Άδικα πανηγυρίζει ο Κυριάκος για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Άλλο το πιστοποιητικό εμβολιασμού που πρότεινε ο Μητσοτάκης και άλλο το γενικό που προωθείται από την Κομισιόν

Must Read

Χαρές και πανηγύρια έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης που καμαρώνει ότι η Ευρώπη έκανε δεκτή τη δική του πρόταση για το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Επειδή όμως δεν έχουν όλοι μνήμη χρυσόψαρου σε αυτή τη χώρα, θα του χαλάσουμε τους θριαμβευτικούς πανηγυρισμούς για να του θυμίσουμε ορισμένα από το πρόσφατο παρελθόν.

Ο Πρωθυπουργός λοιπόν αναφερόταν μόνο στο εμβόλιο, ενώ η Κομισιόν έχει συμπεριλάβει και τα τεστ. Δηλαδή, όπως ακριβώς πέρυσι γίνεται και σήμερα (να μην ξεχνάμε ότι ο Μακρόν και άλλοι Ευρωπαίοι έλεγαν ότι δεν μπορείς να κάνεις διακρίσεις, αφού κάποιος μπορεί να θέλει να κάνει εμβόλιο αλλά να μην έχει πρόσβαση). Άλλο το πιστοποιητικό εμβολιασμού που πρότεινε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και άλλο το γενικό (και με τα τεστ) που προωθείται από την Κομισιόν.

Η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν τόνισε ότι, εκτός από το πράσινο πιστοποιητικό- που δεν καθιερώνει την υποχρέωση εμβολιασμού αλλά την πιστοποίηση της υγειονομικής κατάστασης των Ευρωπαίων που ταξιδεύουν- θα δίνεται εναλλακτικά η δυνατότητα χρήσης των αποδεικτικών εγγράφων από ένα πρόσφατo τεστ κορωνοϊού (PCR) ή αντισωμάτων (μετά από ανάρρωση).
Ο δε Μητσοτάκης σήμερα δήλωσε: «Η Ευρώπη προχωρά μπροστά με την πρότασή μας. Η εισαγωγή ενός ψηφιακού πράσινου πιστοποιητικού βρίσκεται σε καλό δρόμο για την εφαρμογή του. Αυτή είναι μια απόφαση που θα διευκολύνει σημαντικά την κυκλοφορία των πολιτών και θα συμβάλει στην ενίσχυση του τουρισμού και των οικονομιών που βασίζονται σε μεγάλο βαθμό σε αυτόν».

Όμως στις 25 Φεβρουαρίου δήλωνε στο ΑΠΕ: «Αν δεν το πράξουμε εμείς ως ΕΕ θα το κάνει κάποιος άλλος αντί για εμάς» ως προς την πρότασή του για τη θέσπιση ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού, «δείχνοντας» τον ιδιωτικό τομέα και τις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες, και επιμένοντας πως η Ένωση πρέπει να κινηθεί γρήγορα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This