Σάββατο 19/6/2021

Στο στόχαστρο του Τσαβούσογλου ξανά ο Νίκος Δένδιας! Επίθεση από τον Τούρκο ΥΠΕΞ

Κοινές μελέτες Ελλάδας-Τουρκίας στον τομέα της... ενέργειας και κοινή ομάδα εργασίας στον τομέα της ναυτιλίας, ανακοίνωσε ο Τσαβούσογλου!

Στην τουρκική κρατική τηλεόραση TRT έδωσε συνέντευξη ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, και δεν έχασε την ευκαιρία να κάνει επίθεση στον Νίκο Δένδια, λίγες μέρες πριν τη συνάντηση ΜητσοτάκηΕρντογάν! Ενώ, για ακόμη μια φορά, έδειξε ποιες είναι οι προθέσεις της Τουρκίας δηλώνοντας ότι η τουρκική κοινή γνώμη ζητάει να προστατευτούν τα δικαιώματά τους απέναντι στις… μαξιμαλιστικές προσεγγίσεις της Ελλάδας!

Ο Τσαβούσογλου έδωσε και μια γεύση των όσων συζητήθηκαν στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα. Είπε λοιπόν πως για την βελτίωση των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας και Τουρκίας έχει ετοιμαστεί σχέδιο δράσης 25 σημείων. Και περιλαμβάνουν γραμμή γραμμή τρένων υψηλής ταχύτητας ΘεσσαλονίκηςΚωνσταντινούπολης, μια δεύτερη γέφυρα στη συνοριακή γραμμή Υψάλων, κοινές μελέτες στον τομέα της… ενέργειας και μια κοινή ομάδα εργασίας στον τομέα της ναυτιλίας!

«Η συνέντευξη Τύπου μας στην Αθήνα πήγε καλά, αλλά ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συνεχώς κάνει δηλώσεις κατά της Τουρκίας. Αφού επέστρεψα εγώ έκανα δήλωση με την οποία κατηγόρησα ή επέκρινα την Ελλάδα; Εμείς δεν κάνουμε ρητορική για να συνεχιστεί η θετική ατζέντα. Νομίζω ότι δεν πρέπει να παραδιδόμαστε στην εσωτερική πολιτική για τέτοια πράγματα», δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ για τον Δένδια.

Πάντως το ελληνικό ΥΠΕΞ οφείλει να ξεκαθαρίσει εάν τα όσα είπε ο Τσαβούσογλου για κοινές ομάδες στην ενέργεια και τη ναυτιλία έχουν βάση ή είναι λόγια του αέρα. Γιατί τέτοια σχέδια δράσης είναι άκρως περίεργα…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ