Τρίτη 27/7/2021

Αντεπίθεση Μητσοτάκη με βέλη κατά του Σαμαρά: «Ακραία φωνή»

«Ακραίοι όσοι δεν θέλουν διάλογο με την Τουρκία» είπε ο Μητσοτάκης σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων

Σε ακραίες φωνές στο εσωτερικό της χώρας που πρέπει να αντιπαλεύονται αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, φωτογραφίζοντας τον Αντώνη Σαμαρά, μιλώντας σε εκδήλωση για την ελληνική υψηλή στρατηγική που διοργάνωσε το Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων.

Εφόσον όμως τον θεωρεί «ακραίο», γιατί τον… κρατά στο κόμμα; Γιατί ψηφίζει τα κυβερνητικά νομοσχέδια με «ακραίους»;

Συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην αύξηση της αποτρεπτικής δύναμης της χώρας μας, τόνιζε ότι αυτή δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μας απαγορεύσει να καθόμαστε στο τραπέζι της συζήτησης, καθώς -όπως είπε- μια χώρα που έχει αυτοπεποίθηση μπορεί να μιλάει και να υπερασπίζεται τα δίκαιά της. Εκεί συμπλήρωσε ότι ενίοτε και στο εσωτερικό πρέπει να αντιπαλεύει φωνές, «οι οποίες είναι τόσο ακραίες, που να οδηγούν νομοτελειακά σε καταστάσεις τις οποίες δεν θέλουμε ή δεν θεωρούμε πως είναι προς όφελος των εθνικών συμφερόντων».

Να θυμίσουμε ότι ήταν ο Αντώνης Σαμαράς που έλεγε ότι «με πειρατές δεν κάνουμε διάλογο», αντιτιθέμενος στην επανεκκίνηση των διερευνητικών επαφών, με δεδομένη την τουρκική προκλητικότητα. Επιπρόσθετα, ο Πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη για ορθολογική ανάλυση και την αποφυγή συναισθηματικών αντιδράσεων, που σε θέματα εξωτερικής πολιτικής -όπως τόνισε- δεν οδηγούν σε καλό…

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ