Μετά τη «χειροβομβίδα» του ωραρίου-«ακορντεόν» σε σούπερ μάρκετ ο πρωθυπουργός προμοτάρει τα εργασιακά «δικαιώματα»

Με νέα ΚΥΑ κάνουν «λάστιχο» τους εργαζόμενους σε καταστήματα τροφίμων και μετά μιλούν για εργασιακή «δύναμη»

Must Read

Η κυβέρνηση προετοιμάζει το έδαφος για το εργασιακό νομοσχέδιο που προβλέπει ξεκάθαρη οπισθοδρόμηση στους θεσμούς που έχουν κερδηθεί με εμβληματικούς αγώνες των εργαζομένων. Παρά το γεγονός ότι χιλιάδες πολίτες και σχεδόν σύσσωμα τα κόμματα της αντιπολίτευσης είπαν «βροντερό» όχι στις κινητοποιήσεις που οργανώθηκαν σε όλη την Ελλάδα την Πέμπτη, η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι αποφασισμένη να καθιερώσει έναν νέο εργασιακό μεσαίωνα εν έτη 2021.

Τρανταχτό παράδειγμα αποτελεί το ωράριο τύπου «ακορντεόν», μέθοδος που καθιερώθηκε και στα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας με τα «άνοιξε-κλείσε» σε καταστήματα και δραστηριότητές, ανάλογα πάντα με την έξαρση κρουσμάτων. Ήταν άλλωστε η μοναδική στρατηγική των κυβερνόντων που υποστήριξαν ότι τα αποσπασματικά lockodown είναι η μοναδική λύση στο πρόβλημα.

«Λάστιχο οι εργαζόμενοι στα καταστήματα τροφίμων

Με νέα ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε το πρωί της Παρασκευής στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, έγινε γνωστό το νέο διευρυμένο ωράριο των σούπερ μάρκετ και των καταστημάτων τροφίμων, σύμφωνα με την οποία όσες επιχειρήσεις το επιθυμούν (γιατί να μην επιθυμούν άλλωστε τα σούπερ μάρκετ την αύξηση των εσόδων τους) μπορούν να λειτουργήσουν από τις 07:00 το πρωί έως τις 10:30 το βράδυ,  από Δευτέρα 14 Ιουνίου έως και τη Δευτέρα 21 Ιουνίου. Αυτομάτως οι εργαζόμενοι «αποχαιρετούν» το 8ωρο και ετοιμάζονται να γίνουν «λάστιχο» όπως ακριβώς ορίζει το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, το οποίο μάλιστα «καταδίκασε» με ανακοίνωσή της και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Βεβαίως, την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι οι διατάξεις του νέου νομοσχεδίου συντάχθηκαν με γνώμονα το όφελος και τη στήριξη των εργαζομένων και κάνει λόγο για ευέλικτο ωράριο που δίνει την επιλογές και ανοίγει παράθυρο στον διάλογο με τον εργοδότη. Ωστόσο να σημειώσουμε ότι η πλειοψηφία των κυβερνητικών στελεχών… δεν έχει βρεθεί ποτέ στη θέση του εργαζόμενου ώστε να γνωρίζει και να κρίνει πόσο εφικτό είναι να αρνηθεί και να υψώσει ανάστημα ένας υπάλληλος στις εντολές της εργοδοσίας.

Η ανάρτηση μετά το νέο ωράριο «ακορντεόν» σε καταστήματα τροφίμων

Λίγες ώρες λοιπόν μετά τη νέα ΚΥΑ για το ωράριο την διεύρυνση στο ωράριο καταστημάτων τροφίμων, ο πρωθυπουργός ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα βίντεο το οποίο προμοτάρει τη… δύναμη (!) που δίνει στον εργαζόμενο το νέο νομοσχέδιο.

«Το νέο εργασιακό νομοσχέδιο δίνει δύναμη στον εργαζόμενο. Για παράδειγμα, ένας εργαζόμενος στις διανομές θα έχει περισσότερα δικαιώματα, ενώ θα έχει στο πλευρό του και νέα σημαντικά εργαλεία για τον καλύτερο έλεγχο της τήρησης της νομοθεσίας» αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και κάνει τους πολίτες να αισθάνονται πρωταγωνιστές σε σκηνή από ταινία του μετρ του σουρεαλισμού David Lynch.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This