Σάββατο 12/6/2021

Βορίδης: «Να έχουν προνόμια οι εμβολιασμένοι – Απαράδεκτοι όσοι υγειονομικοί δεν κάνουν το εμβόλιο»

Ο υπουργός Εσωτερικών προανήγγειλε αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα με αυστηροποίηση των αναστολών

Υπέρ των έμμεσων προνομίων σε όσους έχουν εμβολιαστεί αλλά και του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες, τάχθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, ανοίγοντας πάλι τον ασκό του Αιόλου για το αν τελικά ο εμβολιασμός αποτελεί ατομική επιλογή και ατομικό δικαίωμα ή υποχρέωση.

«Θα μπορούσε να δοθεί κάποιο προνόμιο στους εμβολιασμένους, ειδικά κυρίως στο ζήτημα ευκολότερων άρσεων περιορισμών που μπορεί να συνδέονται με τις μετακινήσεις» είπε με νόημα ο κ. Βορίδης, σημειώνοντας ότι σε ό,τι αφορά στον υποχρεωτικό εμβολιασμό κάποιων ομάδων «στην παρούσα φάση δεν είναι αναγκαίος».

«Απαράδεκτο να μην εμβολιάζονται οι υγειονομικοί»

Χαρακτήρισε δε απαράδεκτη ηθικά τη στάση των υγειονομικών ή των εργαζομένων σε δομές ηλικιωμένων να μην εμβολιάζονται τονίζοντας ότι μπορεί να είναι συμβατή νομικά η συγκεκριμένη υποχρέωση, γιατί πρόκειται για λόγους δημοσίου συμφέροντος και δημόσιας υγείας.

Δεν δίστασε να τονίσει ότι «βρισκόμαστε πια σε μια περίοδο που αν το άνοιγμα των δραστηριοτήτων επιβάρυνε την πανδημία, τα κρούσματα θα είχαν φανεί, αυτό δεν έχει συμβεί. Μπορούμε να αισιοδοξούμε, καθώς οικοδομείται το τείχος ανοσίας. Βρισκόμαστε στους 1.277.000 εμβολιασμούς με δύο δόσεις, 2. 120.000 έχουν κάνει την πρώτη δόση, ενώ 330.000 έχουν ήδη νοσήσει», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Όλα θα αλλάξουν στον Ποινικό Κώδικα»

Όπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών, ανθρωποκτονίες γίνονται στον κόσμο και δεν έχει βρεθεί ακόμα ο τρόπος να σταματήσουν. «Υπάρχει εγκληματικότητα και δεν είναι κάτι που θα ξεριζωθεί και πρέπει να κάνει κανείς ό,τι μπορεί προκειμένου να υπάρχουν κατάλληλα μέτρα αντιεγκληματικής πολιτικής. Έχουμε κάνει συγκεκριμένα πράγματα για να αντιμετωπίσουμε την εγκληματικότητα, όπως για παράδειγμα, πήραμε περισσότερα αυτοκίνητα και εξοπλίσαμε την αστυνομία», δήλωσε με νόημα ο κ. Βορίδης.

«Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες, στην κατεύθυνση της αυστηροποίησης των αναστολών ώστε να μην έχουμε εγκληματίες που αποφυλακίζονται και επανεγκληματούν. Πρέπει να υπάρχει ένα πολύ πιο αποτελεσματικό σύστημα κρίσεων στο επίπεδο των αναστολών, ενώ πρέπει να υπάρξει και αυστηροποίηση των ποινών του Ποινικού Κώδικα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ