Οργισμένη ανακοίνωση της Δώρας Αυγέρη για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά

«Αυτή είναι η ασφάλεια και η προστασία του πολίτη που ευαγγελιζόταν ο κ. Μητσοτάκης;»

Must Read

Το αποτρόπαιο έγκλημα που έγινε το πρωί στα Γλυκά Νερά με τον στραγγαλισμό της νεαρής μητέρας δίπλα στο μωρό της και μπροστά στα μάτια του συζύγου της, προκάλεσε την οργή της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης, Δώρας Αυγέρη.

Η κ. Αυγέρη μίλησε για έξαρση της εγκληματικότητας και «ανοσία ή αμηχανία» της κυβέρνησης, η οποία δεν έχει κάνει καμία ενημέρωση επί του θέματος.

Διαβάστε ακόμα: Το άτυχο ζευγάρι: Αυτός είναι πιλότος και η σύζυγός του που στραγγαλίστηκε στα Γλυκά Νερά!

Παραθέτει μάλιστα και κάποια χαρακτηριστικά περιστατικά που έχουν συμβεί, όπως η δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβαζ, ή την πρόσφατη δολοφονία του επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη στη Ζάκυνθο.

«Αυτή είναι η ασφάλεια και η προστασία του πολίτη που ευαγγελιζόταν ο κ. Μητσοτάκης; Αλλά τι περιμένεις από μια κυβέρνηση που αντί να βγάλει την αστυνομία στο δρόμο και τις γειτονιές για να προστατεύσει τις οικογένειες, την βάζει να προστατεύει υπόδικες τηλεπερσόνες; Τι περιμένεις από μια κυβέρνηση που την ενδιαφέρει μόνο να φτιάχνει κομματικούς στρατούς ανεκπαίδευτων, ενώ την ίδια ώρα υποβαθμίζει τις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων, στις οποίες η εισαγωγή επί δεκαετίες γίνονταν αδιάβλητα μέσω των Πανελληνίων εξετάσεων;» αναρωτιέται η Δώρα Αυγέρη.

Διαβάστε ακόμα: Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Πιθανόν Αλλοδαποί οι βασανιστές δολοφόνοι

Η ανάρτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ:

Αυτή είναι η ασφάλεια των ανθρώπων που ευαγγελιζόταν ο κ. Μητσοτάκης;
Η έξαρση της εγκληματικότητας είναι γενικευμένη, όπως και η μετάλλαξη των χαρακτηριστικών των εγκλημάτων.
Το επιβεβαιώνει αυτό που συνέβη σήμερα στα Γλυκά Νερά. Μια νέα κοπέλα δολοφονήθηκε μπροστά στα μάτια του συζύγου της και του λίγων μηνών βρέφους τους. Πως μπορείς να ησυχάσεις στο άκουσμα κάτι τέτοιου;
Ωστόσο, μέχρι στιγμής καμία επίσημη ανακοίνωση, καμία ενημέρωση δεν έχει υπάρξει από την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Ανοσία ή αμηχανία της κυβέρνησης σε όσα συμβαίνουν;
Και το τελευταίο διάστημα έχουν συμβεί αρκετά.
Όπως για παράδειγμα, η δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ ή αυτή του επιχειρηματία στη Ζάκυνθο, μέρα-μεσημέρι.
Έγιναν είδηση, για λίγες μέρες κράτησαν, και μετά σιωπή. Παραμένουν ανεξιχνίαστες υποθέσεις, στις οποίες έρχονται να προστεθούν νέες, και πάει λέγοντας…
Πυροβολισμοί στον Εύοσμο, πριν από λίγο.
Ένοπλη ληστεία στη Χαλάστρα, πριν από μερικές μέρες!
Αυτή είναι η ασφάλεια και η προστασία του πολίτη που ευαγγελιζόταν ο κ. Μητσοτάκης;
Αλλά τι περιμένεις από μια κυβέρνηση που αντί να βγάλει την αστυνομία στο δρόμο και τις γειτονιές για να προστατεύσει τις οικογένειες, την βάζει να προστατεύει υπόδικες τηλεπερσόνες;
Τι περιμένεις από μια κυβέρνηση που την ενδιαφέρει μόνο να φτιάχνει κομματικούς στρατούς ανεκπαίδευτων, ενώ την ίδια ώρα υποβαθμίζει τις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων, στις οποίες η εισαγωγή επί δεκαετίες γίνονταν αδιάβλητα μέσω των Πανελληνίων εξετάσεων;
Η απουσία οποιασδήποτε στρατηγικής για την ενίσχυση της προστασίας του πολίτη και την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στην κοινωνία δεν μπορεί να καλυφθεί με επικοινωνιακά φτιασιδώματα.
Χρειάζεται οργανωμένο σχέδιο και πολιτική δράση. Δυστυχώς, η Κυβέρνηση της ΝΔ παραμένει μόνο αδρανής θεατής αποτρόπαιων εγκληματικών ενεργειών, εκθέτοντας την κοινωνία σε συνεχή κίνδυνο και σε μόνιμο καθεστώς ανασφάλειας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This