Γεραπετρίτης: «Τη Δευτέρα θα ανοίξουν τα σχολεία – Πρόθεσή μας η λειτουργία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης»

Must Read

Άνοιγμα σχολείων τη Δευτέρα αλλά και Πάσχα στο χωριό με μετακίνηση εκτός νομού έδειξε ο Γιώργος Γεραπετρίτης. «Νομίζω τη Δευτέρα θα ανοίξουν τα σχολεία» είπε συγκεκριμένα ο υπουργός Επικρατείας, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

«Τα σχολεία έχουν μείνει επί μακρόν κλειστά. Η προδιάθεσή μας είναι να ανοίξει η δευτεροβάθμια εκπαίδευση πρωτίστως τα λύκεια», είπε ο υπουργός Επικρατείας, και αναφερόμενος στα δημοτικά σχολεία υπενθύμισε ότι έχουν μείνει ανοιχτά περισσότερο διάστημα και ειδικά για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση υπάρχει η δυνατότητα να επιμηκυνθεί η σχολική περίοδος.

Self test και σχολεία

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης για τα self test είπε ότι «αυτά ήρθαν στη χώρα μας, εκτιμούμε ότι έως αργότερα μεθαύριο θα έχουν τα φαρμακεία των αστικών κέντρων και μέχρι το τέλος της εβδομάδας τα φαρμακεία όλης της χώρας».

Ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε ότι «οι πολίτες θα πρέπει να έχουν δυνατότητα να βγουν έξω». Έκανε λόγο για πολλά όπλα που δείχνουν ότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία αυτού του προβλήματος. Όπως ανέφερε αυτά είναι το μεγάλο ρεύμα εμβολιασμού, τα self test τα οποία έχουν πλέον δρομολογηθεί και θα είναι διαθέσιμα στα φαρμακεία έως το τέλος της εβδομάδας και ο καιρός που βελτιώνεται.

«Θα υπάρξει υπερτοπική μετακίνηση τις ημέρες του Πάσχα»

Απαντώντας σε ερώτηση για το Πάσχα είπε ότι «η λογική είναι ότι καλώς εχόντων των πραγμάτων εάν δεν έχουμε κάποια μεγάλη επιδημιολογική επιβάρυνση είναι λογικό να επιτραπεί η υπερτοπική μετακίνηση κατά τη διάρκεια του Πάσχα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This