Τετάρτη 28/7/2021

«Γαλάζιες» διαφωνίες για την αναστολή της επανέναρξης του λιανεμπορίου στην Πάτρα

Πρώτη επίσημη «γαλάζια» διαφωνία με την απόφαση

Με γραπτή του δήλωση ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, Ιάσονας Φωτήλας, εκφράζει την αντίθεσή του με την απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει την επανεκκίνηση του λιανεμπορίου στην Πάτρα.

«Τα κριτήρια βάσει των οποίων η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων έλαβε μία τέτοια απόφαση είναι πραγματικά άγνωστα καθότι συνιστούν διακριτή μεταχείριση σε βάρος των Αχαΐών καταστηματαρχών», αναφέρει χαρακτηριστικά για την αιφνιδιαστική απόφαση να μην ανοίξουν τα καταστήματα της Αχαΐας.

Αναλυτικά:

«Από την αρχή της πανδημίας η κυβέρνηση, ορθώς, έλαβε δραστικά και οριζόντια μέτρα υπέρ της δημόσιας υγείας. Οι περιορισμοί ήταν καθολικοί και γενικευμένοι χωρίς καμία απολύτως διάκριση. Ωστόσο η αιφνιδιαστική απόφαση για την αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων στην Πάτρα ανατρέπει εκτάκτως τον επαγγελματικό και εν γένει προγραμματισμό του εμπορικού κόσμου.

Τα κριτήρια βάσει των οποίων η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων έλαβε μία τέτοια απόφαση είναι πραγματικά άγνωστα καθότι συνιστούν διακριτή μεταχείριση σε βάρος των Αχαΐών καταστηματαρχών. Θα πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα βαλβίδα «εκτόνωσης» και στο λιανεμπόριο της Αχαΐας μετά από τα επαναλαμβανόμενα και διαδοχικά lockdown προκειμένου η αγορά να κατορθώσει να ορθοποδήσει σταδιακά και ομαλά».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ