«Φρένο» Μητσοτάκη στα σενάρια για το Πάσχα: «Μη βιάζεστε να κάνετε εκτιμήσεις – Ας περιμένουμε τους ειδικούς»

Self test από Δευτέρα στους χώρους εργασίας

Must Read

Συγκρατημένος και φειδωλός αναφορικά με την απελευθέρωση των μετακινήσεων από νομό σε νομό κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα, εμφανίστηκε στην ΚΟ της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Μη γίνονται πρόωρες εκτιμήσεις για τα μέτρα που λαμβάνονται»

«Όποιος καεί με το χυλό, φυσάει και το γιαούρτι» λέει η παροιμία, και αυτό ταιριάζει απόλυτα στην περίπτωση του πρωθυπουργού, ο οποίος δεν είναι λίγες οι φορές που σπεύδει να κάνει «πρόωρες» δηλώσεις και να μοιράσει στον κόσμο φρούδες ελπίδες, που στο τέλος τον διαψεύδουν.

Δεν είναι όμως ο μόνος, καθώς και τα κυβερνητικά του στελέχη και οι βασικοί του συνεργάτες ακολουθούν τα χνάρια του. Μιλούν και κάνουν προβλέψεις, χωρίς να υπάρχει ούτε συγκεκριμένος σχεδιασμός ούτε συγκεκριμένη δράση και στρατηγική.

Αυτή τη φορά ο πρωθυπουργός επέλεξε να σιωπήσει και να παραμείνει αποστασιοποιημένος από το τι θα γίνει το Πάσχα. «Εχθρός η χαλάρωση» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και ουσιαστικά μάς έθεσε το δίλημμα «Πάσχα ή καλοκαίρι». Δηλαδή, ή να κάνουμε Πάσχα ή να συγκρατηθούμε και να περιμένουμε με σκοπό να έχουμε ένα καλοκαίρι μπροστά μας πιο ελεύθερο…

«Στόχος είναι να φτάσουμε σε ένα ασφαλές Πάσχα αλλά και σε ένα ακόμα πιο ελεύθερο καλοκαίρι» τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την εισαγωγική τοποθέτησή του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, βάζοντας «φρένο» στις έντονες συζητήσεις των τελευταίων ημερών για την απελευθέρωση των μετακινήσεων.

Σε ποια σενάρια βάζει «φρένο»

Και ενώ οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ενδεχομένως να επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού για 3 κατηγορίες πολιτών, με τις δηλώσεις του ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμμέσως πλην σαφώς βάζει «φρένο» σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι θα μπορούσαν να ταξιδέψουν την περίοδο του Πάσχα, οι εξής κατηγορίες πολιτών:

  • Αυτοί που έχουν υποβληθεί σε self test και έχουν αρνητική βεβαίωση
  • Αυτοί που έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου και έχουν πάρει τη σχετική πιστοποίηση
  • Αυτοί που έχουν νοσήσει από κορονοϊό και έχουν αναρρώσει

Τι ζήτησε από τους υπουργούς του

«Η απειλή παραμένει και γι’ αυτό έχουμε αποδείξει ότι προχωράμε πάντα βήμα-βήμα και αφού κάθε εβδομάδα, σε συνεργασία με τους ειδικούς, αξιολογούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα» επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης, και ζήτησε από τους υπουργούς «να μη γίνονται πρόωρες εκτιμήσεις για τα μέτρα τα οποία λαμβάνονται».

Self test από τη Δευτέρα στους χώρους εργασίας

Αναφερόμενος στα self-test ο πρωθυπουργός σημείωσε πως είναι «ένα σημαντικό πρόσθετο αμυντικό όπλο δίπλα στα υπόλοιπα, στη μάσκα, στις αποστάσεις, στην ατομική υγιεινή», ενώ χαρακτήρισε τους εμβολιασμούς ως «ένα σοβαρό προγεφύρωμα προς το τείχος ανοσίας το οποίο χτίζεται με γρήγορους ρυθμούς».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This