Κυριακή 1/8/2021

Λήγει το κυβερνητικό τελεσίγραφο στους ιδιώτες γιατρούς: Αναπόφευκτη η επιστράτευσή τους λόγω μικρής ανταπόκρισης (video)

Μέχρι στιγμής 45 είναι οι γιατροί μέλη του ΙΣΑ που έχουν δηλώσει συμμετοχή

Αναπόφευκτη πρέπει να θεωρείται η επιστράτευση ιδιωτών γιατρών, μετά τη χαμηλότερη των προσδοκιών ανταπόκρισή στην πρόσκληση του Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, στο να συνδράμουν «εθελοντικά» στην προσπάθεια αποσυμπίεσης των δημόσιων νοσοκομείων της Αττικής.

Ο Υπουργός Υγείας, στο πλαίσιο της ενημέρωσης της Τετάρτης, προειδοποίησε ξεκάθαρα, πως, αν δεν βρεθούν 200 ιδιώτες γιατροί, πνευμονολόγοι, παθολόγοι και γενικοί ιατροί, εντός 48 ωρών, θα αναγκαστεί να εισηγηθεί την επίταξη υπηρεσιών ιατρών των εν λόγω ειδικοτήτων, για την κάλυψη των αναγκών των δημόσιων νοσοκομείων.

Δείτε επίσης: Τα ιδιωτικά νοσοκομεία που παραχωρούν κλίνες στο ΕΣΥ – «Απειλές» για επίταξη από Κικίλια

Ωστόσο, παρά την προειδοποίηση, τις διευκρινίσεις, αλλά και κίνητρα εκ μέρους του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, η ανταπόκριση ήταν περιορισμένη, καθιστώντας όλο και πιο πιθανό το ενδεχόμενο της επιστράτευσης, καθώς το χρονικό περιθώριο των 48ωρών εξαντλείται.

Η δήλωση του Γενικού Γραμματέα ΠΦΥ, Μάριου Θεμιστοκλέους, στο δελτίο του OPEN ήταν χαρακτηριστική: «Μέχρι στιγμής δεν έχουμε μεγάλη ανταπόκριση από τους ιδιώτες. Τις επόμενες ώρες θα ανακοινώσουμε τα επόμενα βήματα του υπουργείου Υγείας», συμπληρώνοντας πως «βάσει των ανακοινώσεων του υπουργού Υγείας» η επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών είναι βέβαιη.

Απαλλάσσει από συνδρομή

Εν τω μεταξύ, ο ΙΣΑ ανακοίνωσε πως απαλλάσσει από την ετήσια συνδρομή τους για τα επόμενα πέντε χρόνια όσους ιδιώτες ιατρούς με ειδικότητα παθολογίας, γενικής ιατρικής, πνευμονολογίας αλλά και αναισθησιολογίας, συνδράμουν το ΕΣΥ. Παράλληλα, ανακοίνωσε πως άλλοι 15 γιατροί προστέθηκαν στη λίστα των μελών του που θα συνδράμουν το σύστημα υγείας ενάντια στην πανδημία.

Πρόκειται για 9 παθολόγους, 3 αναισθησιολόγους και 3 πνευμονολόγους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΙΣΑ και του Υπουργείου Υγείας να συμμετέχουν στην προσπάθεια για την ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας. Μέχρι στιγμής 45 γιατροί, μέλη του ΙΣΑ, έχουν δηλώσει συμμετοχή και αρκετοί από αυτούς έχουν ήδη τοποθετηθεί στα νοσοκομεία.

  • Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ