Πέμπτη 24/6/2021

Η πρόσκληση Δένδια στον Τσαβούσογλου για να έρθει στην Αθήνα

«Η Ελλάδα επιθυμεί την αποκλιμάκωση και την ειρηνική συνύπαρξη με την Τουρκία»

Ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας είχε σήμερα σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους όλων των κομμάτων, προκειμένου να τους ενημερώσει σχετικά με τα όσα συνέβησαν στην Άγκυρα, αλλά και στην άτυπη πενταμερή στη Γενεύη.

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ επανέλαβε ότι «η Ελλάδα επιθυμεί την αποκλιμάκωση και την ειρηνική συνύπαρξη με την Τουρκία. Όμως, η ειλικρίνεια και η αποφυγή προκλήσεων είναι απαραίτητο στοιχείο αυτής της προσπάθειας. Και βέβαια, ο σεβασμός στο Διεθνές Δίκαιο και στο Δίκαιο της Θάλασσας, που αποτελεί τμήμα του Διεθνούς Δικαίου». Και επεσήμανε ότι υπάρχει πρόσκληση προς τον Τούρκο ομόλογό του να επισκεφθεί την Αθήνα σε ανταπόδοση της δικής του επίσκεψης στην Άγκυρα.

Όσον αφορά στην άτυπη πενταμερή για το Κυπριακό στη Γενεύη και την τουρκική αδιαλλαξία τόνισε ότι κάθε προσπάθεια για την επίλυση του Κυπριακού πρέπει να διεξάγεται μέσα στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου και των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Και ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να προσπαθεί μέσα σε αυτό το πλαίσιο, σε στενή συνεργασία με την Κυπριακή κυβέρνηση, με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και τον συνάδελφό του Νίκο Χριστοδουλίδη, για την επίτευξη λύσης στο Κυπριακό.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ