Παρασκευή 25/6/2021

Ζορίζεται ο Λαγός στις βελγικές φυλακές – Εντός δεκαημέρου έρχεται στην Ελλάδα (video)

Τι περίμενε δηλαδή, το Plaza των Βρυξελλών;

Ο καταδικασμένος χρυσαυγίτης Γιάννης Λαγός θέλει να φύγει άρον-άρον από το Βέλγιο και θα συναινέσει στην έκδοσή του στην Ελλάδα, αφού η παραμονή του στις βελγικές φυλακές μάλλον δεν πάει όπως ίσως περίμενε.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, οι συνθήκες είναι «απάνθρωπες» και ο ίδιος ο Λαγός τις περιγράφει ως εξής:

«Βρίσκομαι σε μια φυλακή υψίστης ασφαλείας, μέσα σε μια πτέρυγα όπου το 95% είναι Άραβες που κραυγάζουν κάθε βράδυ Αλλάχ Ακμπάρ και έχουν όλα τα δικαιώματα και εγώ είμαι εδώ και μιλάω για Ελλάδα και για Ορθοδοξία. Δεν πρόκειται ποτέ να σταματήσω, δεν πρόκειται να υπογράψω κάποια δήλωση μετάνοιας. Ζω 23 ώρες σε ένα κελί 2.20 επί 3.20 μετρημένο, με τουαλέτα μέσα, η οποία τουαλέτα δεν έχει πόρτα. Νερό δεν μπορούμε να πιούμε από το μπουκάλι. Δεν έχουμε ποτήρι. Και αναγκαζόμαστε και πίνουμε από τη βρύση που υπάρχει μέσα στην τουαλέτα. Δεν μου έχουν επιτρέψει να παραγγείλω ούτε ένα αντικείμενο από την καντίνα προκειμένου να έχω κάτι να φάω ή να πιω».

Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Πλεύρη, συνήγορο του Λαγού, ο πελάτης του φαίνεται διατεθειμένος να συναινέσει στην έκδοσή του στην Ελλάδα: «Οι συνθήκες κράτησής του, σε μια απάνθρωπη φυλακή, απειλούν τη ζωή του. Έτσι λοιπόν θα έρθει στην Ελλάδα το επόμενο δεκαήμερο. Διατηρεί την βουλευτική του ιδιότητα και θα συνεχίσει από δω να ασκεί με τηλεδιασκέψεις τα καθήκοντά του».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ