Ιταλός Πρέσβης στην Άγκυρα: «Δεν υπάρχει βιώσιμη λύση στην Αν. Μεσόγειο χωρίς την Τουρκία»

Η φιλοτουρκική προσέγγιση σε όλο της το μεγαλείο

Must Read

Ο Πρέσβης της Ιταλίας στην Άγκυρα Μάσιμο Γκαϊάνι, είπε ότι μια λύση χωρίς την Τουρκία στο διαμοιρασμό των ενεργειακών πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο δεν θα είναι βιώσιμη και δήλωσε υπέρ μιας διαδικασίας διαλόγου στην οποία όλα τα μέρη θα συμμετέχουν στην επίλυση των εντάσεων στην περιοχή.

«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η Τουρκία είναι μέρος αυτής της περιοχής. Έχει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή», ενώ για το Φόρουμ Αερίου της Ανατολικής Μεσογείου, ο Γκαϊάνι είπε ότι «η Ιταλία αντιλαμβανόταν πάντα αυτό το φόρουμ ως έναν τρόπο βελτίωσης της συνεργασίας μεταξύ των χωρών που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν ενεργειακούς πόρους στη Μεσόγειο. Πιστεύουμε ότι αυτό το φόρουμ θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο περιεκτικό. Και είναι απολύτως σαφές ότι πρέπει να ενεργήσει με θετικό πνεύμα και όχι με τα αρνητικό πνεύμα. Το κάναμε πολύ ξεκάθαρα, σε όλους τους εταίρους μας».

Και συνέχισε: «Χαιρετίζουμε θερμά τη δέσμευση των δύο χωρών (Τουρκία και Ελλάδα) και να συνεχίσουμε σε αυτές τις συνομιλίες, να προσπαθήσουμε να διευκρινίσουμε και, εάν είναι δυνατόν, να λύσουμε αυτά τα προβλήματα. Υπάρχουν σημαντικοί πόροι στην ανατολική Μεσόγειο από την άποψη της ενέργειας. Ελπίζουμε πραγματικά ότι αυτοί οι πόροι θα είναι ένα στοιχείο για την επίλυση προβλημάτων για την ένωση των χωρών».

Επεσήμανε τη σημασία της παρουσίας της Τουρκίας στην περιοχή και τόνισε ότι «δεν υπάρχει βιώσιμη λύση σε αυτόν τον τομέα χωρίς δίκαιη συμμετοχή από την Τουρκία. Πιστεύω ότι αυτό είναι πολύ προφανές».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This