Σάββατο 24/7/2021

Πελώνη: «Το ΕΣΥ πιέζεται αλλά αντέχει – Αναζητούμε βαλβίδες αποσυμπίεσης»

Στο σχέδιο της κυβέρνησης για τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων αναφέρθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη. Τόνισε πως το κυβερνητικό επιτελείο αναζητά «βαλβίδες αποσυμπίεσης» και έξυπνους τρόπους ώστε, όπως ανέφερε, να υπάρξει ένα ορίζοντας για σταδιακή επαναλειτουργία κάποιων δραστηριοτήτων.

«Το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς πρέπει να γίνει με προσεκτικές κινήσεις»

«Ό,τι γίνει, θα γίνει με μεγάλη προσοχή. Η Επιτροπή συνεδριάζει την Παρασκευή για να επαναξιολογήσει τα νέα δεδομένα» είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, προαναγγέλλοντας περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ.

«Το ΕΣΥ πιέζεται αλλά αντέχει»

Η κ. Πελώνη αναφέρθηκε στην πίεση που υπάρχει στο ΕΣΥ εξαιτίας της αύξησης των διασωληνωμένων και όπως τόνισε, περιμένουμε να δούμε αν η αύξηση της θετικότητας που υπήρξε χθες (σ.σ έφτασε το 12%) ήταν κάτι το συγκυριακό ή είναι κάτι άλλο που πρέπει να μας προβληματίσει σε βάθος χρόνου.

«Υπάρχει κόπωση στην κοινωνία. Αν δεν είχαμε πάρει τα μέτρα, θα είχαμε περισσότερα κρούσματα, περισσότερους διασωληνωμένους και θανάτους» τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ