25/9/2022

Τη Δευτέρα θα παιχτεί το νέο επεισόδιο της Προανακριτικής – «Μπροστινός του γιου του τελικά ο Καλογρίτσας», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Συντάκτης: Newsroom

Δημοσίευση:

Θα μπορούσε να είναι και σήριαλ. Κωμικοτραγικό.

Τη Δευτέρα στις 11:00 το πρωί θα συνεχιστεί η εξέταση του Χρήστου Καλογρίτσα από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής (από βουλευτές της αντιπολίτευσης), που διερευνά αδικήματα που τυχόν έχουν τελεσθεί από τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά.

Κατά την απογευματινή κατάθεσή του, ο επιχειρηματίας φέρεται, σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, να λέει ότι δάνειζε χρήματα στην «ομάδα Παππά» για συγκεκριμένα ΜΜΕ και να διαψεύδει ότι οφείλει 3 εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά τους, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ έφεραν τον κ. Καλογρίτσα να παραδέχεται ότι έβαλε 14,5 εκατ. και σημείωσαν ότι «αντί για μπροστινός του κ. Παππά, ήταν μπροστινός του γιου του, Βλαδίμηρου».

Διαβάστε ακόμα: Γίνεται του… sms στην προανακριτική με την εξέταση Καλογρίτσα! Ψευδομάρτυρα τον χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Πηγές της ΝΔ: Ο κ. Καλογρίτσας κατέθεσε ότι δάνειζε χρήματα στην «ομάδα Παππά» για συγκεκριμένα ΜΜΕ

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην κυβερνητική πλειοψηφία, ο κ. Καλογρίτσας κατέθεσε ότι δάνειζε χρήματα στην «ομάδα Παππά» για συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης, ενώ διέψευσε κατηγορηματικά τον ΣΥΡΙΖΑ ότι οφείλει 3 εκατ. ευρώ: «Αν τα όφειλα δε θα ήμουν εδώ. Δεν είπα πως θέλω να κερδίσω λεφτά» φέρεται να είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, υπήρξε ένταση μεταξύ του κ. Καλογρίτσα και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη, με τον πρώτο να λέει στον δεύτερο: «Είσαι βουλευτής με το κόμμα που μου έφαγε τα λεφτά. Είσαι βουλευτής λοιπόν με τα λεφτά μου» φέρεται να είπε ο κ. Καλογρίτσας.

Ο επιχειρηματίας φέρεται, επίσης, να αποκάλυψε πως έδινε χρήματα σε αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και να έκανε λόγο για κοινή συμφωνία με την πλευρά Παππά προκειμένου να υπάρχουν εικονικά οι προϋποθέσεις συμμετοχής της εταιρίας στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, αναφέρουν οι πηγές της ΝΔ.

Οι ίδιες πηγές μεταφέρουν τους εξής διάλογους του κ. Καλογρίτσα με βουλευτές:

Δημοφιλείς ειδήσεις  Νέες ισορροπίες στο Μαξίμου!

Αθ. Πλεύρης (βουλευτής της ΝΔ): Για τα αλλά Μέσα, εκτός καναλιού σας ζητήθηκε να δανείσετε χρήματα;

Χρ. Καλογρίτσας: Άμεσα δεν μου ζητήθηκαν γιατί μου ειπώθηκε πως χρήματα υπήρχαν και δεν χρειαζόταν. Στην πορεία όμως μου ζητήθηκαν «διευκολυντικά» χρήματα. Να βοηθήσω. Από ένα διευθυντήριο. Την τελική απόφαση την είχε ο Παππάς.

Αθ. Πλεύρης: Πού δώσατε λεφτά;

Χρ. Καλογρίτσας: Αυτά τα περίφημα 8 εκατ. ευρώ είναι χρήματα που … (διακόπτει).

Αθ. Πλεύρης: Δώσατε λεφτά για εφημερίδες και ραδιόφωνα;

Χρ. Καλογρίτσας: Κάτι συνεισέφερα. Μου έστελναν κάτι παιδιά για να δώσω λεφτά στο Κόκκινο.

Αθ. Πλεύρης: Δώσατε λεφτά στο «Κόκκινο»;

Χρ. Καλογρίτσας: Ναι [..] Εγώ δάνειζα. Δεν μου επιστράφηκε τίποτα όμως. Για τα ΜΜΕ

Αθ. Πλεύρης: Δώσατε χρήματα σε αλλά ΜΜΕ;

Χρ. Καλογρίτσας: Μου είπαν να βοηθήσω λόγω της εμπειρίας με την «Πρώτη». Φθάσαμε σε ένα σχέδιο εφημερίδας. Μου είπαν «σύντροφε, βάλε χρήματα και θα τα πάρεις».

Αθ. Πλεύρης: ο κ. Παππάς σας ζητούσε την εντολή του δανείου;

Χρ. Καλογρίτσας: Μου λέγανε χρειάζεται το «Κόκκινο» δέκα χιλιάρικα. Έχεις; «Πάρε τα» έλεγα. Άλλο η εφημερίδα άλλο το κανάλι. Ο κ. Παππάς δεν ήταν μόνος. Ήταν μια ομάδα έξυπνων ανθρώπων. Συναποφάσισαν και κατέληγαν να μου ανακοινώνει ο Παππάς.

Αθ. Πλεύρης: Ήταν υπουργοί; Πολιτικά στελέχη; Ποιοι ήταν η άλλη ομάδα;

Χρ. Καλογρίτσας: Όταν με φώναξε ο Παππάς με τα αλλά παιδιά, μου είπαν «δεν θα βάλεις χρήματα». Τα δικά μου χρήματα ήταν κατασχεμένα. Κάποια στιγμή ο νόμος του Παππά 4339 έλεγε πως μπορούσες να συμμετέχεις στο διαγωνισμό αν είχες εταιρεία με μετοχικό κεφάλαιο 8 εκατ. ευρώ, να είναι μη εργολάβος και με καθαρή φορολογική ενημερότητα. Η οικογένεια μου δεν είχε φορολογική ενημερότητα. Μας είχε μπλοκάρει το ΚΕΦΟΜΕΠ εμένα και την οικογένεια μου. Όλοι δεν είχαμε φορολογική ενημερότητα. Όταν βγήκε ο νόμος εμείς είπαμε πως δεν έχουμε φορολογική ενημερότητα. Τότε αυτοί κι εγώ μαζί αποφασίσαμε να μπει ο γιος μου γιατί αυτός όφειλε τα λιγότερα. Τότε έπρεπε να βρεθούν τα 8 εκατ. ευρώ για να συμμετέχει. Ο γιος μου πούλησε τις μετοχές του στις διάφορες εταιρείες μας στη μάνα του και στις αδελφές του. Αυτές πήραν δάνεια με εγγύηση όλα τα περιουσιακά μας στοιχεία που δεν είχαν μπλοκαριστεί από ΚΕΦΟΜΕΠ. Οι εγγυήσεις ήταν πολύ περισσότερες από 8 εκατ. ευρώ. Εδώ έχω και την εγγυητική του γιου μου. Λέει πως δόθηκε για μετοχικό κεφάλαιο στην προς σύσταση εταιρεία «καταβληθεισόμενο κεφάλαιο». Ο γιος μου έβαλε τα λεφτά στην υπό σύσταση εταιρεία για το κανάλι.

Στ. Κελέτσης (πρόεδρος της προανακριτικής και βουλευτής της ΝΔ): Άρα πώς ήταν οι μετοχές του Παππά;

Χρ. Καλογρίτσας: Όταν δεις το σημειωματάριο μου και τον κωδικό Α2 που είναι ένας με όνομα κι επώνυμο που άρχιζε από Α θα σας πω.

Σύμφωνα με τις πηγές της ΝΔ, ο μάρτυρας επανέλαβε ότι ο ίδιος έδινε χρήματα σε αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο φέρεται να απέφυγε να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία καθώς, όπως φέρεται να είπε, οι πληρωμές χέρι με χέρι δεν αφήνουν «στίγματα» και αποδεικτικά. Φέρεται μάλιστα να είπε χαρακτηριστικά: «Αν υποθετικά σας φέρω μια τσάντα με χρήματα άντε να με πιστέψουν εμένα σε σχέση με την κάθε βουλευτάρα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι. Να φτιάξεις κάτι στο γραφείο του, να πληρώσεις κάποια ανάγκη… πολλά».

Δημοφιλείς ειδήσεις  Παυλόπουλος σε Ερντογάν: Ο στρατός σου θα έχει την ίδια τύχη με τους Τούρκους δυνάστες της Τριπολιτσάς!

Σε άλλο σημείο ο κ. Καλογρίτσας φέρεται να είπε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες καταγραφές στο σημειωματάριό του.

Συνεχίζοντας την κατάθεσή του, ο κ. Καλογρίτσας φέρεται να εξήγησε ότι «για να πάρουμε φορολογική ενημερότητα προσφύγαμε στα δικαστήρια. Εμένα και τη γυναίκα μου μας έκοψαν και την έξοδο στο εξωτερικό. Τελικά τελείωσαν τα δικαστήρια και όλοι αθωωθήκαμε και πληρώσαμε καμία 50αρια χιλιάρικα και η γυναίκα μου 1,8 εκατ. ευρώ που έγινε αναίρεση. Κι ο γιος μου θα μπορούσε, όμως εμείς πληρώσαμε 6,5 εκατ. ευρώ επειδή μια παρέα ήθελε κανάλι. Μου τα χρωστάτε αυτά κι άλλα. Πολάκη, μη φωνάζεις. Είσαι βουλευτής με το κόμμα που μου έφαγε τα λεφτά. Είσαι βουλευτής λοιπόν με τα λεφτά μου», φέρεται να είπε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Καλογρίτσας, σύμφωνα με τις πηγές της συμπολίτευσης, οι οποίες μετέφεραν τον εξής διάλογο:

Αθ. Πλεύρης: Πέστε μας όμως, κύριε. Είπατε και για αλλά λεφτά. Πού άλλου δώσατε;

Χρ. Καλογρίτσας: Αν υποθετικά σας φέρω μια τσάντα με χρήματα άντε να με πιστέψουν εμένα σε σχέση με την κάθε βουλευτάρα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι. Να φτιάξεις κάτι στο γραφείο του, να πληρώσεις κάποια ανάγκη… πολλά

Αθ. Πλεύρης: Έχετε κάποιο πρόσωπο συγκεκριμένο; Κάποιο βουλευτή; Επισκευάσατε κάτι ως εταιρεία κι εργολάβος κάτι για συγκεκριμένο πρόσωπο;

Χρ. Καλογρίτσας: (απέφυγε να απαντήσει)

Αθ. Πλεύρης: Πρέπει να μας φέρτε όλα τα στοιχεία. Τα μηνύματα, τα email και τις ατζέντες

Χρ. Καλογρίτσας: θα ψάξω να τα βρω. Θα ρωτήσω τη γραμματέα μου.

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Ο άνθρωπος που πρώτα δήλωσε ότι έβαλε μόνο το όνομα του, σήμερα παραδέχθηκε ότι έβαλε 14,5 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Καλογρίτσας «συνεχίζει να προσφέρει άφθονο γέλιο με την κατάθεσή του στην προανακριτική».

Δημοφιλείς ειδήσεις  Το θολό μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ

Όπως σημειώνουν, «ο άνθρωπος που πρώτα δήλωσε ότι έβαλε μόνο το όνομα του, σήμερα παραδέχθηκε ότι έβαλε 14,5 εκατ. ευρώ. Άρα, αντί για “μπροστινός” του Παππά, όπως ισχυρίζονταν, ήταν τελικά “μπροστινός” του γιου του, Βλαδίμηρου Καλογρίτσα» προσθέτουν οι κοινοβουλευτικές πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τονίζουν μάλιστα ότι «όταν ο ψευδομάρτυρας κατάλαβε ότι άρχισε να αποκαλύπτεται μέσα από τις αντιφάσεις του, τον… έπιασε η συνηθισμένη αδιαθεσία του και δήλωσε “ψυχικά αδύναμος” να συνεχίσει την κατάθεσή του».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέες ισορροπίες στο Μαξίμου!

Τα νέα πρόσωπα που αναβαθμίστηκαν (;) μετά την απομάκρυνση Δημητριάδη και το κενό στις επαφές του Μητσοτάκη με επιχειρηματίες, μιντιάρχες, δημοσιογράφους και πολιτικούς

Έρχεται «προσωπικός γιατρός» και για τα παιδιά

Παρά το γεγονός ότι ο νεοσύστατος θεσμός του «Προσωπικού Γιατρού» εξακολουθεί να παρουσιάζει ποικίλα...

Παυλόπουλος σε Ερντογάν: Ο στρατός σου θα έχει την ίδια τύχη με τους Τούρκους...

Στην Τρίπολη παρευρέθη ο τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος για τον εορτασμό της...

Το θολό μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ

Η φθορά της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι μεγάλη, ραγδαία και απεικονίζεται στα ποιοτικά...

Βαρύ «κατηγορώ» Βαληνάκη κατά Μητσοτάκη για την ομιλία στον ΟΗΕ και την Τουρκία

Καταπέλτης ο καθηγητής Ιωάννης Βαληνάκης, πρώην υφυπουργός εξωτερικών της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, αναφορικά...

Οι δημοσκοπήσεις γκρεμίζουν το αφήγημα του Μητσοτάκη!

Οι τεχνικές αναλύσεις που ακολουθούν οι Αμερικανοί δείχνουν υποχώρηση 7,4 ποσοστιαίων μονάδων από την αρχή του 2022

Κουτσούμπας: Η νέα γενιά του ΚΚΕ, μπορεί να δημιουργήσει το «μεγάλο, το ωραίο και...

Στην αποψινή του ομιλία στο πάρκο «Αντ. Τρίτσης» όπου διεξάγονται οι εκδηλώσεις του 48ου...

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου τολμά και παίρνει θέση για τις ιταλικές εκλογές

Στο πλευρό της Τζόρτζια Μελόνι και του δεξιού συνασπισμού τάχθηκε η Αφροδίτη Λατινοπούλου, με...

Διεθνώς ρεζίλι για άλλη μια φορά ο Μητσοτάκης: Του πρότειναν να γίνει πρόεδρος των…...

Στην αρχή, η δημοφιλέστερη σατιρική εκπομπή των ΗΠΑ, παρουσίασε τον Έλληνα πρωθυπουργό ως Μίστερ...

Ευριπίδης Στυλιανίδης: «Η σημασία των Ιταλικών εκλογών για την Ευρώπη»

Η σημασία των ιταλικών εκλογών είναι καθοριστική για ολόκληρη την ΕΕ. Όχι μόνο διότι...

Αντί να «τρίξει τα δόντια» στον Ερντογάν, ο Μητσοτάκης δήλωσε ότι… οι Τούρκοι είναι...

Έπλεξε το εγκώμιο της Τουρκίας για τη «συμβολή» της στη συμφωνία ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία για τα σιτηρά

Άρχισαν οι προσεγγίσεις; Δίπλα δίπλα στα γεύματα εργασίας Δένδιας και Τσαβούσογλου!

Λίγες ώρες πριν ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέβει στο βήμα της Γενικής Συνέλευσης...

Παρακολουθήστε την ομιλία του πρωθυπουργού στον ΟΗΕ

Η «εργαλειοποίηση» των μεταναστών από την Τουρκία αναμένεται να είναι ένα από τα βασικότερα...

Εξηγήσεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών έρχεται να ζητήσει από τον Μητσοτάκη η Επίτροπος...

H Γιούροβα έχει χαρακτηρίσει τη χώρα μας «προβληματική» και εκφράζει ανησυχίες για την κατάρρευση της Ελευθερίας του Τύπου

Η Ελλάδα μπορεί να γίνει η Σαουδική Αραβία της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τον Άδωνι!

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον για επενδύσεις ΑΠΕ στην Ελλάδα, όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης...

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νομιμοποιούνται 1.200.000 οικόπεδα με δασωμένους αγρούς

Ποιοι μπορούν να τεκμηριώσουν εμπράγματο δικαίωμα και σε ποιες περιπτώσεις το Δημόσιο δεν πρόκειται να προβάλει καμία διεκδίκηση

Ξυλοκόπησε τον αστυνομικό πατέρα του που κακοποιούσε τη μητέρα του: «H μάνα μου φοβάται να μην τη σκοτώσει»

Ο νταής αστυνομικός αρνείται τα πάντα και μια ολόκληρη οικογένεια κάθισε στο εδώλιο

Σκανδαλώδη ρουσφέτια με μεταθέσεις στο στράτευμα

Κραυγαλέες περιπτώσεις προσαρμογής (κατά το δοκούν) των προϋποθέσεων για μετακίνηση στο εξωτερικό

Συμβαίνει τώρα: Σύζυγος γνωστού δημάρχου στο νοσοκομείο – προσπαθούν να κρύψουν το γεγονός!

Η σύζυγος του «γαλάζιου» δημάρχου που έχει απασχολήσει αρνητικά...

Τα 12 ελληνικά νησιά που «βούλιαξαν» από κόσμο φέτος το καλοκαίρι – Ρεκόρ αφίξεων

Ψήφο εμπιστοσύνης έδωσαν και φέτος οι ξένοι επισκέπτες στα...

Το μυστικό όπλο του Άδωνι για την επόμενη μέρα στη Νέα Δημοκρατία

Όλοι έχουν συνειδητοποιήσει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι...

Ποιος έλιωσε το κεφάλι του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου; Το μοιραίο λάθος ενός μάρτυρα που οδηγεί στην εξιχνίαση

Στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του 68χρονου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου,...

Η Μαίρη Χρονοπούλου μιλάει πρώτη φορά για το τι θα συμβεί μόλις εγκαταλείψει τον κόσμο 

Aπό τον Γιάννη ΑρμουτίδηΠαρακολούθησε πικραμένη όλη την τελετή αποχαιρετισμού...

Μεγάλη απάτη η επιστροφή των νοικοκυριών στη θέρμανση με πετρέλαιο

Οποια μορφή ενέργειας και να επιλεγεί, η δαπάνη θα είναι υψηλότερη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ