Πέμπτη 24/6/2021

Ο Ν. Φίλης καλεί τον Κ. Μητσοτάκη να… μεσολαβήσει για τη μεταγωγή του Κουφοντίνα στον Κορυδαλλό!

Nα παρέμβει ο πρωθυπουργός «παραμερίζοντας κάθε προσωπικό συναίσθημα»

Θέλει να παραστήσει τον οπαδό της δημοκρατικής νομιμότητας, αλλά οι ιδεολογικές εμμονές του δεν τον αφήνουν.

Ο λόγος για το Νίκο Φίλη, ο οποίος, όσο και αν προσπάθησε να αποσείσει από το κόμμα του την κατηγορία ότι… χαϊδεύει τα αυτιά του αντιεξουσιαστικού χώρου, τελικώς υπέκυψε στον πολιτικό πειρασμό να υπερασπιστεί τον «μακρυχέρη» της τρομοκρατικής οργάνωσης, Δημήτρη Κουφοντίνα.

Κι ενώ ο κόσμος καίγεται, ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ με άρθρο του εμφανίστηκε ως αυτόκλητος υπερασπιστής του Δημήτρη Κουφοντίνα, υποστηρίζοντας ότι «έχει τα ίδια δικαιώματα με κάθε φυλακισμένο, αλλά η κυβέρνηση του τα στερεί επιλεκτικά, παραπέμποντας με τη συμπεριφορά της σε βεντέτα», ενώ μάλιστα αναφέρει ότι είναι αναγκαίο να συνεδριάσει άμεσα η Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών και να αποφασίσει σχετικά με τη μεταγωγή του στον Κορυδαλλό.

Να παρέμβει ο πρωθυπουργός

Απηύθυνε δε «έκκληση» στον πρωθυπουργό, ζητώντας του να παρέμβει «παραμερίζοντας κάθε προσωπικό συναίσθημα» και «να διαψεύσει έμπρακτα τους ισχυρισμούς ότι συγκεκριμένοι θύλακες του κρατικού μηχανισμού διαπράττουν παρανομίες, διερμηνεύοντας τη θέλησή του», όπως έγραψε επί λέξει ο Νίκος Φίλης.

Να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί ανακοίνωση των αρμόδιων τομεαρχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με την οποία ζητούσαν «να αποδείξει η ελληνική δημοκρατία ότι είναι πραγματική», ικανοποιώντας το αίτημα του Κουφοντίνα για μεταγωγή του στον Κορυδαλλό.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ