Κυριακή, 18 Απρίλιος 2021

Ειρήνη Αγαθοπούλου: «Όπλο εκδίκησης το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια των παιδιών»

Φόβοι ότι το νομοσχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση και αφορά τη συνεπιμέλεια των παιδιών θα γίνει «όπλο εκδίκησης» στα χέρια των διαζευγμένων εκφράζουν πολλοί βουλευτές.

Αυτό υποστηρίζουν έχοντας υπ’ όψιν τους τα πλήρη δεδομένα του νομοσχεδίου, όπως έχει έρθει στις επιτροπές. Με αφορμή λοιπόν το διπλό έγκλημα στη Μακρινίτσα του Πηλίου, που πυροδοτήθηκε ύστερα από διαζύγιο και διεκδίκηση επαφής με παιδί, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνη Αγαθοπούλου εκφράζει έναν θεμιτό προβληματισμό. Η Ειρήνη Αγαθοπούλου ως μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και α’ αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, έχει ακριβή ενημέρωση για το εν λόγω νομοσχέδιο.

«Όσο κλείνουμε τα μάτια θα γίνονται περισσότερες»

«Δηλώνω σοκαρισμένη από το διπλό φονικό στη Μακρινίτσα Πηλίου. Οχι γιατί είμαι από αυτές ή από αυτούς που πίστευαν πως αυτά δεν γίνονται. Αλλά για έναν άλλο λόγο: Γιατί αυτό το διάστημα, που η συζήτηση για τη συνεπιμέλεια έχει ενταθεί και πραγματοποιείται στον δημόσιο διάλογο με ιδιαίτερα διχαστικό και κακοποιητικό λόγο, κάνω αυτόματους συνειρμούς: Οταν συνομιλείς με δικηγόρους και ακούς να λένε ότι καθημερινά απευθύνονται γονείς στα δικηγορικά γραφεία και κάνουν σχέδια για το πώς μπορούν να εκμεταλλευτούν τον νέο νόμο για να εκδικηθούν τον/την πρώην τους, σου έρχεται στο μυαλό αναπόφευκτα η περίπτωση του Πηλίου. Τραβηγμένη; Δεν ξέρω. Υπαρκτή πάντως. Και όσο κλείνουμε τα μάτια θα γίνονται περισσότερες» λέει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, απηχώντας αυτό που λένε όλοι στο παρασκήνιο. Μήπως δηλαδή η συνεπιμέλεια δημιουργήσει νέα και πολλά επεισόδια σε ήδη προβληματικά διαζύγια.

Έμφυλο μίσος

«Φοβάμαι και προειδοποιώ να σταματήσει άμεσα ο υπουργός Δικαιοσύνης το παιχνίδι διχασμού, να υποκρίνεται δηλαδή ότι προσπαθεί να καλλιεργήσει την κουλτούρα της συνεπιμέλειας με τον νόμο αυτόν που έχει φέρει. Αυτό που καλλιεργεί είναι μόνο το έμφυλο μίσος, ένθεν κακείθεν. Πάρτε το πίσω και ξεκινήστε ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο με όλες τις πλευρές» συμπληρώνει η Ειρήνη Αγαθοπούλου. Μαζί της συμφωνούν και άλλοι βουλευτές, που βλέπουν να ανοίγει ξανά ο ασκός του Αιόλου με την υποχρεωτική συνεπιμέλεια.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ