Τουρκικό παραλήρημα: «Τα μαξιμαλιστικά όνειρα των Ελλήνων θα γίνουν εφιάλτες» (video)

Εμείς παραμένουμε προσηλωμένοι στο διάλογο και στις διερευνητικές

Must Read

Ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ταγίπ Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, δήλωσε ότι η Τουρκία «θα μετατρέψει σε εφιάλτη» τα όνειρα ΕλλάδαςΚύπρου, σε μια ακόμη επίδειξη… ετοιμότητας για συνεννόηση και διάλογο από την πλευρά της Άγκυρας. Είχε προηγηθεί το ελληνικό διάβημα στην Τουρκία για την παράτυπη Navtex του Cesme.

Αφορμή ήταν το Φόρουμ Φιλία που διοργάνωσαν πρόσφατα η χώρα μας και η Κύπρος (με τη συμμετοχή των: Αίγυπτος, Μπαχρέιν, Γαλλία, Σαουδική Αραβία, ΗΑΕ) και δεν κάλεσαν την Τουρκία και τους Τουρκοκύπριους, κάτι που φάνηκε ότι «έτσουξε» τον Ερντογάν από την πρώτη στιγμή.

Διαβάστε ακόμα: Διακόψτε την παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων και καταδιώξτε το Τσεσμέ

«Οι δηλώσεις που έκανε εκεί ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας δεν έχουν σχέση με κάποια φιλία, είναι μια προσέγγιση που δημιουργεί κλίμα εχθρότητας εναντίον της Τουρκίας υπό τον μανδύα της φιλίας. Κάλεσαν άλλες χώρες που έχουν προβλήματα με την Τουρκία. Αν η Ελλάδα και οι Eλληνοκύπριοι κάνουν όνειρα πως θα ενεργοποιήσουν τις μαξιμαλιστικές τους θέσεις, εγγυόμαστε πως αυτά τα όνειρα θα γίνουν εφιάλτες. Όχι μόνο δεν θα επιτρέψουμε να πραγματοποιηθούν τα όνειρα αυτά, αλλά δεν θα επιτρέψουμε ούτε ένα βήμα», είπε παραληρώντας ο Τσελίκ.

Επίσης το δεξί χέρι του σουλτάνου κατηγόρησε και πάλι την Ελλάδα και τη Frontex πως «βυθίζουν τα πλοία των μεταναστών και των προσφύγων ή τους προωθούν στην Τουρκία και η βίαια αυτή συμπεριφορά αυξάνεται».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This