Βορίδης: «Να έχουν προνόμια οι εμβολιασμένοι – Απαράδεκτοι όσοι υγειονομικοί δεν κάνουν το εμβόλιο»

Ο υπουργός Εσωτερικών προανήγγειλε αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα με αυστηροποίηση των αναστολών

Must Read

Υπέρ των έμμεσων προνομίων σε όσους έχουν εμβολιαστεί αλλά και του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες, τάχθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, ανοίγοντας πάλι τον ασκό του Αιόλου για το αν τελικά ο εμβολιασμός αποτελεί ατομική επιλογή και ατομικό δικαίωμα ή υποχρέωση.

«Θα μπορούσε να δοθεί κάποιο προνόμιο στους εμβολιασμένους, ειδικά κυρίως στο ζήτημα ευκολότερων άρσεων περιορισμών που μπορεί να συνδέονται με τις μετακινήσεις» είπε με νόημα ο κ. Βορίδης, σημειώνοντας ότι σε ό,τι αφορά στον υποχρεωτικό εμβολιασμό κάποιων ομάδων «στην παρούσα φάση δεν είναι αναγκαίος».

«Απαράδεκτο να μην εμβολιάζονται οι υγειονομικοί»

Χαρακτήρισε δε απαράδεκτη ηθικά τη στάση των υγειονομικών ή των εργαζομένων σε δομές ηλικιωμένων να μην εμβολιάζονται τονίζοντας ότι μπορεί να είναι συμβατή νομικά η συγκεκριμένη υποχρέωση, γιατί πρόκειται για λόγους δημοσίου συμφέροντος και δημόσιας υγείας.

Δεν δίστασε να τονίσει ότι «βρισκόμαστε πια σε μια περίοδο που αν το άνοιγμα των δραστηριοτήτων επιβάρυνε την πανδημία, τα κρούσματα θα είχαν φανεί, αυτό δεν έχει συμβεί. Μπορούμε να αισιοδοξούμε, καθώς οικοδομείται το τείχος ανοσίας. Βρισκόμαστε στους 1.277.000 εμβολιασμούς με δύο δόσεις, 2. 120.000 έχουν κάνει την πρώτη δόση, ενώ 330.000 έχουν ήδη νοσήσει», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Όλα θα αλλάξουν στον Ποινικό Κώδικα»

Όπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών, ανθρωποκτονίες γίνονται στον κόσμο και δεν έχει βρεθεί ακόμα ο τρόπος να σταματήσουν. «Υπάρχει εγκληματικότητα και δεν είναι κάτι που θα ξεριζωθεί και πρέπει να κάνει κανείς ό,τι μπορεί προκειμένου να υπάρχουν κατάλληλα μέτρα αντιεγκληματικής πολιτικής. Έχουμε κάνει συγκεκριμένα πράγματα για να αντιμετωπίσουμε την εγκληματικότητα, όπως για παράδειγμα, πήραμε περισσότερα αυτοκίνητα και εξοπλίσαμε την αστυνομία», δήλωσε με νόημα ο κ. Βορίδης.

«Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες, στην κατεύθυνση της αυστηροποίησης των αναστολών ώστε να μην έχουμε εγκληματίες που αποφυλακίζονται και επανεγκληματούν. Πρέπει να υπάρχει ένα πολύ πιο αποτελεσματικό σύστημα κρίσεων στο επίπεδο των αναστολών, ενώ πρέπει να υπάρξει και αυστηροποίηση των ποινών του Ποινικού Κώδικα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This