Το παραδέχτηκε στη συνέντευξή του ο Κυριάκος: Άλλα εισηγούνται οι ειδικοί, άλλα αποφασίζει η κυβέρνηση!

Ξεκαθάρισε ότι είναι αποφασισμένος να συναντηθεί με τον Ταγίπ Ερντογάν

Must Read

Συνέντευξη στον Alpha παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου και παραδέχτηκε ότι άλλα εισηγούνται οι ειδικοί και άλλα αποφασίζει η κυβέρνηση! «Υπήρξαν πράγματα που μας υπέδειξαν οι ειδικοί αλλά η κυβέρνηση αποφάσισε διαφορετικά» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός, αναφερόμενος σε περιπτώσεις που η κυβέρνηση θεώρησε λάθος την εισήγηση της Επιτροπής και πήρε διαφορετική απόφαση. Όπως η περίπτωση του Ιανουαρίου: «Τον Ιανούαριο όταν ξανακλείσαμε για να απορροφήσουμε την χαλάρωση των Χριστουγένων ήταν δική μας απόφαση» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση συζητάει και περιμένει τη γνώμη της Επιτροπής αλλά η κυβέρνηση αποφασίζει, ενώ δεν θα μπορούσε να αποφύγει την πίεση που δέχεται για τη δημοσιοποίηση των πρακτικών των συνεδριάσεων της Επιτροπής, χαρακτηρίζοντάς την «λαϊκισμό»! Θλιβερό χαρακτήρισε και το επίπεδο της δημόσιας συζήτησης και ειδικά από την αξιωματική αντιπολίτευση, εξαπολύοντας επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ: «Ότι και να γίνει θα πουν το αντίθετο».

Έχει αποφασίσει να συναντηθεί με τον Ταγίπ Ερντογάν

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε και για τα ελληνοτουρκικά, με φόντο τα όσα συνέβησαν ανάμεσα στο Νίκο Δένδια και τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην πρόσφατη επίσκεψη του Έλληνα ΥΠΕΞ στην Άγκυρα. Αποφεύγοντας όμως να δημοσιοποιήσει το μήνυμα που έστειλε στον ίδιο ο Ταγίπ Ερντογάν όταν ζήτησε εκτάκτως να συναντηθεί απευθείας με το Νίκο Δένδια.

«Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες των συζητήσεων. Ο χειρισμός από πλευράς του κ. Δένδια υπήρξε άψογος. Μη σταθείτε στο τι έγινε στη συνέντευξη. Ο Ν. Δένδιας έθιξε όλο το πλαίσιο των κανόνων που πρέπει να διέπουν τις σχέσεις των δύο χωρών. Αν δεν συμφωνήσουμε στο πλαίσιο δεν μπορούμε να βρούμε λύση. Αυτό το πλαίσιο τέθηκε με σαφήνεια αλλά καταλήξαμε και σε μια θετική ατζέντα με την Τουρκία. Τέτοιες δημόσιες αντιπαράθεσεις είναι σπάνιες αλλά έχουν και τη χρησιμότητά τους. Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. Δεν ήταν η πρόθεση κανενός να τσακωθεί. Η εντολή που είχα δώσει ήταν ότι δεν θα αφήσεις καμία πρόκληση αναπάντητη».

Πάντως ξεκαθάρισε ότι είναι αποφασισμένος να συναντηθεί με τον Ταγίπ Ερντογάν: «Έχει νόημα και θα γίνει η συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο. Δεν είμαι σε θέση να σας πω πότε. Δεν θα αργήσει ιδιαίτερα αυτή η συνάντηση και σας έχω ξαναπεί ότι δεν θα έπρεπε να αποτελεί είδηση».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This