O Θεοχάρης «βλέπει» άνοιγμα του τουρισμού έως 14 Μάη και… δεσμεύεται για την υγεία των τουριστών!

Την ίδια ώρα, ΝΔ και λοιμωξιολόγοι ακόμη αδυνατούν να αποφασίσουν το πότε (και το πως) θα ανοίξουν λιανεμπόριο, σχολεία, εστίαση, κ.ο.κ.

Must Read

Νέα «έκρηξη» κρουσμάτων αναμένεται (και) σήμερα, με τις δυσοίωνες προβλέψεις να κάνουν λόγο για πάνω από 3.000 μέσα στις επόμενες ημέρες, τη στιγμή που οι επιστήμονες κρούουν για πολλοστή φορά τον «κώδωνα» του κινδύνου για τα λανθασμένα περιοριστικά μέτρα, με κυριότερο το παρατεταμένο «οριζόντιο» lockdown.

Για τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, ωστόσο, είναι απλώς Τρίτη, καθώς, ως φαίνεται, το μόνο που (εξακολουθεί) να τον απασχολεί, είναι το «άνοιγμα» του τουρισμού.

Έτσι, λοιπόν, βρήκε ένα συμπαθές σύνθημα («All you want is Greece») και βάλθηκε να… διαλαλεί διαδικτυακά ότι η Ελλάδα ανοίγει τις τουριστικές πύλες της… μέχρι τις 14 Μαΐου!

«Φέτος και για πάντα, “το μόνο που θέλετε είναι η Ελλάδα”. Για να ξανά έλθει το χαμόγελο στα χείλη σας, με την ελπίδα ότι θα ξαναπάρετε πίσω τη ζωή σας, το μόνο που θέλετε είναι η Ελλάδα», ανάφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός, από το βήμα της διεθνούς τουριστικής έκθεσης ITB 2021, που φέτος διεξάγεται ψηφιακά.

Μάλιστα η Ελλάδα «φιλοδοξεί», εφόσον το επιτρέψουν τα υγειονομικά δεδομένα, να ανοίξει τις τουριστικές πύλες μέχρι τις 14 Μαΐου, όπως είπε ο Έλληνας υπουργός. Μέχρι τότε θα εξεταστεί το πιλοτικό άνοιγμα, κατά πάσα πιθανότητα στις αρχές Απριλίου, με χώρες της Ε.Ε., αλλά και χώρες οι οποίες έχουν προχωρήσει με τον εμβολιασμό, όπως το Ισραήλ. Ο κ. Θεοχάρης τόνισε, ότι όλα αυτά τα σχέδια θα έλθουν εις πέρας σεβόμενοι τις συνθήκες της πανδημίας.

Ευπρόσδεκτοι υπό προϋποθέσεις

Απευθυνόμενος στους δυνητικούς επισκέπτες της χώρας ο κ. Θεοχάρης επεσήμανε ότι η Ελλάδα είναι πανέτοιμη να τους υποδεχτεί με με ένα ολοκληρωμένο πρωτόκολλο για το καλοκαίρι του 2021. Στο πλαίσιο αυτό οι τουρίστες θα είναι ευπρόσδεκτοι με τις εξής 3 προϋποθέσεις: Να έχουν εμβολιαστεί, να έχουν αντισώματα και να έχουν αρνητικό τεστ Covid. Στο μεταξύ, επεσήμανε ότι όλοι οι τουρίστες θα εξακολουθούν να υποβάλλονται σε δειγματοληπτικούς ελέγχους, όπως γινόταν και πέρυσι.

Μια σημαντική, εξάλλου, διαφορά σε σχέση με πέρυσι είναι η χρήση των rapid tests, κάτι που σημαίνει ότι η απομόνωση, εφόσον χρειαστεί, δεν θα έχει την ταλαιπωρία της μετακίνησης από το κατάλυμα 24 ώρες μετά, όπως γινόταν πέρυσι. Εφέτος η διάγνωση θα είναι άμεση και αν υπάρξει κρούσμα θα μεταφέρεται στις κατάλληλες εγκαταστάσεις. Στο σημείο αυτό τονίστηκε ότι όλα τα έξοδα είναι του ελληνικού κράτους, χωρίς καμία επιβάρυνση των ξένων επισκεπτών.

Κλείνοντας, ο υπουργός Τουρισμού δήλωσε εμφατικά ότι: «Σήμερα προστίθεται πλέον και η δέσμευση μας να εγγυηθούμε υγεία και ασφάλεια για τον καθένα τουρίστα ξεχωριστά»!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This