Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021

Η… γκάφα της τροπολογίας για τις «εθνικές μειονότητες» μπορεί να οδηγήσει τη χώρα μας στο ευρωπαϊκό δικαστήριο

Οι αρμόδιοι υπάλληλοι βιάστηκαν να μεταφράσουν επακριβώς την Ευρωπαϊκή Οδηγία

Σαν… γκάφα παρουσίασε ο αρμόδιος υπουργός, Θ. Λιβάνιος, την περίληψη των «εθνικών μειονοτήτων» στην τροπολογία του νομοσχεδίου για τα ΜΜΕ!

Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν από το κυβερνητικό στρατόπεδο, ήταν η βιασύνη των αρμόδιων υπαλλήλων να μεταφράσουν επακριβώς την Ευρωπαϊκή Οδηγία που οδήγησε σε αυτό το σφάλμα. Όπως επισημαίνουν κυβερνητικά στελέχη, μόλις έγινε αντιληπτό το «λάθος», έπειτα από υπόδειξη των βουλευτών της Ελληνικής Λύσης, διορθώθηκε άμεσα, καθώς η συγκεκριμένη αναφορά απαλείφθηκε από την τροπολογία.

Η ζημιά, όμως, κατά κάποιους έγινε, και είναι ήδη σημαντική, καθώς αποτυπώθηκε σε έγγραφο που ήλθε προς ψήφιση στη Βουλή η συγκεκριμένη αποστροφή για προστασία εθνικών μειονοτήτων. Κάτι το οποίο αυτοί που κινούνται εκ του πονηρού είναι σίγουρο ότι θα χρησιμοποιήσουν. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες που διακινούνται στον… γνωστό χώρο των δικαιωματιστών, κάποιοι να επιχειρήσουν να καταφύγουν σε ευρωπαϊκά όργανα, προκειμένου η χώρα μας να «αναγκαστεί» να συμπεριλάβει αυτή ακριβώς την έκφραση στον νόμο.

Εγείρει ερωτήματα

Γεγονός που εγείρει ερωτήματα και ως προς το αν τελικά ήταν «γκάφα» η περίληψη του όρου «εθνικής μειονότητας» ή απλά κάποιοι ήλπιζαν να εκπληρώσουν το καθήκον τους, σύμφωνα με τις «Ευρωπαϊκές Οδηγίες». Για να μην έχουν μετά… τρεξίματα. Άλλωστε, το νόημα των Ευρωπαϊκών Οδηγιών είναι ακριβώς αυτό, να είναι ακριβώς ίδιες σε όλα τα κράτη της Ε.Ε., έτσι ώστε να υπάρξει σύντομα ένα ομοιόμορφο νομικό πλαίσιο σε όλες τις χώρες που την αποτελούν.

Και, σύμφωνα με την κυρίαρχη -στα μυαλά των κυβερνώντων τουλάχιστον- νοοτροπία, αφού η Ευρώπη θα γίνει ένα κράτος κάποια στιγμή, θα είμαστε όλοι… «εθνικές μειονότητες», οπότε δεν πειράζει κιόλας. Επειδή, όμως, η Ελλάδα δεν είναι ούτε Λουξεμβούργο, ούτε Βέλγιο, οι συνέπειες από αυτού του είδους την ανακίνηση προβλημάτων μπορεί να είναι πολύ σημαντικές.

Σκεφτείτε το ενδεχόμενο η χώρα να καταδικάζεται από κάποιο ευρωπαϊκό δικαστήριο για αυτό ακριβώς το ζήτημα. Η σημερινή κυβέρνηση, ακόμη και διά της εμφάνισης και μετά της απόσυρσης του συγκεκριμένου όρου, θα τους έχει προσφέρει ένα εκπληκτικό επικοινωνιακό όπλο, το οποίο σαφώς δεν θα διστάσουν να χρησιμοποιήσουν.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ