Μακρόν και Κάρολος παρόντες στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου – Υπό τον Α/ΓΕΕΘΑ η πρόβα των μηχανοκίνητων

Αναμένεται απάντηση και από τον πρωθυπουργό της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν

Must Read

Λίγες μέρες πριν από τη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα, πραγματοποιούνται οι τελικές δοκιμές από τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Χθες έγινε στον Αυλώνα η δοκιμαστική πρόβα για τις μηχανοκίνητες μονάδες που θα λάβουν μέρος στην παρέλαση, με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, και μάλιστα υπό τις οδηγίες και τον συντονισμό του ίδιου του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου.

Λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, η παρέλαση θα μεταδοθεί τηλεοπτικά και οι πολίτες δεν θα μπορούν να την παρακολουθήσουν διά ζώσης.

Πάντως, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, αναμένεται να παρακολουθήσουν την παρέλαση από κοντά υψηλοί προσκεκλημένοι, όπως ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος, εκπροσωπώντας το Ηνωμένο Βασίλειο. Αμφότεροι θα καταφθάσουν, εκτός απροόπτου, με τις συζύγους τους, όπως συμβαίνει σε κάθε επίσκεψη αρχηγών κρατών στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τις ανακοινώσεις του Κρεμλίνου ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα έρθει για την επέτειο της 25ης Μαρτίου η ελληνική πλευρά απηύθυνε πρόσκληση στον πρωθυπουργό της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν. Η επίσκεψή του, σύμφωνα με πηγές, δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί.

Ακολουθώντας τον σχεδιασμό του πρωθυπουργικού γραφείου και το πρωτόκολλο, η Προεδρία της Δημοκρατίας θα παραθέσει δείπνο στους ξένους προσκεκλημένους.
Η παρουσία τους, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, έχει ιδιαίτερη σημασία για την Ελλάδα, καθώς τα κράτη που εκπροσωπούν διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στην Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Εξάλλου, η ελληνική πλευρά αναμένει την απάντηση του Προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος επίσης έχει προσκληθεί για την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This