Γεωργιάδης: «Υπομονή… Εάν τηρηθούν τα μέτρα σε δύο εβδομάδες θα πάνε όλα καλά»

Το μπαλάκι στην επιτροπή: «Ακούμε την Επιτροπή, καταλαβαίνουμε ότι αυτό μας προκαλεί ζημιά, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς»

Must Read

Όχι στον συνωστισμό, ναι στην αυτοπροστασία και υπομονή από όλους, ζήτησε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης με αφορμή την επανεκκίνηση του λιανεμπορίου. Μάλιστα εκτίμησε ότι αν τηρηθούν τα μέτρα, «σε δύο εβδομάδες θα πάνε όλα καλά».

Ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε ότι μετά τις 15 Απριλίου ή σε δύο εβδομάδες θα έχουμε πτώση του επιδημικού κύματος και επεσήμανε: «Είμαστε σε ένα μαραθώνιο και βρισκόμαστε 300 με 400 μέτρα πριν το τέλος και πρέπει να στείλω ένα μήνυμα, να τηρήσουμε τα μέτρα, για να μην ξανακλείσουμε. Πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα και να αποδειχθεί ότι το λιανεμπόριο δεν επιβαρύνει στη μετάδοση».

Για τις αντιδράσεις και το μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί μετά την αιφνίδια απόφαση για το μην άνοιγμα των καταστημάτων σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα ζήτησε συγγνώμη (μετά Χριστόν…), αλλά τόνισε ότι ήταν απόφαση της Επιτροπής λοιμωξιολόγων (μετακύλιση της ευθύνης για μια ακόμη φορά): «Είναι εξαιρετικά, φοβερό εκνευριστικό όλο αυτό που συμβαίνει, ζητώ συγγνώμη από τους ανθρώπους, είναι και ψυχολογικά επώδυνο. Όμως, ήταν ομόφωνη η απόφαση της επιτροπής, κανείς δεν είπε να το ρισκάρουμε σε αυτές τις τρεις περιοχές. Ακούμε την επιτροπή, καταλαβαίνουμε ότι αυτό μας προκαλεί ζημιά, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς. Τα δεδομένα συζητούνται στην επιτροπή κάθε Τετάρτη, ξέραμε ότι ο Απρίλιος θα ήταν ο χειρότερος μήνας της πανδημίας».

Ο Υπουργός μάλιστα είπε ότι έκατσε και μέτρησε πόσες ημέρες ήταν ανοιχτή η αγορά της Θεσσαλονίκης το 2021, προσπαθώντας να απορρίψει τα όσα ειπώθηκαν για αδικία προς τη βόρεια Ελλάδα: «Διαπίστωσα ότι λειτούργησε 37 μέρες περισσότερες από την Αθήνα. Να απομονωθούν οι φωνές του λαϊκισμού, που επικαλούνται τέτοια επιχειρήματα».

«Τι σχέση έχει αν με συμπαθεί κάποιος ως πολιτικό, ως υπουργό με τα θέματα της υγείας;»

Για το θέμα του έκτακτου χειρουργείου που έκανε και τις αντιδράσεις που ακολούθησαν μετά, σχολίασε: «Δυστυχώς στο διαδίκτυο με την ανωνυμία, που υπάρχει φαίνεται ένα αποκρουστικό πρόσωπο της κοινωνίας, ο καθένας γράφει ό,τι θέλει, μπλέκει τα προσωπικά, την υγεία με την πολιτική. Τι σχέση έχει αν με συμπαθεί κάποιος ως πολιτικό, ως υπουργό με τα θέματα της υγείας; Είναι απογοήτευση, σε προβληματίζει όταν συμβαίνουν αυτά».

Έσπευσε να περιγράψει και την όλη κατάσταση της υγεία του: «Όλα ξεκίνησαν όταν ένιωσα έναν πόνο στο δεξί πόδι, αλλά δεν έδωσα μεγάλη σημασία. Προ ημερών όμως ήταν απερίγραπτος ο πόνος, ο χειρότερος εχθρός μου να μην το αισθανθεί. Η μαγνητική έδειξε μία μεγάλη κήλη και έπρεπε να μπω στο χειρουργείο. Ήταν μία δύσκολη επέμβαση κράτησε 4,5 ώρες και πήγαν όλα καλά. Πονάω, είμαι στο σπίτι, αλλά το πόδι πέρασε. Αν δεν το ζήσει κανείς δεν το καταλαβαίνει. Έως Τετάρτη δεν θα πάω γραφείο, μετά θα δούμε αναλόγως πώς πάει».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This