Σοβαρές καταγγελίες για σκάνδαλα με «ορυμαγδό» απευθείας αναθέσεων

Τσίπρας κατά Νικολάου: «Έχετε φάει και τα πόμολα, θα βάλετε φρένο σε αυτή την κυρία;»

Must Read

Φάμπρικα απευθείας αναθέσεων από την κυβέρνηση της Ν.Δ. κατήγγειλε από του βήματος Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας, επιτιθέμενος, μεταξύ άλλων, στη ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου, που αποτελεί άλλωστε persona non grata για τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Χωρίς υπερβολή, σε όλο το φάσμα της Δημόσιας Διοίκησης επικρατεί ένα τσουνάμι απευθείας αναθέσεων ή προσχηματικών διαδικασιών, χωρίς τήρηση στοιχειωδών κανόνων διαφάνειας και αντικειμενικότητας» σημείωσε στην Ολομέλεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στο περιθώριο της συζήτησης του νομοσχεδίου του Άδωνι Γεωργιάδη για τις δημόσιες συμβάσεις, καλώντας την κυβέρνηση να βάλει φρένο στον «ορυμαγδό» απευθείας αναθέσεων της Σοφίας Νικολάου. «Έχετε φάει και τα πόμολα, θα βάλετε φρένο σε αυτή την κυρία;» διερωτήθηκε.

Κατήγγειλε ειδικότερα πως η γενική γραμματέας:

  • έδωσε 500.000 ευρώ για υπηρεσίες καθαρισμού σε εταιρία η οποία διαχρονικά ασχολείται με τη διοργάνωση συνεδρίων, αλλά μία μέρα μετά την ανάθεση, όπως υποστήριξε, καταχωρήθηκε η ενασχόλησή της με τον τομέα της απολύμανσης.
  • έδωσε 47.000 ευρώ απευθείας ανάθεση προμήθειας υγειονομικού υλικού για την κάλυψη αναγκών όλων των Καταστημάτων Κράτησης σε εταιρία που κατασκευάζει αμορτισέρ αυτοκινήτων.
  • έδωσε 147.000 ευρώ για προμήθεια γαντιών νιτριλίου για τις ανάγκες των καταστημάτων κράτησης, με τιμή μονάδας 17,50 ευρώ. «Την ίδια περίοδο άλλες υπηρεσίες του ΠΡΟ-ΠΟ προμηθεύονται το ίδιο ακριβώς προϊόν με τιμή μονάδας 8,85 ευρώ» σχολίασε χαρακτηριστικά
  • έδωσε 232.000 ευρώ για αγορά μέσων ατομικής προστασίας σε εταιρία που συστήνεται στις 29/03/2020, καταθέτει προσφορά στις 30/03/2020 και αναλαμβάνει προμήθεια του Ελληνικού Δημοσίου.
  • έδωσε 300.000 ευρώ για τον ίδιο λόγο και για την κάλυψη αναγκών των καταστημάτων κράτησης της χώρας σε εταιρία που εμπορεύεται τρόφιμα και ποτά
  • έδωσε 229.000 ευρώ σε επιχείρηση που εμπορεύεται εποχιακά είδη και διακόσμησης σπιτιού.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατήγγειλε και απευθείας ανάθεση από τη διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ. σε εταιρία που συστάθηκε την προηγούμενη ημέρα έργο συνολικού ποσού 250.000 ευρώ για κατασκευή ηλεκτρονικής αγοράς, ενώ στηλίτευσε και την Περιφέρεια Αττικής. «Αν το 1/10 από αυτά είχε κάνει άλλος περιφερειάρχης, θα ήταν κρεμασμένος στο τσιγκέλι. Η Περιφέρεια Αττικής προμηθεύεται rapid test συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ σε τετραπλάσιο κόστος από την τιμή που υπάρχει στην αγορά» υποστήριξε.

Την ίδια ώρα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατήγγειλε και απευθείας αναθέσεις στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Υποστήριξε πως «εν μέσω καραντίνας και πριν ακόμη βγει το ΦΕΚ διορισμού του, ο μετακλητός διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας του υπουργείου κ. Ματιάτος ξεκινά τη διαδικασία ανάθεσης έργου για την κατασκευή εγκατάστασης προσφύγων στη Μαλακάσα , ύψους 4.500.000 ευρώ, χωρίς προκήρυξη και με τη μέθοδο της ‘διαπραγμάτευσης’».

Μάλιστα αναφέρθηκε και σε ανάθεση του υπουργείου συνολικού ύψους 6.200.000 ευρώ για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για τις συμβάσεις κατασκευής δομών σε ιδιωτική εταιρία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This