Η πρόσκληση Δένδια στον Τσαβούσογλου για να έρθει στην Αθήνα

«Η Ελλάδα επιθυμεί την αποκλιμάκωση και την ειρηνική συνύπαρξη με την Τουρκία»

Must Read

Ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας είχε σήμερα σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους όλων των κομμάτων, προκειμένου να τους ενημερώσει σχετικά με τα όσα συνέβησαν στην Άγκυρα, αλλά και στην άτυπη πενταμερή στη Γενεύη.

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ επανέλαβε ότι «η Ελλάδα επιθυμεί την αποκλιμάκωση και την ειρηνική συνύπαρξη με την Τουρκία. Όμως, η ειλικρίνεια και η αποφυγή προκλήσεων είναι απαραίτητο στοιχείο αυτής της προσπάθειας. Και βέβαια, ο σεβασμός στο Διεθνές Δίκαιο και στο Δίκαιο της Θάλασσας, που αποτελεί τμήμα του Διεθνούς Δικαίου». Και επεσήμανε ότι υπάρχει πρόσκληση προς τον Τούρκο ομόλογό του να επισκεφθεί την Αθήνα σε ανταπόδοση της δικής του επίσκεψης στην Άγκυρα.

Όσον αφορά στην άτυπη πενταμερή για το Κυπριακό στη Γενεύη και την τουρκική αδιαλλαξία τόνισε ότι κάθε προσπάθεια για την επίλυση του Κυπριακού πρέπει να διεξάγεται μέσα στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου και των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Και ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να προσπαθεί μέσα σε αυτό το πλαίσιο, σε στενή συνεργασία με την Κυπριακή κυβέρνηση, με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και τον συνάδελφό του Νίκο Χριστοδουλίδη, για την επίτευξη λύσης στο Κυπριακό.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This