Για τον Μητσοτάκη η οικονομική δραστηριότητα περιορίστηκε «τις τελευταίες 4-5 εβδομάδες»!

Δηλαδή... δεν είμαστε στο lockdown-άνοιξε-κλείσε από τις 7 Νοεμβρίου;

Must Read

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας που μίλησε στο CNN, η οικονομική δραστηριότητα στη χώρα μας περιορίστηκε τις τελευταίες… 4 με 5 εβδομάδες «καθώς περιμέναμε ένα τρίτο κύμα, το οποίο είναι σε εξέλιξη αυτή την στιγμή»… Μάλιστα. Ενώ πριν; Οργασμός οικονομικών δραστηριοτήτων σε μια χώρα που βρίσκεται σε lockdown (και άνοιξε-κλείσε) από τις 7 Νοεμβρίου;

Στην ερώτηση της Julia Chatterley (μετά τη διαπίστωση της κούρασης του κόσμου) για τη στρατηγική που εφαρμόζει η κυβέρνηση με στόχο την ανάσχεση της πανδημίας και τις ανησυχίες που έχουν εκφραστεί πως ίσως στο κοντινό μέλλον η οικονομία θα αντιμετωπίσει προκλήσεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε:

«Ας είμαστε ειλικρινείς. Όλοι έχουν κουραστεί με το ζήτημα της αντιμετώπισης της πανδημίας. Και αυτό που βλέπουμε ως κόπωση, η οποία σχετίζεται με την Covid, σε όλη την Ευρώπη έχει κοινά χαρακτηριστικά. Ουσιαστικά περιορίσαμε την οικονομική μας δραστηριότητα τις τελευταίες 4 με 5 εβδομάδες καθώς περιμέναμε ένα τρίτο κύμα, το οποίο είναι σε εξέλιξη αυτή την στιγμή στην Ελλάδα. Αν δεν είχαμε λάβει αυτά τα μέτρα, η κατάσταση θα ήταν πολύ χειρότερη. Και βέβαια το σύστημα υγείας μας υφίσταται πίεση, αλλά είμαστε ακόμα σε θέση να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Και είμαι απολύτως βέβαιος πως εάν δεν είχαμε κάνει τα βήματα που κάναμε πριν από έναν μήνα, θα ήμασταν αντιμέτωποι με μια πολύ σοβαρότερη κρίση. Και αναμένω πως η επιδημιολογική καμπύλη αυτού του κύματος θα επιπεδωθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα ή τις 10 επόμενες ημέρες, και μετά θα αρχίσει να κινείται καθοδικά. Γνωρίζετε πως αυτή είναι συνήθως η αλληλουχία».

Για να συνεχίσει προαναγγέλλοντας ανακοινώσεις το επόμενο 48ωρο και ευλογώντας τα γένια του για τη δήθεν ενίσχυση του ΕΣΥ: «Ταυτόχρονα, θα πρέπει να κινηθούμε έξυπνα για το πώς από τη μία θα επιτρέψουμε στους πολίτες περισσότερες δραστηριότητες, χωρίς από την άλλη να κάνουμε συμβιβασμούς στη βασική μας στρατηγική που στόχο έχει την ανάσχεση της πανδημίας. Αυτή λοιπόν είναι και η ισορροπία που θα πρέπει να επιδιώξουμε. Πώς θα επιτρέψουμε στους πολίτες ένα μεγαλύτερο βαθμό ελευθερίας χωρίς όμως να θυσιάσουμε τη γενικότερη στρατηγική μας; Εκεί έχουμε στραμμένο το βλέμμα μας τώρα. Και αναμένονται ανακοινώσεις τις επόμενες 48 ώρες. Ταυτόχρονα, αυτό που θα πρέπει να υπογραμμίσω είναι πως έχουμε ενισχύσει σημαντικά το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Τον τελευταίο χρόνο, υπερδιπλασιάστηκε ο αριθμός κλινών ΜΕΘ, κάτι που αποτελεί σημαντικό επίτευγμα για την Ελλάδα. Και αν κοιτάξει κανείς τις συνολικές στατιστικές, και τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα αντιμετώπισε την πανδημία από την έναρξή της, η Ελλάδα σταθερά κατατάσσεται ως μια από τις χώρες με την καλύτερη επίδοση με βάση τον αριθμό των θανάτων ανά εκατομμύριο -που δυστυχώς είναι ο πιο αποτρόπαιος αλλά και ο πιο ενδεικτικός δείκτης του πώς μια χώρα αντιμετώπισε την πανδημία».

Καταλήγοντας, έφτασε στο ζητούμενο αυτής της κυβέρνησης που είναι οι τουρίστες και όχι το πως θα συμμαζευτεί η κατάσταση στη χώρα μας: «Επομένως θα αντιμετωπίσουμε και το τρίτο κύμα. Δεν έχω καμία αμφιβολία ως προς αυτό. Και καθώς θα αυξάνονται οι εμβολιασμοί θα είμαστε σε θέση να ξεκινήσουμε την επάνοδο στη φυσιολογική οικονομική δραστηριότητα. Και θα ανοίξουμε και τον τουρισμό το καλοκαίρι ώστε να μπορέσουν οι τουρίστες να μας επισκεφθούν με ασφάλεια και να μπορέσουν να απολαύσουν το μοναδικό ελληνικό καλοκαίρι όπως έκαναν και στο παρελθόν και όπως προσδοκούν ότι θα κάνουν και στο μέλλον. Ιδίως αυτές τις εποχές, ο κόσμος θα νιώθει πραγματικά την ανάγκη να ταξιδέψει και θέλουμε να βεβαιωθούμε πως εάν επιλέξουν να ταξιδέψουν θα έρθουν στην Ελλάδα, και πως η Ελλάδα θα είναι ο νούμερο ένα προορισμός τους».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This