Κυριακή 20/6/2021

Βαράτε τις καμπάνες! Μετά τυμπανοκρουσιών ξεκινάει ο νέος γύρος διερευνητικών με την Άγκυρα

Ενώ η Τουρκία μας κατηγορεί για «προβοκάτσιες» και «προκλητική» στάση

Ενώ η Τουρκία κατηγορεί εκ νέου την Ελλάδα για «προβοκάτσιες» και «προκλητική» στάση, το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας ανακοίνωσε ότι στις 16 Μαρτίου θα διεξαχθεί στην Αθήνα ο 62ος γύρος των διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Πριν την ανακοίνωση, είχαν προηγηθεί αναφορές από τουρκικά Μέσα ενημέρωσης, που έκαναν λόγο για διεξαγωγή την επόμενη εβδομάδα, με άλλες πληροφορίες να μιλούν για το διήμερο 15-16 και άλλα δημοσιεύματα για τις 16 και 17 Μαρτίου.

Η τουρκική πλευρά ανέφερε πως παράλληλα με τις διερευνητικές θα πραγματοποιηθούν και… πολιτικές διαβουλεύσεις σε επίπεδο υφυπουργών εξωτερικών των δυο χωρών που θα προεδρεύουν!

Υπενθυμίζουμε ότι ο 61ος γύρος είχε πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιανουαρίου στην Κωνσταντινούπολη, χωρίς φυσικά κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Ενώ τις προηγούμενες ημέρες η Άγκυρα έκανε το «βαρύ πεπόνι» και δεν απαντούσε στις ημερομηνίες που κατέθεσε αρχικά η Αθήνα (3 με 5 Μαρτίου).

Διπλωματικές πηγές: Για την Ελλάδα, οι επαφές ήταν και παραμένουν διερευνητικές

Διπλωματικές πηγές τονίζουν με σαφήνεια πως για την Ελλάδα, οι επαφές ήταν και παραμένουν διερευνητικές.

Στις 17 Μαρτίου, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης θα έχει πολιτικές διαβουλεύσεις στην Αθήνα με τον Τούρκο υφυπουργό Εξωτερικών, πρέσβη Σεντάτ Ονάλ.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ