Με πάνω από 10.000 νεκρούς από κορωνοϊό, ο Βορίδης βγαίνει και μιλάει για «πολιτική αποτίμηση» των θανάτων!

Κι αυτό, την ώρα που η Ελλάδα βρίσκεται σε χειρότερη, ουσιαστικά, κατάσταση από την Ινδία των «μαύρων» ρεκόρ

Must Read

Η «δημοκρατία» ήταν η μοναδική εφημερίδα η οποία ανέδειξε στο πρωτοσέλιδο της περασμένης Δευτέρας την τραγική είδηση των πάνω από 10.000 νεκρών από κορωνοϊό στη χώρα μας.

Διαβάστε ακόμα: Οι 10.007 θάνατοι δεν είναι επιτυχία…

Την ώρα που η κυβέρνηση περί άλλα τυρβάζει, πανηγυρίζοντας για τη δήθεν χρηστή διαχείριση της πανδημίας, το χθεσινό πρωτοσέλιδο της «δημοκρατίας» προκάλεσε συζητήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα δημοσιογραφικά γραφεία, καθώς είναι η μοναδική που τόλμησε ακόμη μία φορά να πει τα πράγματα με το όνομά τους, ενώ υπενθυμίζεται πως ήταν κι εκείνη που είχε φιλοξενήσει στο πρωτοσέλιδό της τον περασμένο Δεκέμβριο την πρόβλεψη του καθηγητή Ιωάννη Ιωαννίδη για τόσο πολλούς θανάτους.

Και παρότι η χώρα μας μετρά πάνω από 10.000 νεκρούς και τα νοσοκομεία ασφυκτιούν, ενώ δεν φαίνεται φως στο… τούνελ της πανδημίας, ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, έκανε λόγο για «πολιτική αποτίμηση» των θανάτων, αναφέροντας, μάλιστα, ότι η αποτίμηση δεν μπορεί να γίνει με τις «απόλυτες τιμές» των νεκρών.

Εκτός τόπου και χρόνου

Οι δηλώσεις του υπουργού, ο οποίος μιλούσε σαν να επρόκειτο για αριθμούς και όχι για ανθρώπινες ζωές, είναι όχι μόνο κυνικές και απάνθρωπες, αλλά και εκτός τόπου και χρόνου, αν αναλογιστεί κανείς ότι η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα σε χειρότερη θέση από ό,τι η Ινδία, η οποία δοκιμάζεται από τον κορωνοϊό, τόσο στο ποσοστό θανάτων ανά εκατομμύριο όσο και στον δείκτη θνητότητας.

Ειδικότερα, στην Ινδία την Κυριακή 25 Απριλίου καταγράφηκαν 2,04 νέοι θάνατοι ανά εκατομμύριο πληθυσμού, όταν στην Ελλάδα ο δείκτης είναι 5,47 νέοι θάνατοι ανά εκατομμύριο, ενώ την ίδια ημέρα ο δείκτης θνητότητας για την Ελλάδα ήταν 3% και για την Ινδία 1,13%!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This