Δευτέρα 14/6/2021

Με πάνω από 10.000 νεκρούς από κορωνοϊό, ο Βορίδης βγαίνει και μιλάει για «πολιτική αποτίμηση» των θανάτων!

Κι αυτό, την ώρα που η Ελλάδα βρίσκεται σε χειρότερη, ουσιαστικά, κατάσταση από την Ινδία των «μαύρων» ρεκόρ

Η «δημοκρατία» ήταν η μοναδική εφημερίδα η οποία ανέδειξε στο πρωτοσέλιδο της περασμένης Δευτέρας την τραγική είδηση των πάνω από 10.000 νεκρών από κορωνοϊό στη χώρα μας.

Διαβάστε ακόμα: Οι 10.007 θάνατοι δεν είναι επιτυχία…

Την ώρα που η κυβέρνηση περί άλλα τυρβάζει, πανηγυρίζοντας για τη δήθεν χρηστή διαχείριση της πανδημίας, το χθεσινό πρωτοσέλιδο της «δημοκρατίας» προκάλεσε συζητήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα δημοσιογραφικά γραφεία, καθώς είναι η μοναδική που τόλμησε ακόμη μία φορά να πει τα πράγματα με το όνομά τους, ενώ υπενθυμίζεται πως ήταν κι εκείνη που είχε φιλοξενήσει στο πρωτοσέλιδό της τον περασμένο Δεκέμβριο την πρόβλεψη του καθηγητή Ιωάννη Ιωαννίδη για τόσο πολλούς θανάτους.

Και παρότι η χώρα μας μετρά πάνω από 10.000 νεκρούς και τα νοσοκομεία ασφυκτιούν, ενώ δεν φαίνεται φως στο… τούνελ της πανδημίας, ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, έκανε λόγο για «πολιτική αποτίμηση» των θανάτων, αναφέροντας, μάλιστα, ότι η αποτίμηση δεν μπορεί να γίνει με τις «απόλυτες τιμές» των νεκρών.

Εκτός τόπου και χρόνου

Οι δηλώσεις του υπουργού, ο οποίος μιλούσε σαν να επρόκειτο για αριθμούς και όχι για ανθρώπινες ζωές, είναι όχι μόνο κυνικές και απάνθρωπες, αλλά και εκτός τόπου και χρόνου, αν αναλογιστεί κανείς ότι η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα σε χειρότερη θέση από ό,τι η Ινδία, η οποία δοκιμάζεται από τον κορωνοϊό, τόσο στο ποσοστό θανάτων ανά εκατομμύριο όσο και στον δείκτη θνητότητας.

Ειδικότερα, στην Ινδία την Κυριακή 25 Απριλίου καταγράφηκαν 2,04 νέοι θάνατοι ανά εκατομμύριο πληθυσμού, όταν στην Ελλάδα ο δείκτης είναι 5,47 νέοι θάνατοι ανά εκατομμύριο, ενώ την ίδια ημέρα ο δείκτης θνητότητας για την Ελλάδα ήταν 3% και για την Ινδία 1,13%!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ