«Βαφτίζουν» επιτυχία το μέγα φιάσκο των εμβολιασμών: Πανηγυρισμοί και αυτοθαυμασμός Μητσοτάκη

Τι υποσχόταν τον Ιανουάριο ο Πρωθυπουργός, τι έγινε

Must Read

Χαρές και πανηγύρια από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το 1.000.000 εμβολιασμούς είχαμε την Πέμπτη, παρά το ότι η συγκεκριμένη επίδοση θα χαρακτηριζόταν μάλλον φτωχή με μέτρο σύγκρισης αυτά τα οποία τον Ιανουάριο προέβλεπε ο Πρωθυπουργός.

Επιμένοντας στην επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος και μόνο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπάθησε με κάθε τρόπο να πείσει ότι πρόκειται περί «επιτυχίας».

Αρκεί όμως να ανατρέξει κανείς στη συνέντευξή του στις 12 Ιανουαρίου για να διαπιστώσει ότι η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Γιατί τότε ο Πρωθυπουργός δήλωνε στον Νίκο Χατζηνικολάου πως «θα έχουμε μέχρι τα τέλη Μαρτίου περί τα 4.000.000 δόσεις, άρα θα μπορέσουμε να εμβολιάσουμε περί τα 2.000.000 συμπολιτών μας».

Αργότερα, στις 10 Φεβρουαρίου, αναθεώρησε προς τα κάτω, δηλώνοντας στον Αλέξη Παπαχελά ότι «τέλος Μαρτίου εκτιμώ ότι θα έχουμε ξεπεράσει το 1.700.000 εμβολιασμούς. Θα έχουν εμβολιαστεί όλοι οι συμπολίτες μας που το θέλουν άνω των 75: 75-79, 80-84, 85 και άνω».

Και αυτές οι εκτιμήσεις, όμως, οι οποίες, με δεδομένο ότι μόλις πιάσαμε το 1.000.000 εμβόλια και συνυπολογίζοντας ότι υπάρχει σκοπούμενη ασάφεια στον αριθμό των ανθρώπων που έχουν κάνει και τις δύο δόσεις, δείχνουν πολύ δύσκολο να επιβεβαιωθούν.

Το να φτάσουμε σε ενάμιση μήνα από τα 2.000.000 εμβολιασμένους σε απροσδιόριστες «εκατοντάδες χιλιάδες» σίγουρα δεν είναι αιτία για πανηγυρισμούς, όποιες και αν είναι οι αντικειμενικές δυσκολίες.

Αυτό όμως δεν εμπόδισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να… αυτοστεφανωθεί με τρόπο που δεν ταιριάζει στον ηγέτη μιας χώρας που διέρχεται μια τέτοιου μεγέθους κρίση, όπως η Ελλάδα, σε πολλαπλά επίπεδα και να δείξει με το δάχτυλο τους πολίτες ως υπεύθυνους για την αναποτελεσματικότητα των μέτρων περιορισμού της πανδημίας, καλώντας τους να κάνουν «μια τελευταία προσπάθεια».

Είχαμε λοιπόν, εκτός από το βίντεο που βγήκε και στο οποίο γίνονταν αναφορές σε «μεταλλάξεις» και στην… Τσικνοπέμπτη, προκειμένου να απαλλαγεί από τις ευθύνες της η κυβέρνηση, και σειρά πανηγυρικών αναρτήσεων του πρωθυπουργού: «Κάθε εμβόλιο είναι ένα ακόμη βήμα προς τον στόχο μας. Να νικήσουμε την πανδημία και να είμαστε σύντομα όλοι υγιείς και προστατευμένοι σε μια ασφαλή Ελλάδα. Ήδη 1.000.000 εμβόλια έχουν γίνει σε εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, και συνεχίζουμε οργανωμένα και με σχέδιο» ήταν μια εξ αυτών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This