Η… ταμπακιέρα του πιστοποιητικού εμβολιασμού: «Αν δεν το κάνει η ΕΕ θα το κάνουν οι τεχνολογικές εταιρείες»

Βρέθηκε ο «δράκος» του «παραμυθιού»...

Must Read

Η όλη ουσία της σημερινής τηλεδιάσκεψης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ήταν σε δύο ατάκες του Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφερόμενος στην… πιλάλα για θέσπιση ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού.

«Όσο νωρίτερα ληφθούν αποφάσεις τόσο καλύτερα για την ΕΕ, καθώς σε διαφορετική περίπτωση είναι αναπόφευκτο ότι ο ιδιωτικός τομέας θα προχωρήσει προς αυτή την κατεύθυνση. Αν δεν το πράξουμε εμείς ως ΕΕ θα το κάνει κάποιος άλλος αντί για εμάς, πιθανότατα οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες».

Voilà λοιπόν πως θα «αναγκαστεί» η Ευρώπη να προχωρήσει σε κάτι που υποτίθεται ότι δεν θέλει: με μπαμπούλα τον ιδιωτικό τομέα και τις εταιρείες τεχνολογίας (μιας και προφανώς κοτζάμ ΕΕ «δεν μπορεί» να επιβάλει νόμους και κανόνες). Άρα, αντίο προσωπικά δεδομένα και ελευθερία επιλογής…

Η κυβερνητική ενημέρωση για τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού στην τηλεδιάσκεψη της ΕΕ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έλαβε σήμερα μέρος στην τηλεδιάσκεψη για την πρώτη ημέρα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που είχε ως κύριο αντικείμενο τη συντονισμένη αντιμετώπιση της πανδημίας από το κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την αδειοδότηση, παραγωγή και διανομή εμβολίων, αλλά και τις μετακινήσεις.

Στην παρέμβασή του, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα πιστοποιούν την υψηλή αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

Αναφερόμενος στην πρότασή του για θέσπιση ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού, ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι όσο νωρίτερα ληφθούν αποφάσεις τόσο καλύτερα για την ΕΕ, καθώς σε διαφορετική περίπτωση είναι αναπόφευκτο ότι ο ιδιωτικός τομέας θα προχωρήσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Αν δεν το πράξουμε εμείς ως ΕΕ θα το κάνει κάποιος άλλος αντί για εμάς, πιθανότατα οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες, επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ αποσαφήνισε ότι τάσσεται υπέρ της καταχώρησης όσο το δυνατόν λιγότερων προσωπικών δεδομένων από τους πολίτες.

Ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι το πιστοποιητικό δεν θα ισοδυναμεί με υγειονομικό διαβατήριο, αλλά αντιθέτως θα ανοίγει μία λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας για τις μετακινήσεις, χωρίς τους περιορισμούς που προκαλούν τα διαγνωστικά τεστ και η υποχρεωτική καραντίνα. Η διευκόλυνση των μετακινήσεων δεν αφορά μόνο τις χώρες που υποδέχονται μεγάλο αριθμό τουριστών αλλά επίσης τις αερομεταφορές και τους κλάδους της φιλοξενίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στήριξε για άλλη μία φορά την ενότητα στην εμβολιαστική στρατηγική της Ένωσης και τα αυστηρά μηνύματα που πρέπει να σταλούν στις φαρμακευτικές εταιρείες, για την τήρηση των δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει σχετικά με την παραγωγή και παράδοση εμβολίων.

«Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να προωθεί το ανόητο και επικίνδυνο πιστοποιητικό εμβολιασμού»

Το ΜέΡΑ25 δια του εκπροσώπου του Μιχάλη Κριθαρίδη επικρίνει τον πρωθυπουργό τονίζοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης όχι απλώς δεν μαθαίνει από τα λάθη του, αλλά αντιθέτως επιμένει στις ανοησίες περί πιστοποιητικού εμβολιασμού».

Αυτό, προσθέτει, «επανέλαβε και σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής, όπου προέτρεψε τα κράτη μέλη της ΕΕ να σπεύσουν κιόλας να υιοθετήσουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού πριν το κάνει ο ιδιωτικός τομέας»!

Ο κ. Κριθαρίδης επισημαίνει ότι ο πρωθυπουργός «πέρα από το ότι προωθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού τη στιγμή που με δύο δόσεις δεν έχει εμβολιαστεί ακόμα ούτε το 3% του πληθυσμού της χώρας, παράλληλα προεξοφλεί και το γεγονός ότι ο ιδιωτικός τομέας θα κατακρεουργήσει τόσο ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα πολιτών, όπως είναι τα ιατρικά δεδομένα και το κατά πόσο αυτοί έχουν εμβολιαστεί, ή όχι».

Προφανώς, καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Κριθαρίδης, «το άριστο επιτελικό του κράτος είναι ανίκανο να επιβάλει κανόνες στον ιδιωτικό τομέα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This