Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2022

Παντού υπάρχει μια λίστα Πέτσα: Τώρα και στο ΥΠΕΣ για την ψήφο των αποδήμων!

Απευθείας ανάθεση 3εκ. ευρώ στη Frank and Fame για να ενημερώσει τους αποδήμους πώς θα ψηφίσουν στις εκλογές

Συντάκτης: Newsroom

Δημοσίευση:

Λεφτόδεντρα υπάρχουν! Οχι για την ενίσχυση του ΕΣΥ, για κοινωνικές παροχές, για ενίσχυση των μικρομεσαίων, των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, για στήριξη της αναιμικής οικονομίας, αλλά για απευθείας αναθέσεις στους ημετέρους. Γιατί να το κρύψωμεν, άλλωστε; Είναι το state of mind αυτής της κυβέρνησης.

  • Από την Ντίνα Ιωακειμίδου

Έτσι, μετά την περιβόητη λίστα Πέτσα, το υπουργείο Εσωτερικών με δύο αποφάσεις του, οι οποίες δημοσιεύτηκαν στις 9 Μαρτίου, μοιράζει με απευθείας ανάθεση 3.000.000 ευρώ για την εκστρατεία ενημέρωσης των αποδήμων ως προς τη δυνατότητα άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος από τον τόπο της κατοικίας τους. Η ανάθεση δίνεται στην εταιρία στρατηγικού marketing και διαφήμισης Frank and Fame, των Γιώργου Τάνες και Θανάση Παπαθανασίου.

Η κυβέρνηση, εν προκειμένω, όχι μόνο παραβιάζει τον νόμο για τις δημόσιες συμβάσεις, αλλά κατά την προσφιλή της τακτική απευθύνεται σε ημετέρους, καθώς η εν λόγω εταιρία είναι αυτή που εμπνεύστηκε και υλοποίησε σχεδόν όλες τις τηλεοπτικές καμπάνιες της Ν.Δ. στις ευρωεκλογές και τις εθνικές εκλογές.

Η μόνη διαφοροποίηση των αποφάσεων του υπ. Εσωτερικών από τη λίστα Πέτσα έγκειται στο γεγονός ότι αυτές υπογράφονται όχι από τον αρμόδιο υπουργό Μάκη Βορίδη, αλλά από την υπηρεσιακή γραμματέα του υπουργείου Γ. Βαλατσού (υπό τον Βορίδη ωστόσο).

Και ο νικητής είναι…

Με την πρώτη απόφαση γίνεται απευθείας ανάθεση στη Frank and Fame για δράσεις και υπηρεσίες καμπάνιας ενημέρωσης των εκλογέων εκτός της ελληνικής επικράτειας, ύψους 2.609.900 ευρώ συν ΦΠΑ, τα οποία περιλαμβάνουν: Προβολή επικοινωνιακού υλικού, αγορά τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού χρόνου σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, καταχωρίσεις σε έντυπα μέσα, προβολή στο διαδίκτυο.

Όπως εξειδικεύεται, οι σχετικές δράσεις θα πρέπει να περιλαμβάνουν: Αγορά από τηλεοπτικούς σταθμούς, οποίοι εκπέμπουν δορυφορικά νόμιμα εκτός επικράτειας που παρακολουθούν κάτοικοι εκτός Ελλάδας, τηλεοπτικού χρόνου, αγορά από διαδικτυακούς, ραδιοφωνικούς σταθμούς της ομογένειας και εντύπων, site, καθώς και κοινωνικών δικτύων σε περιοχές όπου υπάρχει ισχυρό ελληνικό στοιχείο, όπως οι Ευρώπη, Αυστραλία, Μέση Ανατολή, ΗΠΑ, Λατινική Αμερική, Νότια Αφρική, Αίγυπτος, Καναδάς και Νοτιοανατολική Ασία.

Δημοφιλείς Ειδήσεις  Της κακομοίρας στο Συμβούλιο των Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ!

Τα ποσά επιμερίζονται ως εξής: Επικοινωνιακή στρατηγική και δημιουργικός σχεδιασμός του συνόλου των διαφημιστικών υλικών της καμπάνιας 44.900 ευρώ, προωθητικές ενέργειες στο διαδίκτυο 675.000, αγορά χρόνου και χώρου ΜΜΕ 1.890.000.

Στη δεύτερη απόφαση, με απευθείας ανάθεση και πάλι στη Frank and Fame χορηγείται ποσό 297.000 ευρώ συν ΦΠΑ για τον δημιουργικό σχεδιασμό και την παραγωγή επικοινωνιακού και έντυπου υλικού.

Τα ποσά επιμερίζονται ως εξής: Για την παραγωγή επικοινωνιακού και έντυπου υλικού 267.300 ευρώ και για τη δημιουργική διαδικασία 29.700 ευρώ.

Η αιτιολόγηση και των δύο αναθέσεων στη Frank and Fame αποδίδεται στη μεν πρώτη απόφαση στην οικονομικότερη προσφορά της έναντι της UNIVERSAL MEDIA ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. η οποία σημειώνεται πως κατέθεσε προσφορά 2.645.000 (συν ΦΠΑ) ευρώ, ενώ στη δεύτερη περίπτωση η προσφορά δεν ανοίχτηκε, καθώς ο εκπρόσωπος της LTH ADVERTISING ΑΦΟΙ ΤΖΕΝΑΛΗ Ο.Ε. αιτήθηκε, όπως υποστηρίζεται, την απόσυρση του state of mind.

Είχαν αναλάβει την κλεμμένη καμπάνια του ΕΟΤ

Πέραν της ανάληψης της προεκλογικής καμπάνιας της Ν.Δ., η εν λόγω εταιρία των Γιώργου Τάνες και Θαν. Παπαθανασίου ήταν αυτή που ανέλαβε την καμπάνια του ΕΟΤ για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού τον Ιούνιο του περασμένου έτους. Προώθηση που έγινε μέσω της μη κερδοσκοπικής εταιρίας, θυγατρικής του ΣΕΤΕ, της Marketing Greece, με τον πρωθυπουργό να μεταφέρει επισήμως το σύνθημα «Greek Summer is state of mind», προβάλλοντας την Ελλάδα ως covid free χώρα, με τις γνωστές σε όλους μας συνέπειες.

Όμως, εξαιρετικά γρήγορα έγινε αντιληπτό ότι το ίδιο μότο εμφανίζεται από τις αμερικανικές Αρχές ως κατοχυρωμένο από το 2014, ενώ το ίδιο χρησιμοποιεί και η γνωστή εταιρία καλλυντικών σε διαφήμιση σειράς αντηλιακών της. Ο σάλος που προκλήθηκε προκάλεσε σοβαρές αντεγκλήσεις στη Βουλή, αλλά και σφοδρές αναταράξεις στον ΕΟΤ, που κατέληξαν στην παραίτηση τεσσάρων «γαλάζιων» στελεχών του οργανισμού.

Η αποκάλυψη της λογοκλοπής ουδόλως θορύβησε τη Frank and Frame. Κάθε άλλο, αφού ο εκ των επικεφαλής της εταιρίας Θαν Παπαθανασίου έψεξε το ανίδεο κοινό, δηλώνοντας πως «η φράση summer state of mind υπάρχει στη λογοτεχνία εδώ και χρόνια. Για να εξηγήσουμε, λοιπόν, τι σημαίνει Greek summer χρησιμοποιούμε μια ήδη γνωστή έκφραση, αλλά την κάνουμε δική μας, δίνοντάς της ελληνικό περιεχόμενο. Greek summer state of mind is… να είσαι με ανθρώπους που αγαπάς, συνδεδεμένος με τη φύση και να νιώθεις ελευθερία. Αυτόματα, ο ξένος που βλέπει το σποτ νιώθει μέσα του τη διαφορά του Greek summer από τα υπόλοιπα summers. Αυτό, δηλαδή, που έπρεπε να πετύχουμε μέσα σε αυτά τα 40 δευτερόλεπτα».

Δημοφιλείς Ειδήσεις  «Όχι» Τασούλα στη βίαιη προσαγωγή των μαρτύρων για τις υποκλοπές

Το τελειωτικό δε χτύπημα ήρθε με την επίκληση του Καμύ, αφού, όπως μας ενημέρωσε, «το 1959, μεθυσμένος από τα καλοκαίρια της Λέσβου, έγραφε: “Βαθιά στην καρδιά του χειμώνα ανακάλυψα μέσα μου ένα ανίκητο καλοκαίρι”».

Ερώτηση στη Βουλή για τα κριτήρια από Τζάκρη

Το ζήτημα των απευθείας αναθέσεων έφτασε και στη Βουλή με ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη προς τον υπ. Εσωτερικών, με την οποία ζητά διευκρινίσεις τόσο σε ό,τι αφορά τη διαγωνιστική διαδικασία όσο και στα κριτήρια της κατανομής στα ΜΜΕ του προϋπολογισμού.

Επισημαίνει δε πως από τον περασμένο Νοέμβριο ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πέτσας είχε εγκρίνει την εν λόγω εκστρατεία ενημέρωσης ύψους 3. 000.000 ευρώ, προκαλώντας μάλιστα ερωτήματα τόσο για την απευθείας ανάθεση όσο και για το περιορισμένο χρονικό διάστημα έως το τέλος του έτους για την ολοκλήρωση του έργου. Είχε τότε ζητηθεί από την αξιωματική αντιπολίτευση η σύγκληση σε κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης, καθώς και της Ειδικής Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς.

Η κοινή συνεδρίαση των δύο επιτροπών ουδέποτε πραγματοποιήθηκε. Ωστόσο, η προεδρία της κυβέρνησης έσπευσε να εγκρίνει εκ νέου το ποσό των 3.000.000 ευρώ για την προώθηση της εκστρατείας ενημέρωσης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχει χρέος 407.866 ευρώ σε κάρτες

Προνομιούχοι και «πλέμπα». Αυτή είναι η διάκριση που υπάρχει στην Ελλάδα. Πώς αλλιώς να...

Ο δημοσκόπος που έβλεπε «θρίαμβο Σημίτη» το 2004, τώρα βλέπει αυτοδυναμία Μητσοτάκη!

Στο «κανάλι του Πρετεντέρη» εμφανίστηκε δημοσκόπηση που δίνει με αστροναυτική αναγωγή τον Κυριάκο Μητσοτάκη...

Ευτυχώς η Σακελλαροπούλου δεν πρόλαβε να βραβεύσει και τον π. Αντώνιο της Κιβωτού

Θα μείνει ούτως ή άλλως στην ιστορία ως η πιο αποτυχημένη πρόεδρος από συστάσεως...

Οι «παγετώνες» του Τσίπρα στην Πέλλα «ισοπέδωσαν» το Twitter!

«Εκτός των δυσκολιών που αντιμετωπίζετε λόγω της φύσης του επαγγέλματος της αγροτικής παραγωγής που...

«Η επιταγή ακρίβειας είναι εξαπάτηση» – 170 ευρώ κατά μέσο όρο και όχι 250...

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου «εξορθολογισμός της ασφαλιστικής και συνταξιοδοτικής νομοθεσίας,...

Η πρώτη αντίδραση Πλεύρη μετά το «χαστούκι» του ΣτΕ για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Τουλάχιστον μουδιασμένη είναι η πρώτη αντίδραση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, μετά την απόφαση...

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Τρία συμπεράσματα από τη στάση Μητσοτάκη για το Ταμείο Ανάκαμψης»

«Ο κ. Μητσοτάκης, αφού απέρριψε τη διακομματική επιτροπή για τον πλήρη έλεγχο και διαφάνεια...

«Όχι» Τασούλα στη βίαιη προσαγωγή των μαρτύρων για τις υποκλοπές

Πέπλο προστασίας ύψωσε ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας για τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο...

Χατζηδάκης: «Σενάριο επιστημονική φαντασίας ότι με παρακολουθούσε ο Μητσοτάκης»

Δεν μπορεί να πιστέψει ο Κωστής Χατζηδάκης ότι τον παρακολουθούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο...

Πάλι καλά που «τσέκαρε» το πιλοτήριο του Rafale η Σακελλαροπούλου

Αμέτοχη και χωρίς «φωνή» σε κάθε κυβερνητική αυθαιρεσία που διασύρει τη χώρα, η πρόεδρος...

Σφοδρές αντιδράσεις στο ΕΣΥ για το νομοσχέδιο Γκάγκα – Βάζουν ταφόπλακα στη δημόσια περίθαλψη

Σε θέση μάχης οι γιατροί - «Οδοστρωτήρας» για το Εθνικό Σύστημα Υγείας το νομοσχέδιο Γκάγκα

Ύπουλο χτύπημα στην Όλγα Γεροβασίλη!

Γενικευμένη επίθεση καταγγέλλει η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Όλγα Γεροβασίλη, η οποία...

«Τα μάζεψε» ο Σκυλακάκης για τον πλειστηριασμό της Κολοβού

Αναδιπλώθηκε ο Θόδωρος Σκυλακάκης για το πότε έγινε ο πλειστηριασμός στο σπίτι της Ιωάννας...

Της κακομοίρας στο Συμβούλιο των Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ!

Εκρηκτικό ήταν το κλίμα στο Συμβούλιο των Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ, καθώς η πλειοψηφία...

Βουλευτής της ΝΔ δικηγόρος σε fund που έβγαλε στο σφυρί κύρια κατοικία!

Ο βουλευτής Κεφαλλονίας της Νέας Δημοκρατίας Παναγής Καππάτος απασχολεί για τρίτη φορά την επικαιρότητα.Η...

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αρχισμηνίας 28 ετών ο νεκρός του σοκαριστικού τροχαίου στη Μεσογείων!

Το παλικάρι έτρεχε να προλάβει το λεωφορείο για να πάει στην υπηρεσία του στην Τανάγρα

«Έσπασε» τη σιωπή του ο αδελφός του πατέρα Αντώνιου: «Γνωρίζω τον αδελφό μου, την αθωότητά του»

Τι λέει από τη Χίο ο πάτερ Διονύσιος - Πληροφορία σοκ: «Κρατήστε το στόμα σας κλειστό, θα σας σκοτώσουμε»! Απειλές για την υπόθεση της «Κιβωτού»;

Χαμός στον αέρα με Λιάγκα και εργαζόμενο στην «Κιβωτό»: «Ντροπή σου!»

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν στον αέρα της εκπομπής «Πρωινό»...

Χαμός στο Open με τον «φυσιογνωμιστή» Evan Γεωργουλάκη και τον Γιώργο Καραμέρο!

Θερμό επεισόδιο είχαμε σήμερα μεταξύ του «φυσιογνωμιστή» Evan Γεωργουλάκη...

NEWSROOM