O Μητσοτάκης αγνόησε τους επιστήμονες που μέχρι χθες εκθείαζε, εξαγγέλλοντας άρση lockdown

Πρελούδιο πιθανής προσφυγής στις κάλπες;

Must Read

Σε πανηγυρικό κλίμα αποφάσισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να ανακοινώσει μέσω… CNN ότι μέσα στις επόμενες 48 ώρες θα έχουμε κυβερνητικές εξαγγελίες για χαλάρωση του lockdown.

Θέλοντας να στείλει το μήνυμα «Ανοίξαμε και σας περιμένουμε», ο πρωθυπουργός παρέκαμψε την επιτροπή Τσιόδρα και ξεκαθάρισε μια για πάντα ότι η επιβολή περιοριστικών μέτρων στους πολίτες είναι ξεκάθαρα πολιτική απόφαση, ενώ οι «επιτροπές» των λοιμωξιολόγων έχουν ρόλο μόνον όταν μπορούν να ντύνουν το κυβερνητικό αφήγημα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Διαβάστε ακόμα: Για τον Μητσοτάκη η οικονομική δραστηριότητα περιορίστηκε «τις τελευταίες 4-5 εβδομάδες»!

Ο ίδιος πρωθυπουργός που πριν από λίγες εβδομάδες «μάλωνε» τους υπουργούς του και «τράβαγε αυτιά» για τη βιασύνη τους να προκαταλάβουν τις αποφάσεις αποφάσισε να γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων του την υποτιθέμενη εισήγηση που θα έκανε η επιτροπή -αποδεικνύοντας ότι τη χρησιμοποιεί κατά το δοκούν– και να ανακοινώσει την απόφασή του να «ανοίξει» τη χώρα.

Δεν περίμενε καν για τυπικούς λόγους να πάρει την απόφαση η επιτροπή των ειδικών, αλλά επέλεξε με αυτόν τον τρόπο να απαξιώσει τους γιατρούς τους οποίους μέχρι πρόσφατα ζητούσε από το σύνολο του πολιτικού κόσμου να υπερασπίζεται.

Οι εξαγγελίες Μητσοτάκη πάντως ήδη ερμηνεύονται από πολλούς και σαν πρελούδιο πιθανής προσφυγής στις κάλπες σε σύντομο χρονικό διάστημα, όπου ο πρωθυπουργός θέλει να χρησιμοποιήσει το επιχείρημα «τα δύσκολα είναι πίσω μας» και να προχωρήσει με ευχέρεια σε κλιμάκωση προεκλογικών υποσχέσεων για «καλύτερες ημέρες» που έρχονται, προτού τα αποτελέσματα της αλλοπρόσαλλης πολιτικής της κυβέρνησής του γίνουν αντιληπτά από τους Έλληνες πολίτες.

«Όλοι μας είμαστε κουρασμένοι από την πολύμηνη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού» είπε ο πρωθυπουργός εγκαταλείποντας την ως σήμερα κυβερνητική ρητορική περί… τελικής ευθείας και συνέχισε αναφερόμενος σε μια «ισορροπία που πρέπει να επιτύχουμε, ήτοι «πώς αφήνουμε στους πολίτες κάποιο βαθμό ελευθερίας χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο τη συνολική στρατηγική μας».

Προκειμένου να δικαιολογήσει τις εξαγγελίες του ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποκατέστησε και τους επιδημιολόγους προβλέποντας ότι η επιδημιολογική καμπύλη αυτού του κύματος θα επιπεδωθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα ή τις 10 επόμενες ημέρες και μετά θα αρχίσει να κινείται καθοδικά. «Γνωρίζετε πως αυτή είναι συνήθως η αλληλουχία» τόνισε κατά τη συνέντευξή του ο πρωθυπουργός προκαλώντας έντονο προβληματισμό σε όσους βλέπουν μια αντίθετη εικόνα να σχηματίζεται.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This