Σε άλλη… χώρα ο Κικίλιας! Ξέχασε τα ράντζα και τους νεκρούς

Εξήρε το ΕΣΥ λέγοντας ότι στάθηκε όρθιο και πρόσφερε τα πάντα στην πανδημία!

Must Read

Καλώς καμωμένα τα είδε όλα στο ΕΣΥ ο Βασίλης Κικίλιας, παρά τους χιλιάδες νεκρούς που μετρά η χώρα από τον κορωνοϊό. Ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στο συνέδριο «Το Σύστημα Υγείας στην COVID-19 και στη μετά-COVID-19 εποχή», τόνισε ότι το σύστημα Υγείας στάθηκε όρθιο, ξεχνώντας μάλλον τους εκατοντάδες πολίτες που νοσηλεύτηκαν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ και το πλήρωσαν με την ίδια τους τη ζωή! Ο κ. Κικίλιας συμπλήρωσε ότι το σύστημα Υγείας είναι φτιαγμένο να υπηρετεί τον άνθρωπο και τις ανάγκες του και κυρίως εκείνους που δεν μπορούν ή δεν έχουν. Ωστόσο, όλοι μας θυμόμαστε τα νοσοκομεία που γονάτισαν, έβγαλαν ράντσα, πραγματοποιούσαν εφημερίες του τρόμου.

O ιδιωτικός τομέας

Επίσης, αλησμόνητη ήταν και η στάση του ιδιωτικού τομέα και η άρνησή του να συμβάλει στη μάχη κατά της πανδημίας. Σύμφωνα όμως με τον υπουργό, «φτιάξαμε νέες ΜΕΘ με προσωπικό, εξοπλισμό και συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, που έφτασε να εφημερεύει μαζί μας, όταν πάλι κάποιοι στοιχημάτιζαν ότι δεν θα τα καταφέρναμε».

Σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, ο Βασίλης Κικίλιας εξήρε το εμβολιαστικό πρόγραμμα στη χώρα, την ώρα που τα ποσοστά συμμετοχής είναι πολύ μακριά για να χαρακτηριστούν ικανοποιητικά. «Ξεκινήσαμε με 50 εμβολιασμούς την ημέρα, υπήρχε αμφιβολία ακόμη και για το αν θα έρθουν τα εμβόλια. Προφανώς έγιναν όλα, φτάσαμε να εμβολιάζουμε πάνω από 100.000 συμπολίτες μας την ημέρα με άριστο τρόπο. Είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλες τις επαφές του Δημοσίου με τον πολίτη».

Ο Βασίλης Κικίλιας έθεσε ως στόχο να γίνουν οργανισμοί στον χώρο της Υγείας. Το πρώτο βήμα είναι η δημόσια Υγεία: «Κάναμε ρεμπράντινγκ στον ΕΟΔΥ, κοστολογήσαμε το πρόγραμμα “Δοξιάδης” για όλους, σε κάθε ηλικιακή ομάδα: Παράδειγμα, μαστογραφία στις γυναίκες, PSA για τους άνδρες, 1 δισ. τα επόμενα πέντε χρόνια εξασφαλισμένα, για τις εξετάσεις πρόληψης». Δεύτερο βήμα η μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. «Προχωράμε σε διασύνδεση των υφιστάμενων δομών και υποδομών, διασύνδεση των οικογενειακών γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ. Ο χάρτης Υγείας πρέπει να αναδιοργανωθεί, υπάρχουν εργαλεία από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This