Εκτάκτως στη Ραμάλα ο Δένδιας! Τι ειπώθηκε στη συνάντηση με τον Παλαιστίνιο Πρέσβη

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τουμπάσι κατηγόρησε την Ελλάδα για «φιλοϊσραηλινή στάση»

Must Read

Η συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Παλαιστίνιο Πρέσβη, Μαρουάν Τουμπάσι για τις εξελίξεις στην περιοχή και τις εχθροπραξίες με το Ισραήλ, φαίνεται ότι δεν πήγε και τόσο καλά, καθώς όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο κ. Τουμπάσι κατηγόρησε την Ελλάδα για «φιλοϊσραηλινή στάση».

Ακολούθως ο Έλληνας ΥΠΕΞ ανακοίνωσε αιφνιδίως ταξίδι του στην Ραμάλα (το de facto διοικητικό κέντρο του Κράτους της Παλαιστίνης) και συνάντηση με τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό Μοχάμεντ Ιμπραχιμ Στάγεχ και όχι με τον υπουργό Εξωτερικών Ριάντ Αλ Μάλικι, όπως αρχικά ανακοινώθηκε, λόγω έκτακτης αλλαγής του προγράμματος του τελευταίου.

Με αφορμή και το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Yeni Safak, ότι η Τουρκία θα προτείνει την οριοθέτηση ΑΟΖ στην Παλαιστίνη (εξαφανίζοντας την κυπριακή ΑΟΖ), η Ελληνική Λύση καλεί τον Νίκο Δένδια «να ξεκαθαρίσει στον πρέσβη της Παλαιστίνης ότι οποιαδήποτε σύμπλευση με την Τουρκία, συνιστά εχθρική πράξη κατά της Ελλάδας. Οποιοσδήποτε σχεδιασμός καθορισμού θαλάσσιων ζωνών μεταξύ Παλαιστινίων και Τουρκίας, συνιστά παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου».

Και ακόμα: «Η Ελληνική Λύση καλεί τον Έλληνα υπουργό εξωτερικών να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να απαιτήσει την έμπρακτη αποκήρυξη των ανθελληνικών σχεδιασμών της Τουρκίας από τον Παλαιστίνιο ΥΠΕΞ. Ειδάλλως ας ακυρώσει το ταξίδι του που ενδέχεται να επιφέρει άλλη μια εθνική ταπείνωση».

Ο Έλληνας  ΥΠΕΞ είχε ακόμα τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, με επίκεντρο τις εξελίξεις στο Μεσανατολικό, αλλά και τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ Σαμέχ Σούκρι, για το ίδιο θέμα.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μεταβαίνει αύριο, Τρίτη 18 Μαΐου, στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά εδάφη. Κατά την επίσκεψή του, ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει συναντήσεις με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’, με τον Ισραηλινό ομόλογό του Γκάμπι Ασκενάζι και με τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό Μοχάμεντ Ιμπραχιμ Στάγεχ, και όχι με τον υπουργό Εξωτερικών Ριάντ Αλ Μάλικι, όπως αρχικά ανακοινώθηκε, λόγω έκτακτης αλλαγής του προγράμματος του τελευταίου.

Επίσης, αύριο, ο κ. Δένδιας θα συμμετάσχει στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συνεκάλεσε ο ΥΕ/ΑΕ Josep Borrell με αντικείμενο τις εξελίξεις στην περιοχή.

Tην ίδια ημέρα, ο Υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί και στην Ιορδανία, όπου θα συναντηθεί με τον Ιορδανό ομόλογό του Ayman Safadi.

Τέλος, ο κ. Δένδιας θα μεταβεί στο Κάιρο την Πέμπτη 20 Μαΐου, όπου θα συναντηθεί με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Sameh Shoukry.

Ο Υπουργός Εξωτερικών είχε νωρίτερα σήμερα συνεργασία με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ενόψει των επικείμενων επισκέψεων του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This