Κυριακή 1/8/2021

Γίνεται του… εξώδικου! Ο Μηταράκης απάντησε με εξώδικο στο εξώδικο του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου

Κατηγορεί τον Μουτζούρη ότι διαδηλώνει με αυτούς που προτείνουν ακραίες συμπεριφορές ή πολιτικές ανοικτών συνόρων

«Ο κ. Μουτζούρης στο μεταναστευτικό, συμπράττει ανοικτά με παρατάξεις της Αριστεράς», αναφέρει ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, γνωστός και ως… πετυχημένος, Νότης Μηταράκης, με αφορμή το εξώδικο.

Το εξώδικο Μηταράκη είναι η απάντηση στο εξώδικο του έστειλε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, και αφορά τις δηλώσεις του υπουργού για την καταστροφική φωτιά στη Μόρια και τις πολιτικές ευθύνες του Περιφερειάρχη.

Ο… πετυχημένος Μηταράκης -που φιλοδοξεί να γεμίσει την Ελλάδα hot spot ακόμη και σε εθνικά ευαίσθητες περιοχές- αναφέρει σε σχετική του δήλωση:

«Η κριτική μου προς τον κ. Μουτζούρη είναι αμιγώς πολιτική. Ο κ. Μουτζούρης στο μεταναστευτικό, συμπράττει ανοικτά με παρατάξεις της Αριστεράς. Παρότι κάποια στελέχη του προέρχονται από άλλους πολιτικούς χώρους, συμπράττει με την αριστερά για να διατηρεί την πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου, όντας δεύτερος στις εκλογές.

Οι θέσεις της Νέας Δημοκρατίας και οι πολιτικές της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό έχουν οδηγήσει σε λύσεις. Αν υποκύπταμε σε μικροκομματικές και ψηφοθηρικές αντιλήψεις, αν βάζαμε το εγώ πάνω από το εμείς, δεν θα είχαμε φέρει σε τάξη το χάος που παραλάβαμε. Δεν θα είχαμε ανακτήσει τον έλεγχο. Ο κ. Μουτζούρης διαδηλώνει τελικά, μαζί με αυτούς που, είτε προτείνουν αδιέξοδες στρατηγικές, είτε ακραίες συμπεριφορές, είτε πολιτικές ανοικτών συνόρων. Ένα συνονθύλευμα θέσεων, τα τραγικά αποτελέσματα των οποίων, βιώσαμε την περίοδο 2015-19. Εμφανώς στην Νέα Δημοκρατία συμπλέουμε με την παράταξη «Εμείς για το Αιγαίο».

Την παράταξη που συμβαδίζει με τις αρχές μας για την βιώσιμη αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης και στηρίζει τις πολιτικές που μειώνουν ουσιαστικά τις ροές και δραστικά τις επιπτώσεις της κρίσης στις τοπικές κοινωνίες. Πλέον η κυβέρνηση μιλά στους νησιώτες με ορατά και μετρήσιμα αποτελέσματα. Και αυτό δίνει αξιοπιστία στο σχέδιό μας».

Τώρα που είδε ο Μηταράκης ότι έχει ανακτηθεί ο έλεγχος είναι κάτι που χρήζει ειδικής έρευνας… Πάντως οι νησιώτες τον έλεγχο μήτε που τον έχουν δει!

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ