Σάββατο 31/7/2021

Γιατί πήγε ο Αμερικανός Πρέσβης σε ανθελληνική ΜΚΟ;

Ο Τζέφρι Πάιατ βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της «Άρσις», η οποία υιοθετεί τα εις βάρος μας fake news της Τουρκίας για τους μετανάστες

Έντονο «άρωμα» παρέμβασης στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας μας αναδίδεται από την επιλογή του Αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάιατ να επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της ΜΚΟ «Άρσις» στο Ωραιόκαστρο.

Η συγκεκριμένη ΜΚΟ όχι μόνο κλήθηκε πολύ πρόσφατα από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου να δώσει εξηγήσεις για όσα συνέβησαν με την περίπτωση Σομαλής, της οποίας είχε την ευθύνη και γέννησε έξω από ΚΥΤ, αλλά ανήκει και σε ομάδα ΜΚΟ που κατήγγειλε τη χώρα μας στον ΟΗΕ για «επαναπροωθήσεις», υιοθετώντας επί της ουσίας τις θέσεις της τουρκικής μηχανής παραγωγής fake news.

«Tα σύνορα στον Έβρο αποτελούν πεδίο όπου μεταφέρονται αιτούντες διεθνή προστασία από την ενδοχώρα και βιαίως επαναπροωθούνται στην Τουρκία. Οι αποτροπές και οι επαναπροωθήσεις επίσης νεοεισερχομένων στην περιοχή του Εβρου αποτελούν μια πραγματικότητα που καταγράφεται από διάφορες οργανώσεις» σημείωναν τον Φεβρουάριο, ενώ κατήγγειλαν ταυτόχρονα πως «από τον Μάρτιο του 2020 είναι συνεχείς οι αναφορές και οι καταγγελίες για πρακτικές αποτροπής στη θάλασσα, αλλά ακόμη και για αυθαίρετες επαναπροωθήσεις προσώπων, τα οποία, αφού έχουν αποβιβασθεί στις ελληνικές ακτές, βρίσκονται στη συνέχεια αβοήθητα μέσα σε σχεδίες, πλησίον των τουρκικών ακτών, κατά απόλυτη διακινδύνευση ακόμη και της ίδιας τους της ζωής».

Το να επιλέγει ο Τζέφρι Πάιατ να επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις ΜΚΟ στέλνει ένα τουλάχιστον σοβαρό μήνυμα ως προς το «δίκτυο φίλων» που διαθέτει η συγκεκριμένη ΜΚΟ και τις πολιτικές τις οποίες στηρίζει όχι ως ιδιώτης, αλλά ως πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα, χρηματοδοτώντας την μάλιστα και με 25.000 ευρώ. 

Χθες, πάντως, ο κ. Πάιατ συναντήθηκε με τον υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης Σταύρο Καλαφάτη και αμέσως μετά τη συνάντηση έδωσε το στίγμα: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ανοίγουμε μια καινούργια αμερικανική γωνιά στη Θεσσαλονίκη και ανυπομονώ να συνεργαστώ στενά με τον υφυπουργό κ. Καλαφάτη για το νέο Thessaloniki TechLab. Πρόκειται για ένα οικοσύστημα που θα δημιουργηθεί από τα αμερικανικά εκπαιδευτικά ιδρύματα και οργανισμούς στη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με εταιρίες όπως οι Pfizer, Cisco και τα hub καινοτομίας της Deloitte».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ