Πελώνη: «Δεν ξέρουμε αν ο εμβολιασμός θα γίνει υποχρεωτικός – Παρατηρούμε χαλάρωση των μέτρων

Must Read

Για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού αλλά και τη μη εφαρμογή των μέτρων προστασίας από την πλευρά των πολιτών μίλησε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Τι είπε για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

«Ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει πει ότι η συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών θα γίνει το φθινόπωρο, καθώς τώρα είναι όλοι μέσα στη μάχη και δε θέλουμε να δημιουργήσουμε εστίες σύγκρουσης στον χώρο της υγείας» ανέφερε με νόημα η κ. Πελώνη.

Σε ό,τι αφορά στην απόφαση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό της ΕΜΑΚ, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι ελήφθη για υπηρεσιακούς λόγους, καθώς πρόκειται για μια ομάδα πολύ υψηλής ετοιμότητας και πρέπει να είναι σε άμεση διαθεσιμότητα ανά πάσα στιγμή ώστε να διασφαλιστεί η συνέχεια μιας κρίσιμης υπηρεσίας του κράτους.

«Αν κάποιος δεν έχει εμβολιαστεί ή έχει νοσήσει, δεν υπάρχει δυνατότητα, όταν υπάρχει κίνδυνος, να λείψει ούτε ένας από μια βάρδια», σημείωσε και συμπλήρωσε ότι όσοι δεν εμβολιαστούν, θα μετατεθούν σε άλλες υπηρεσίες της πυροσβεστικής.

«Παρατηρείται χαλάρωση από τους πολίτες»

Την εντατικοποίηση των ελέγχων τα Σαββατοκύριακα, κυρίως στον τομέα της εστίασης για την τήρηση των αποστάσεων και του ωραρίου, αλλά και για τη χρήση μάσκας προανήγγειλε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

«Εντείνουμε τους ελέγχους και θα τους εντείνουμε το Σαββατοκύριακο. Θα γίνουν έλεγχοι και στους χώρους της εστίασης ή όπου κρίνεται ότι μπορεί να μην τηρούνται τα μέτρα, οι αποστάσεις ή τα ωράρια, αλλά και σε ό,τι αφορά στη χρήση μάσκας, διότι παρατηρείται μια χαλάρωση από τους πολίτες ως προς αυτό το μέτρο», δήλωσε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι «μεγαλύτερη ελευθερία σημαίνει και μεγαλύτερη υπευθυνότητα».

Σχολιάζοντας την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, η κ. Πελώνη επισήμανε ότι δεν πρέπει να κοιτάμε μόνο τα κρούσματα, αλλά τον επταήμερο μέσο όρο διότι η θετικότητα μειώνεται και υπάρχει μια εικόνα αποκλιμάκωσης τόσο στις εισαγωγές στα νοσοκομεία όσο και στις διασωληνώσεις. «Αυτή η εικόνα, ωστόσο, δεν πρέπει να μας κάνει να εφησυχάζουμε. Όλοι κουραστήκαμε πάρα πολύ το χειμώνα από τα περιοριστικά μέτρα, εκεί είναι η παγίδα».

Εμβολιασμοί

Στο μέτωπο της «Γαλάζιας Ελευθερίας», η κ. Πελώνη τόνισε ότι δίνεται η δυνατότητα στους κατοίκους των 19 μεγαλύτερων νησιών να εμβολιαστούν υπογραμμίζοντας ότι χθες άνοιξε η πλατφόρμα για τους πολίτες άνω των 18 ετών των νησιών να εμβολιαστούν με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson& Johnson.

Όπως είπε, έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι εμβολιασμοί σε 40 νησιά και βρίσκονται σε εξέλιξη σε ακόμα 29. «Υπάρχουν νησιά που η πληρότητα και η ανταπόκριση στα ραντεβού είναι μεγάλη και σε άλλα υπάρχει μικρότερη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείσα για επάρκεια των εμβολίων της Johnson & Johnson, σημείωσε ότι δεν έχει εικόνα κάποιου προβλήματος.

Παράλληλα, είπε ότι την ερχόμενη Παρασκευή 21 Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα για τους πολίτες 40-44 ετών για όλα τα εμβόλια και στη συνέχεια θα πάει ανά πενταετία προς τα κάτω, όπως είναι η προτεραιοποίηση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This