδου» με αντικείμενο την «Βιώσιμη Ανάπτυξη και...

«Τάπα» Βενιζέλου σε Χατζηδάκη που τόλμησε να συγκρίνει την εισβολή στην Κύπρο και τα...

Ποιος είδε και δεν φοβήθηκε τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο συνέδριο του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων...

Η Τουρκία επιχειρεί να βάλει «φωτιά» στο Αιγαίο, εν μέσω καλοκαιριού και ελληνικών εκλογών

Aσκήσεις με πραγματικά πυρά σκοπεύει να πραγματοποιήσει η Τουρκία στο Αιγαίο από τις 5...

Με τον γιο του Φρέντι Μπελέρη συναντήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας

Τον γιο του Φρέντι Μπελέρη αλλά και αντιπροσωπεία των ομογενών της Αλβανίας συνάντησε σήμερα...

ΥΠΕΞ για Μπελέρη: Η απόρριψη της έφεσης δεν συνάδει με το κράτος δικαίου

«Η σημερινή απόρριψη της έφεσης του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, κατά της συνέχισης...

Ρεσιτάλ κυνισμού από Γεραπετρίτη για τον εργάτη που σκοτώθηκε στο Πέραμα!

Στην υπηρεσιακή κυβέρνηση που ανέλαβε πριν λίγες μέρες επιρρίπτει τις ευθύνες για το εργατικό...

Βελόπουλος: «Ενδιαφέρονται για το πώς θα φορολογήσουν, όχι για το πώς θα δώσουν λεφτά...

Κριτική σε στελέχη κομμάτων που τάσσονται υπέρ της αύξησης της φορολόγησης ασκεί με δήλωσή...

Τσίπρας στην ΕΥΔΑΠ: «Με ΣΥΡΙΖΑ το νερό θα μείνει δημόσιο»

Την πρόθεσή του να αναδείξει «το κρίσιμο θέμα του δημοσίου αγαθού που λέγεται νερό»...

O Χάρης Θεοχάρης oμολόγησε ότι οι έμμεσοι φόροι πλήττουν τα φτωχότερα νοικοκυριά!

Στην παραδοχή ότι οι έμμεσοι φόροι πλήττουν τα φτωχότερα νοικοκυριά προχώρησε ο Χάρης Θεοχάρης,...

Ευρωκοινοβούλιο: Ασυλία τέλος για Αλέξη Γεωργούλη και Μαρία Σπυράκη

Ομόφωνα υπέρ της άρσης της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη ψήφισε σήμερα η Ολομέλεια του...

Κάλεσμα Κύρτσου για ψήφο σε ΣΥΡΙΖΑ, ή ΠΑΣΟΚ για να μπουν «όρια στην παντοδυναμία...

Ο Ευρωβουλευτής και διαγραφείς από τη Νέα Δημοκρατία Γιώργος Κύρτσος κάλεσε μέσω Twitter τους...

Ο Πάγκαλος έφυγε μόνος και περιφρονημένος!

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος ήταν ένας ευφυής άνθρωπος. Αυτό το χάρισμα δεν αποδείχθηκε αρκετό για...

Παρουσίασε τον συνδυασμό του ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος

Στην παρουσίαση των υποψήφιων συμβούλων του συνδυασμού του προχώρησε το απόγευμα της Τρίτης, 30...

ΣΧΟΛΙΑ

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καταγγελία γυναίκας για τα funds: «Δεν χρωστάω σε κανέναν, μου πατάνε την ψυχή»

Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες πολιτών για τα funds, με μία γυναίκα αυτή τη φορά να βλέπει τους κόπους μίας ζωής να χάνονται, καθώς το...

SOS, η Κύπρος «χάνεται»! Έφτασε η «ώρα μηδέν» για το μαρτυρικό νησί

Ισχνή μειοψηφία οι Κύπριοι μαθητές στα δημοτικά της Λευκωσίας! – «Αναπλήρωση» του πληθυσμού από τις μεταναστευτικές ροές

Ανάρτηση – φωτιά μέσα στη νύχτα από το Μάκη Τριανταφυλλόπουλο!

Φωτιές άναψε μέσα στη νύχτα ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, δημοσιεύοντας μία φωτογραφία ενός οπλοφόρου, που προκαλεί ενδιαφέροντες συνειρμούς…Όποιος βρει ποιος είναι ο πιστολέρο της φωτογραφίας...

Αλβανός πυγμάχος έστειλε τον 36χρονο Θάνο στην εντατική!

Ένα αδιανόητο περιστατικό συνέβη το βράδυ της Παρασκευής στην Ελευσίνα, όταν ο 36χρονος Θάνος Αδάμ έκανε παρατήρηση σε έναν οδηγό που μπήκε ανάποδα σε...

Ομολογία του πατέρα του Αλβανού μποξέρ που έστειλε τον Θάνο στην εντατική: «Μία του έριξε και έπεσε κάτω»

Διασωληνωμένος στο Νοσοκομείο Αττικόν με πολύ σοβαρά τραύματα στο κεφάλι συνεχίζει να νοσηλεύεται ο Θάνος Αδάμ, ο οποίος δίνει τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής...

Κι όμως ο Λευτέρης Αυγενάκης δεν τα πήγε καλά στο Ηράκλειο…

Στον Λευτέρη Αυγενάκη αρέσουν οι αριθμοί. Τους επικαλείται κάθε φορά που θέλει να δείξει το πόσο πετυχημένος είναι ως υπουργός Αθλητισμού ή εάν θέλει...

Survivor spoiler: Οι παίκτες που θα δουν από κοντά τα αγαπημένα τους πρόσωπα και ο παίκτης που θα αποχωρήσει

Οι παίκτες του Survivor έχουν κάνει αρκετή υπομονή με τον Τάκη καθώς έχει μονίμως νεύρα και κάνει άσχημα ξεσπάσματα, ειδικά όταν χάνει. Τις τελευταίες...

Αυτός είναι ο άντρας που προκάλεσε τον θάνατο του ταξιτζή στο Χαϊδάρι – Συνελήφθη

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ο άντρας που επιτέθηκε σε οδηγό ταξί στο Χαϊδάρι και αφού τον λήστεψε, τον άφησε αβοήθητο, με αποτέλεσμα ο...
spot_img

NEWSROOM

spot_img