Δευτέρα 2/8/2021

Πελώνη: «Υπομονή έως τα μέσα Ιουνίου για την άρση της απαγόρευσης νυχτερινής κυκλοφορίας»

Η κυβερνητική εκπρόσωπος επέμεινε ότι «ο ιός παραμένει εδώ και δεν έχει φύγει ακόμη»

Μέχρι και τα μέσα του τρέχοντος μήνα θα συνεχιστεί η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 00.30, σύμφωνα με όσα ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Παρά το «περίφημο» άνοιγμα του τουρισμού και τα «πράσινα ευρωπαϊκά ψηφιακά πιστοποιητικά» για την απελευθέρωση των ταξιδιών, φαίνεται πως η κυβέρνηση του  Κυριάκου Μητσοτάκη θεωρεί ότι μετά τις 12.30 τα μεσάνυχτα μεταδίδεται πιο εύκολα ο ιός, και έτσι δεν καταργεί την απαγόρευση της κυκλοφορίας.

«Προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι στο συγκεκριμένο θέμα μιας και δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία, δεν περιμένει κάποια εξέλιξη και πρέπει να κάνουμε υπομονή, μέχρι τα μέσα του μήνα», είπε ο κ. Πελώνη.

Τι ανέφερε για το ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό covid»

«Ήδη από την περασμένη Τρίτη, η Ελλάδα μαζί με άλλες 6 χώρες της ΕΕ ενεργοποίησαν το ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό covid. Είναι μάλιστα εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι ο σχετικός κοινοτικός κανονισμός διαμορφώθηκε σε μόλις δύο μήνες όταν σε άλλες περιπτώσεις απαιτούνταν χρόνια» ανέφερε η κ. Πελώνη.

Αναφερόμενη στη συνέχεια στην επιδημιολογική κατάσταση και τις εξελίξεις γύρω από το θέμα επισήμανε: «Καθώς διανύουμε τις πρώτες μέρες του καλοκαιριού, με τη βοήθεια του καιρού και την πρόοδο του εμβολιασμού, βελτιώνονται τα επιδημιολογικά δεδομένα, καθώς μειώνεται τόσο ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων, όσο και ο αριθμός των διασωληνωμένων συμπολιτών μας.

Όσα είπε η Πελώνη για το εργασιακό νομοσχέδιο

«Το δικαίωμα στην απεργία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και θα παραμείνει έτσι και με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο. Υπάρχει, όμως και το δικαίωμα του υπόλοιπου κοινωνικού συνόλου να μην ταλαιπωρείται, δεν αντέχει η χώρα τέτοιου είδους ταλαιπωρία. Και το υπό κατάθεση νομοσχέδιο για τα εργασιακά έρχεται να αντιμετωπίσει τέτοιου είδους παθογένειες», επισήμανε η Αριστοτελία Πελώνη, πηγαίνοντας κόντρα στα πραγματικά δεδομένα του νέου εργασιακού που αφορούν σε πλήρη εποπτεία των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ