Στα δύο η Βουλή για την ψήφο των αποδήμων!

ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση από τη μία πλευρά, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 από την άλλη και το... γλέντι συνεχίζεται

Must Read

Ισοπαλία… 3-3 στη Βουλή, ανάμεσα στους υποστηρικτές και τους αρνητές του τροποποιητικού νομοσχεδίου για την εγγραφή των αποδήμων στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους!

Με τρία παθιασμένα «ναι» και ισάριθμα ηχηρά «όχι» τοποθετούνται τα κόμματα στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, σχετικά με την άρση των περιορισμών για την εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εκλογέων του εξωτερικού, γεγονός που, όπως όλα δείχνουν, καθιστά δύσκολη τη συγκέντρωση των 200 ψήφων, που επιτάσσει το Σύνταγμα για την ψήφισή του.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ και η Ελληνική Λύση τάσσονται υπέρ του νέου νοθετήματος, το οποίο απαλείφει τους όρους και τις προϋποθέσεις που έθετε ο προηγούμενος νόμος του Δεκεμβρίου 2019, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25 το καταψηφίζουν, αν και με διαφορετικό σκεπτικό το κάθε κόμμα.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, πως σύμφωνα με τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Κατρούγκαλο, τα στοιχεία δείχνουν πως από τους 800.000 Έλληνες του εξωτερικού, τους δύο μήνες που είναι ενεργή η πλατφόρμα για την εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους έγιναν λιγότερες από 1000 αιτήσεις, με τις εγγραφές να αριθμούνται σε μόλις 100!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This