Κυριακή 16/5/2021

«Βρόμικη» επίθεση Τσαβούσογλου στον Αναστασιάδη – Απαιτεί… αναγνώριση το ψευδοκράτος για να κάτσει στο τραπέζι!

Με θράσος ο Τούρκος ΥΠΕΞ δήλωσε ότι η Άγκυρα δεν πρόκειται να συμβιβαστεί αν δεν δοθεί πλήρης πολιτική ισότητα στην τουρκοκυπριακή κοινότητα!

Ακόμη και από τη Γενεύη προκαλούν οι Τούρκοι, με τον Τσαβούσογλου να εξαπολύει επίθεση στον Κύπριο Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη, μετά το τέλος της πενταμερούς διάσκεψης.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών στις κοινές του δηλώσεις που έκανε με τον ηγέτη του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ αναφέρθηκε στον Αναστασιάδη λέγοντας: «Καθήκον μας είναι να του πούμε κατά πρόσωπο ότι δεν είναι ειλικρινής. Ο ηγέτης των Ελληνοκυπρίων δεν μας έφερε καινούργιο όραμα. Σαν να έπαιζε χαλασμένος δίσκος, επαναλάμβανε τα ίδια και τα ίδια. Όπως είχε πει και στο Κραν Μοντανά η ελληνοκυπριακή κυβέρνηση αν δοθεί πολιτική ισότητα στους Τουρκοκύπριους η λύση δεν θα είναι λειτουργική».

Ξεκαθάρισε επίσης ότι στόχος της Τουρκίας για τις συνομιλίες ήταν να αναζητηθεί «νέο κοινό έδαφος για διαπραγματεύσεις» και κατηγόρησε την ελληνική πλευρά ότι ενεργεί ως «μοναδικός ιδιοκτήτης του νησιού»!

Μάλιστα με θράσος ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η Άγκυρα δεν πρόκειται να συμβιβαστεί αν δεν δοθεί πλήρης πολιτική ισότητα στην τουρκοκυπριακή κοινότητα! Είπε ακόμη ότι ο Αναστασιάδης ζήτησε να τεθούν τα Βαρώσια και το αεροδρόμιο του Τύμβου υπό τον έλεγχο των Ηνωμένων Εθνών και η Αμμόχωστος υπό τον έλεγχο της ΕΕ.

Ο δε Ερσίν Τατάρ, που ακολουθεί σαν σκυλάκι τον Τσαβούσογλου, αναφέρθηκε στην πρόταση των 6 σημείων που κατέθεσε, αμφισβήτησε τις ισχύουσες αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και τόνισε ότι για πρώτη φορά «καταγράψαμε την πιθανότητα μόνιμης και σταθερής συμφωνίας με την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου»!

Φυσικά δεν παρέλειψε να «λιβανίσει» τον Τσαβούσογλου για την… συμβολή του! Απαιτώντας για ακόμη μια φορά διεθνή αναγνώριση για το ψευδοκράτος: «Για πρώτη φορά στο πλαίσιο των κυπριακών συνομιλιών, καταγράψαμε ότι μπορεί να γίνει μόνιμη και σταθερή συμφωνία με την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου, με βάση την κυριαρχική ισότητα και αποδοχή της πολιτικής ισότητας. Αυτό ήταν μια επιτυχία για εμάς»! Αποκάλυψε επίσης ότι επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Τούρκο πρόεδρο και τον ενημέρωσε για τα όσα συνέβησαν στη Γενεύη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ