Συμφωνία οριοθέτησης Ελλάδας-Ιταλίας: Υιοθετήθηκε από την ιταλική Γερουσία

Η συμφωνία αναμένεται να τεθεί σε ισχύ στο σύντομο μέλλον

Must Read

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών ολοκληρώθηκε η διαδικασίας κύρωσης της συμφωνίας Ελλάδας-Ιταλίας για την οριοθέτηση των αντίστοιχων θαλασσίων ζωνών, αφού και η ιταλική Γερουσία ψήφισε υπέρ της συμφωνίας.

«Η Ελλάδα χαιρετίζει την υιοθέτηση χθες από την Ιταλική Γερουσία της συμφωνίας Ελλάδας-Ιταλίας για την οριοθέτηση των αντιστοίχων θαλασσίων ζωνών, η οποία είχε υπογραφεί στην Αθήνα τον Ιούνιο του 2020, με 223 ψήφους υπέρ και 2 μόνο αποχές, με την οποία ολοκληρώνεται η διαδικασία κύρωσης της εν λόγω συμφωνίας από τα Ιταλικά νομοθετικά όργανα», αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

Η συμφωνία αναμένεται να τεθεί σε ισχύ στο σύντομο μέλλον και «υποδηλώνει εκ νέου την προσήλωση τόσο της Ελλάδας, όσο και του συνόλου σχεδόν των γειτονικών της χωρών, στο Διεθνές Δίκαιο και ιδιαίτερα στη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Διεθνές της Θάλασσας (UNCLOS), η οποία αντικατοπτρίζει εθιμικό δίκαιο, και την οποία έχουν υποχρέωση να σέβονται και να εφαρμόζουν όλες οι χώρες».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This