Πελώνη: «Υπομονή έως τα μέσα Ιουνίου για την άρση της απαγόρευσης νυχτερινής κυκλοφορίας»

Η κυβερνητική εκπρόσωπος επέμεινε ότι «ο ιός παραμένει εδώ και δεν έχει φύγει ακόμη»

Must Read

Μέχρι και τα μέσα του τρέχοντος μήνα θα συνεχιστεί η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 00.30, σύμφωνα με όσα ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Παρά το «περίφημο» άνοιγμα του τουρισμού και τα «πράσινα ευρωπαϊκά ψηφιακά πιστοποιητικά» για την απελευθέρωση των ταξιδιών, φαίνεται πως η κυβέρνηση του  Κυριάκου Μητσοτάκη θεωρεί ότι μετά τις 12.30 τα μεσάνυχτα μεταδίδεται πιο εύκολα ο ιός, και έτσι δεν καταργεί την απαγόρευση της κυκλοφορίας.

«Προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι στο συγκεκριμένο θέμα μιας και δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία, δεν περιμένει κάποια εξέλιξη και πρέπει να κάνουμε υπομονή, μέχρι τα μέσα του μήνα», είπε ο κ. Πελώνη.

Τι ανέφερε για το ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό covid»

«Ήδη από την περασμένη Τρίτη, η Ελλάδα μαζί με άλλες 6 χώρες της ΕΕ ενεργοποίησαν το ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό covid. Είναι μάλιστα εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι ο σχετικός κοινοτικός κανονισμός διαμορφώθηκε σε μόλις δύο μήνες όταν σε άλλες περιπτώσεις απαιτούνταν χρόνια» ανέφερε η κ. Πελώνη.

Αναφερόμενη στη συνέχεια στην επιδημιολογική κατάσταση και τις εξελίξεις γύρω από το θέμα επισήμανε: «Καθώς διανύουμε τις πρώτες μέρες του καλοκαιριού, με τη βοήθεια του καιρού και την πρόοδο του εμβολιασμού, βελτιώνονται τα επιδημιολογικά δεδομένα, καθώς μειώνεται τόσο ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων, όσο και ο αριθμός των διασωληνωμένων συμπολιτών μας.

Όσα είπε η Πελώνη για το εργασιακό νομοσχέδιο

«Το δικαίωμα στην απεργία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και θα παραμείνει έτσι και με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο. Υπάρχει, όμως και το δικαίωμα του υπόλοιπου κοινωνικού συνόλου να μην ταλαιπωρείται, δεν αντέχει η χώρα τέτοιου είδους ταλαιπωρία. Και το υπό κατάθεση νομοσχέδιο για τα εργασιακά έρχεται να αντιμετωπίσει τέτοιου είδους παθογένειες», επισήμανε η Αριστοτελία Πελώνη, πηγαίνοντας κόντρα στα πραγματικά δεδομένα του νέου εργασιακού που αφορούν σε πλήρη εποπτεία των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This