Ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρά σε μήνυση κατά της Σοφίας Νικολάου για τις δεκάδες απευθείας αναθέσεις

«Τα αποδεικτικά στοιχεία είναι τόσο πολλά, που θέλουν... καροτσάκι για να μεταφερθούν», είπε με το χαρακτηριστικό του ύφος ο Παύλος Πολάκης

Must Read

Μηνυτήρια αναφορά κατά της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου αναμένεται να καταθέσουν την ερχόμενη εβδομάδα τρεις τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ, όπως προανήγγειλε ο Παύλος Πολάκης.

Μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, κατά τη διαδικασία έγκρισης του διορισμού των πρώην αντιεισαγγελέων, Σπυριδούλας Πρεσβεία και Γαληνού Μπρη, στις θέσεις της προϊσταμένης και του αναπληρωτή της, αντιστοίχως, στο Σώμα Επιθεώρησης και Ελέγχου Καταστημάτων Κράτησης, ο κ. Πολάκης είπε: «Έχουμε έτοιμη την αναφορά, που αποτελείται από 92 σελίδες, και τα αποδεικτικά στοιχεία που βασίζεται είναι τόσο πολλά, που, για να μεταφερθούν, θέλουν καροτσάκι». Μάλιστα, υποστήριξε ότι «μόνο η διαφορά τιμής στις 15 από τις 40 συνολικά απευθείας αναθέσεις που έκανε η κυρία Νικολάου υπολογίζεται σε 2.200.000 ευρώ».

Έντονη ήταν, από την άλλη πλευρά, η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας. «Χαίρομαι που ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά της κυρίας Νικολάου, γιατί η λάσπη μένει, ενώ οι μηνυτήριες αναφορές ελέγχονται», σχολίασε ο «γαλάζιος» βουλευτής Θάνος Πλεύρης, ενώ ο συνάδελφός του Δημήτρης Μαρκόπουλος είπε ότι «η στοχοποίηση της άξιας γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής γίνεται γιατί ξεβόλεψε πολλά συστήματα».

Η Δικαιοσύνη θα αποδώσει το δίκαιο

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο παριστάμενος υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη,
Λευτέρης Οικονόμου, ζητώντας να υπάρχει σεβασμός στο τεκμήριο της αθωότητας. «Δεν μπορεί, πριν καν υποβάλετε μήνυση, να έχετε βγάλει το αποτέλεσμα της δικαστικής έρευνας», τόνισε ο κ. Οικονόμου. Πάντως, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «η Δικαιοσύνη θα αποδώσει το δίκαιο και θα αποκαταστήσει την κυρία Νικολάου, που τόσο καλή δουλειά έχει κάνει κατά τη διάρκεια της πανδημίας και η οποία το τελευταίο διάστημα έχει δεχτεί αρκετό πόλεμο».

Η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής έχει απασχολήσει αρκετές φορές κατά το παρελθόν την αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία, σε κάθε ευκαιρία, την καταγγέλλει για απευθείας αναθέσεις και για «πλιάτσικο στο Δημόσιο», με απαρίθμηση της δραστηριότητάς της.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This